ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πρώτο... "ματς της χρονιάς"

Το πρώτο... "ματς της χρονιάς"
προπονηση παναθηναικος

Ο ΠΑΟ πάει στην Πράγα με στόχο το αποτέλεσμα που θα του δίνει προβάδισμα κόντρα στην Σπάρτα

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία είναι το πρώτο "ματς της χρονιάς" μέχρι το επόμενο. Από την στιγμή που οι "πράσινοι" εξασφάλισαν και τυπικά την πρόκριση κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας, όλοι στην Παιανία σκέφτονται μόνο τις δυο αναμετρήσεις με τους Τσέχους, καθώς είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League.
Ο Παναθηναϊκός την τελευταία τριετία δεν συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και φέτος όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες) δεν θέλουν ν' αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Απέναντι του το "τριφύλλι" δεν θα βρει καμία ομάδα-φόβητρο, όμως για να έχει το πάνω χέρι θα πρέπει να κάνει καλύτερη εμφάνιση από εκείνη της περασμένης εβδομάδας στην Γεωργία, όπου οι παίκτες του Τεν Κάτε δεν έκαναν ούτε μια κλασική ευκαιρία.

Θα συναντήσουν σαφώς μια καλύτερη ομάδα από τη Ντιναμό, οπότε οι "πράσινοι" θα πρέπει να φορέσουν το καλό "ευρωπαϊκό κοστούμι" και να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το μήνυμα του Νίκου Πατέρα που μετέφερε την Κυριακή ο Κώστας Αντωνίου στους παίκτες: "Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας και θέλω να δώσετε όλοι τον καλύτερό σας εαυτό προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας. Παίξτε με πάθος, παίξτε σαν παίκτες του Παναθηναϊκού και πάρτε την πρόκριση".

Με αλλαγές κόντρα στην Σπάρτα
Όσον αφορά τα πρόσωπα που θ' απαρτίζουν την ενδεκάδα, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε στην Γεωργία. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα τόσο στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ντιναμό, όσο και στο φιλικό του Περιστερίου με τον Ατρόμητο έδειξε ότι με την εμπειρία του και μόνο μπορεί να δώσει σιγουριά στην μεσαία γραμμή της ομάδας και να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ατάκα του Τεν Κάτε μετά το φιλικό με τον Ατρόμητο ότι "ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι αρχηγός στο γήπεδο, παίζει γρήγορα και ήρεμα την μπάλα. Είδατε ότι δίπλα του αρκετοί παίκτες αποδίδουν καλά". Γι' αυτόν τον λόγο ο Ολλανδός είναι πολύ πιθανό να έχει στο αρχικό σχήμα τον Βραζιλιάνο μέσο με τον Μάτος (πιθανότατα) στο πλευρό του, χωρίς όμως να μπορεί ν' αποκλειστεί και η έκπληξη με την χρησιμοποίηση του Τζιόλη.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει αλλαγή και στην κορυφή της επίθεσης, όπου ο Ροντρίγκο Σόουζα αναμένεται να πάρει την θέση του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο Βραζιλιάνος φορ δεν "έβγαλε μάτια" με τον Ατρόμητο, έδειξε όμως αρκετά θετικά στην πρώτη του εμφάνιση με το "τριφύλλι" στο στήθος.

Ο Βραζιλιάνος ήταν δυνατός, ιδανικός στο να κρατάει την μπάλα παίζοντας με πλάτη προς την αντίπαλη εστία και να τη "σπάει" αρμονικά στις πτέρυγες, ομαδικός και άρτιος από πλευράς τεχνικής κατάρτισης. Ήταν απλός και σίγουρος στις κινήσεις του, δεν επιχείρησε να κάνει τραβηγμένες ενέργειες για να εντυπωσιάσει τον Τεν Κάτε, αντίθετα προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα ώστε να αναπτυχθεί σωστά και ν’ απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.

Δυο εβδομάδες εκτός ο Ρουκάβινα
Ο Άντε Ρουκάβινα θα χάσει τελικά και τις δυο αναμετρήσεις με την Σπάρτα Πράγας. Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός υπέστη τράβηγμα στον δεξί προσαγωγό την Κυριακή κατά την διάρκεια της προπόνησης και μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δυο εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφει στις προπονήσεις λίγο πριν τον δεύτερο αγώνα με τους Τσέχους, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει τον αγώνα, ενώ πιο εφικτό είναι να τεθεί στην διάθεση του Τεν Κάτε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν την προπόνηση με ζέσταμα, πάσες ενώ συνέχισαν με ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν την προπόνηση με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου και Άντε Ρουκάβινα. Το ευχάριστο για τον Τεν Κάτε ήταν η συμμετοχή του Γιόσου Σαριέγκι στο κανονικό πρόγραμμα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού θ' αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης για την Πράγα, ενώ το απόγευμα θα δοθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε και στην συνέχεια οι παίκτες του "τριφυλλιού" θα προπονηθούν στην AXA Αρίνα Λέτνα.

Καμία εξέλιξη με Ζιβέ
Όσον αφορά την υπόθεση του Γκαέλ Ζιβέ, ο Γάλλος αμυντικός δεν μειώνει τις απαιτήσεις του, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από την άλλη, δεν είναι διατεθειμένοι να βελτιώσουν την προσφορά τους και όσο περνούν οι μέρες δεν είναι απίθανο να εξετάσουν και άλλες λύσεις, ενώ υπάρχει η σκέψη η απόκτηση κεντρικού αμυντικού να πάρει παράταση για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Αντωνιάδης: "Ορόσημο οι αγώνες με την Πράγα"
Ο α' αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, μίλησε στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" και χαρακτήρισε αγώνες-ορόσημο για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού τις δυο αναμετρήσεις με την Σπάρτα Πράγας.

"Η πρόκριση στο Champions League δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα, αλλά και θέμα πρεστίζ και ονόματος, όπου ο Παναθηναϊκός την τελευταία τριετία έχει ξεχαστεί γιατί δεν συμμετείχε σε αυτή την διοργάνωση. Οι δυο αγώνες με την Σπάρτα Πράγας είναι ορόσημο, η ομάδα είναι έτοιμη, αν και βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας. Ο προπονητής σίγουρα δεν έχει κατασταλάξει, έχει βγάλει όμως μερικά συμπεράσματα και είμαστε αισιόδοξοι για θετικό αποτέλεσμα" είπε αρχικά ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχει στα διοικητικά της ομάδας.

"Η πρόταση που μου έκαναν οι μεγαλομέτοχοι ήταν δελεαστική. Αποφάσισαν ομόφωνα για το πρόσωπο μου, σε μια χρονική στιγμή που εγώ δεν ήμουν στην Ελλάδα και ενημερώθηκα στο εξωτερικό για τα γεγονότα. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΑΠ, 32 χρόνια ανήκω στον σύνδεσμο, όμως τον περασμένο Ιούνιο υπέβαλα την παραίτηση μου από την προεδρία και τώρα θα εκλεγεί ο διάδοχος μου. Ο ΠΣΑΠ είναι κομμάτι της ζωής μου, όμως αυτό είναι ένα νέο βήμα για μένα στην ενασχόληση μου με την ομάδα που γαλουχήθηκα, ανδρώθηκα και αγάπησα".

"Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα"

Στην συνέχεια ο α' αντιπρόεδρος του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν στην ΠΑΕ το φετινό καλοκαίρι: "Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σελίδα, πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Άλλαξε σελίδα η ομάδα όσον αφορά τα νοσήματα του παρελθόντος και κυρίως την εσωστρέφεια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, δεν είναι εταιρεία, αυτό έλειπε από τον Παναθηναϊκό. Ανάμεσα στους μεγαλομετόχους υπάρχει ειλικρινής συνεργασία και η ομάδα θα προχωρήσει.

Το πρώτο βήμα έγινε με τον κόσμο, μην ξεχνάμε ότι στην Λεωφόρο πήγαιναν οι οπαδοί και μια μερίδα από αυτούς έβριζε. Αυτή ήταν επαίσχυντη εικόνα για εμένα που είμαι μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού, αυτά τα φαινόμενα εξαφανίστηκαν στους δυο αγώνες που είχαμε στο ΟΑΚΑ το φετινό καλοκαίρι.

Σχετικά με την ομάδα, τα πράγματα είναι φυσιολογικά μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι ακόμα γιατί ήρθε νέος προπονητής, αρκετοί παίκτες και αλλάζει η φιλοσοφία στην ομάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, η ομάδα τώρα φτιάχνεται και οι δυο αγώνες με την Σπάρτα είναι το πρώτο κριτήριο".








































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ