ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αρχηγοί "Σάλπι" και Νίνης

Αρχηγοί "Σάλπι" και Νίνης
Σαλπιγγιδης, Νινης

"Σαλπι", Σίλβα, Νίνης oι φετινοί αρχηγοί.Στις αποφάσεις και οι "Καρα", Γκούμας.Τράβηγμα ο "Ρούκα"!

Οι φετινές αλλαγές στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι είναι σε όλα τα επίπεδα, καθώς σήμερα είχαμε αλλαγή «φρουράς» στους αρχηγούς της ομάδας για την φετινή περίοδο.
Πριν την προπόνηση, παρουσία του Κώστα Αντωνίου, έγινε μια συζήτηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας και αποφασίστηκε από τον Χενκ Τεν Κάτε για τις φετινές υποχρεώσεις της ομάδας να οριστούν αρχηγοί οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σωτήρης Νίνης.

Βεβαίως, ξεκαθαρίστηκε ότι στις αποφάσεις θα έχουν λόγο και οι Γιάννης Γκούμας, Γιώργος Καραγκούνης που είναι οι φυσικοί ηγέτες της ομάδας, όμως οι τρεις προαναφερθέντες θα φορούν το περιβραχιόνιο στις φετινές υποχρεώσεις του συλλόγου.

Διαφορετικά κριτήρια για τις επιλογές
Ο Ολλανδός τεχνικός επέλεξε με διαφορετικά κριτήρια τους Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο και Νίνη. Για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού θέλησε να βάλει ένα τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης του και να του δείξει ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα, άλλωστε και στην συνέντευξη Τύπου πριν τον δεύτερο αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας είχε στείλει το… μήνυμα του: «Η ομάδα είναι ευχαριστημένη από τον Σαλπιγγίδη και εκείνος από την ομάδα» είχε τονίσει.

Η επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα έγινε λόγω της εμπειρίας που διαθέτει σε ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλού επιπέδου και του κύρους που προσφέρει στην ομάδα η παρουσία του, ενώ σχετικά με τον Νίνη ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αποφάσισε να τον «φορτώσει» με ευθύνες προκειμένου να του δώσει κίνητρο για να «ωριμάσει» ποδοσφαιρικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό μέσο μετά τον πρώτο αγώνα με τη Ντιναμό Τιφλίδας.

Τράβηγμα ο Ρουκάβινα, έμεινε εκτός αποστολής
Στην προπόνηση που ακολούθησε προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα για τον Χενκ Τεν Κάτε, καθώς ο Άντε Ρουκάβινα αποχώρησε λόγω τραβήγματος στον προσαγωγό και αποκλείστηκε από την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Τσεχία. Εκτός αποστολής έμειναν ακόμη οι Λεοντίου, Κλέιτον (δεύτερη φορά φέτος), Παπαδόπουλος, Ν’Ντόι, Πετρόπουλος, Δημούτσος, Καρνέζης και Μελίσσης.

Αντίθετα, συμπεριλήφθηκε ο Βραζιλιάνος, Ροντρίγκο Σόουζα, ο Γιόσου Σαριέγκι αλλά και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τον Ατρόμητο, όπου συνέθεσε πολύ καλό δίδυμο με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην μεσαία γραμμή.

Στο πρόγραμμα που προηγήθηκε, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, όπου το πρώτο ακολούθησε πρόγραμμα με ζέσταμα, πάσες, ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσε με δίτερμα, ενώ το δεύτερο ακολούθησε πρόγραμμα με ζέσταμα, πάσες, ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσε με δίτερμα με χρήση τριών εστιών. Ατομικά προπονήθηκαν οι Σωτήρης Λεοντίου και Γιόσου Σαριέγκι.

Δεύτερη νίκη η Σπάρτα Πράγας
Η Σπάρτα Πράγας διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας της Κλάντνο εκτός έδρας με 2-0, χωρίς ν’ αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2, ο Κόζατσικ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Κλαντρούμπσκι, Ρέπκα, Κούτσερα και Κάντλετς στην άμυνα, Κουσνίρ, Χούσεκ, Βάτσεκ και Ζέμαν αποτελούσαν την τετράδα στην μεσαία γραμμή, ενώ Κούλιτς και Ντόσεκ ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Η Σπάρτα είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο (απειλήθηκε μόνο μια φορά), είχε ευκαιρίες και στο 32’ κατάφερε να προηγηθεί με τον δεξιό μπακ, Κλαντρούμπσκι. Στο 54’, η Κλάντνο πλησίασε στην ισοφάριση όμως δεν τα κατάφερε. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο 81’ κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν ο Ζέμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραίο συνδυασμό των Βάτσεκ και Κουσνίρ.

Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε ο Πάτρικ Μπέργκερ, καθώς ο τεχνικός της Σπάρτα, Βίτεσλαβ Λαβίτσκα, τον άφησε στον πάγκο για να τον ξεκουράσει ενόψει της αναμέτρηση της Τετάρτης. Παράλληλα, ο Κόζατσικ συνέχισε το σερί του, καθώς δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμα στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στα προκριματικά του Champions League (έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 360’).

Άνθρωπος του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε στην Τσεχία για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, όμως οι «πράσινοι» έχουν φροντίσει να προμηθευτούν την κασέτα του αγώνα.

Η σύνθεση της Σπάρτα: Κόζατσικ, Κλαντρούμπσκι, Ρέπκα, Κούτσερα, Κάντλετς, Κουσνίρ (85' Πέσνικ), Χούσεκ (59’ Κόλαρ), Βάτσεκ, Ζέμαν, Κούλιτς, Ντόσεκ (77' Χολέντα).

Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του Ν’Ντόι
Στην Αθήνα αναμένεται την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Νταμ Ν'Ντόι, Αρτούρ Φερνάντες, προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας Κώστα Αντωνίου τις επιλογές που υπάρχουν για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός.

Ο Ν’Ντόι από την πλευρά του δεν θέλει να παραχωρηθεί δανεικός σε ελληνική ομάδα, αντίθετα θέλει να πάει δανεικός σε ομάδα του εξωτερικού ή ακόμη και να παραχωρηθεί με μεταγραφή, όμως για να γίνει το δεύτερο θα πρέπει να υπάρξει πρόταση που θα ικανοποιεί τις οικονομικές απαιτήσεις του «τριφυλλιού».






























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ