ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε η πρώτη πόλη στη Βραζιλία που ψήφισε τον "Νόμο Βινίσιους" κατά του ρατσισμού

Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Σίτι
Ο Βινίσιους στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Σίτι © 2023 JOSE BRETON / AP IMAGES

Το κοινοβούλιο του Ρίο ντε Τζανέιρο έγινε το πρώτο στη Βραζιλία που ψήφισε νόμο κατά του ρατσισμού στις αθλητικές εκδηλώσεις, με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Βινίσιους.

Με αφορμή τα πολλά περιστατικά ρατσισμού σε αθλητικούς αγώνες και στον απόηχο του τελευταίου συμβάντος με θύμα τον Βινίσιους, το κοινοβούλιο του Ρίο ντε Τζανέιρο ενέκρινε ομόφωνα την Τρίτη (6/6) ένα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων, γνωστό και ως "Νόμος Βινίσιους".

Πρόκειται για έναν νόμο που θα ρυθμίζει το πρωτόκολλο που πρέπει να εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη πολιτεία της Βραζιλίας όταν παρατηρούνται ρατσιστικές συμπεριφορές.

Είναι η πρώτη φορά στη Βραζιλία που ένα κοινοβούλιο ψηφίζει νόμο κατά του ρατσισμού. Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο προβλέπει διακοπή του αγώνα, προσωπική ή οριστική, στην περίπτωση που υπάρξουν ρατσιστικά επεισόδια.

Θυμίζουμε ότι ο Βινίσιους δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Βαλένθια, οι έκαναν ήχους πιθήκου, ενώ τον φώναζαν τόσο "μαϊμού", όσο και "χαζό".

Ο ίδιος ο Βινίσιους τοποθετήθηκε μέσω Instagram story λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα. "Το έπαθλο που κέρδισαν οι ρατσιστές ήταν η αποβολή μου. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι η La Liga", έγραψε σε ένα story σε μαύρο φόντο, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε μία ανάρτηση, καταδικάζοντας το συμβάν.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου με αναρτήσεις στα social media στήριξε τον Βραζιλιάνο, που έλαβε επίσης, κύμα συμπαράστασης από τις ομάδες της χώρας του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ