ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τό 'πε και... τό 'κανε!

Τό 'πε και... τό 'κανε!
πεσειρο

Το SPORT 24 γράφει για την επιθυμία του Πεσέιρο που έγινε πραγματικότητα, με το 7 στα 7 (video)

" Η ομάδα ήταν έτοιμη γι΄αυτό που συνέβη και ξέρουμε πως είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε θετικά και όχι αρνητικά. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Δεν φοβάμαι τα φαντάσματα. Μας πληγώνει η ήττα, αλλά αν κάνουμε μόνο αυτή στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές...", ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στις 7 Οκτώβρη.

Περίπου ένα μήνα μετά (12/11), ο τεχνικός των πρασίνων απολαμβάνει την θέα από την κορυφή της βαθμολογίας μετά την μεγάλη νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική, έχοντας ήδη επτά συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) αλλά και Ευρώπη (νίκες με Αμπερντίν και Κοπεγχάγη).

Ολες με το ίδιο πλάνο... Αυτό των συνεχόμενων αλλαγών στο βασικό (και όχι μόνο) σχήμα. Με παίκτες ποιότητας όπως ο ίδιος δηλώνει πως έχει που ανα πάσα στιγμή θα προσφέρουν τα μέγιστα όταν τους ζήτηθεί και ας έχουν μείνει ακόμα και εκτός αποστολής (π.χ. Φύσσας).

Ο 47χρονος τεχνικός εκτός από τα θετικά αποτελέσματα δείχενι να κερδίζει πόντους και στη νοοτροπία και σκέψη για την πορεία αλλά και την εικόνα της ομάδας του. Τρανό παράδειγμα μερικές από τις δηλώσεις του μετά το χθεσινό νικηφόρο ντέρμπι.

"Είχα πει και μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, ότι όπως τότε δεν έπρεπε να μας καταρρακώσει ψυχολογικά, δεν υπάρχει τώρα δικαιολογία για ευφορία. Σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι, περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει.

Είναι πολύ επικίνδυνο και το πιο δύσκολο να κρατήσεις ψυχολογική ισορροπία μετά από συνεχόμενες νίκες ή ήττες. Ο μεγάλος στόχος δεν είναι να φτάσουμε στην πρώτη θέση αλλά να τη διατηρήσουμε"

είπε ο Πορτογάλος και συμπλήρωσε με νόημα για τα όσα βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις:

"Με τον τρόπο που έχουμε δουλέψει, γιατί αυτή η νίκη αξίζει σε όλους, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, ταπεινότητα και νοοτροπία για το ροτέισον, μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πάθος που θα είμαστε τώρα. Γιατί είναι δύσκολο κάποιος παίκτης που έχει αγωνιστεί πολύ καλά την Πέμπτη να είναι εκτός αποστολής την Κυριακή.

Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί βάζουν το συμφέρον της ομάδας πάνω από το ατομικό τους συμφέρον.

Οι παίκτες δουλεύουν πολύ, αξίζουν την εμπιστοσύνη μου".



Συμπεράσματα για τον φετινό ΠΑΟ


- κανείς δεν αμφιβάλει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από έναν γνώστη της πραγματικότητας.

- οι πράσινοι δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στο θρόνο του πρωταθλητή.

- το ρόστερ του Παναθηναϊκού διαθέτει αρκετούς παίκτες με ποιότητα που είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί.

- σε ρόλο Μπάγεβιτς, ο Πεσέιρο διατηρεί όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση με το rotation που πραγματοποιεί.
- ο κόσμος αρχίζει και συνιδητοποιεί ότι οι "πράσινοι" θέλουν αλλά και μπορούν να διεκδικήσουν τα πρωτία, γι' αυτό αρχίζνουν και επιστρέφουν σε αντίθεση με τα πρώτα ματς, που είχε αισθητή απουσία.

- ο πανηγυρισμός του όλε, όλε όλε με τους οπαδούς στο τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, θύμισε της εποχές των μεγάλων επιτυχιών στην πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, "οιωνός" που δείχνει ότι κάτι έχει αλλάξει.

- απορία για το πως θα διαχειριστούν οι "πράσινοι" ενδεχόμενο στραβοπάτημα στην συνέχεια και αν αντιδράσουν ομάδα και κόσμος το ίδιο ψύχραιμα και συνετά όπως και μετά το ματς της Τρίπολης.

- Εκτός από το 7 στα 7 μετά την ήττα στην Τρίπολη, οι πράσινοι σε μια δύσκολη συνέχεια μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν έναν νέο αγωνιστικό "Γολγοθά" (από 25/11 μέχρι 30/12) καθώς καλούνται να πάνε σε έδρες όπως η Λάρισα (το αμέσως προσεχές ματς), το Καυτανζόγλειο (με Ηρακλή), τη Νέα Σμύρνη, τη Μαδρίτη (για Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με Ατλέτικο) και τέλος το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Video με τα γκολ από το ΠΑΟ-ΑΕΚ 2-1







Επεισόδιο Δέλλα-Ν'Ντόι και Βέλιτς-Φερέρ



Ο αγώνας στη Λεωφόρο δεν ολοκληρώθηκε με το σφύριγμα της λήξης. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τραϊανός Δέλλας ήρθε στα χέρια με τον Ντάμ Ν' Ντόι στη φυσούνα του γηπέδου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, με δηλώσεις του στον Τύπο, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Σενεγαλέζου επιθετικού του ΠΑΟ.

Ο Δέλλας έκανε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας: " Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και πέτυχε δύο γκολ, ενώ εμείς στην επανάληψη, που ήμασταν καλύτεροι, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε".

Όσο για την επίμαχη φάση με τον παίκτη του Παναθηναϊκού, ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης ζήτησε την τιμωρία του Σενεγαλέζου για θέατρο. Συγκεκριμένα, είπε: " Περιμένω τον αθλητικό δικαστή να καλέσει για δυσφήμιση του αθλήματος τον Ν' Ντόι. Έχουμε δει μέχρι τώρα να καλούν ποδοσφαιριστές που πανηγυρίζουν με τα σημαιάκια. Δεν είδαν και οι δυο (διαιτητής και επόπτης) στην φάση της αποβολής τι έγινε.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πρέπει να συμμορφώσει τον Ν' Ντόι. Είμαι αγανακτισμένος γιατί κανείς δεν είδε τι έγινε. Δεν τον έχω ακουμπήσει και εκείνος κάνει θέατρο. Στη φυσούνα, έγινε ένα περιστατικό, αφού τον περίμενα και του είπα γιατί κάνεις θέατρο και εκείνος με έβρισε στα αγγλικά. Fair play δεν είναι το να πετας την μπάλα σε πλάγιο, αλλά να σέβεσαι τον αντίπαλο

".

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Φερέρ και τον Καραγκούνη. Τη σκηνή παρακολουθούσε ο Γιάσμινκο Βέλιτς και μετά από λίγο κινήθηκε απειλητικά προς τον τεχνικό της ΑΕΚ και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες σήκωσε το χέρι του με σκοπό να γρονθοκοπήσει τον Ισπανό αλλά την μπουνιά την δέχτηκε... άλλος τυχερός.

Σε εκείνο το σημείο έγινε η μεγάλη έκρηξη των παικτών της ΑΕΚ που κινήθηκαν προς το μέρος του γενικού διευθυντή με βαριές κουβέντες και ατάκες όπως: "Ντροπή σου, έφαγες ψωμί στην ΑΕΚ". Φυσικά το σκηνικό κορυφώθηκε όταν κάποιοι έκρυψαν τον Βέλιτς, καθώς όπως αναφέρθηκε: "Αν έμενε ο Βέλιτς, τώρα θα ήταν στο νοσοκομείο".












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ