ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Tο μόνο που μας απασχολεί είναι ο Βοτανικός"

"Tο μόνο που μας απασχολεί είναι ο Βοτανικός"
Βοτανικός μακέτα, Παναθηναϊκός, γήπεδο

"Mας απασχολεί μόνο ο Βοτανικός" λένε οι άνθρωποι της ΓΗΠΕΛ με αφορμή την υπόθεση του ΟΑΚΑ

Οι υπεύθυνοι της ΓΗΠΕΛ ανέφεραν από την Τετάρτη ότι ο Παναθηναϊκός ασχολείται την παρούσα χρονική στιγμή μόνο με τη "Διπλή Ανάπλαση" χωρίς όμως να αποκλείουν οποιαδήποτε πιθανότητα στο μέλλον.
Στο ερώτημα, λοιπόν αν υπάρχει plan B με το Ολυμπιακό Στάδιο και το σημείο της γωνίας στην Λεωφόρο Κύμης, δεν υπάρχει τώρα αλλά δεν αποκλείστηκε συνάμα. Δεν έκλειναν όμως σε καμία περίπτωση την πόρτα στη συγκεκριμένη λύση, την οποία θα εξετάσουν ανάλογα με το πως θα κυλήσει από εδώ και πέρα το ζήτημα με τον Βοτανικό.

"Αυτή τη στιγμή μας απασχολεί μόνο ο Βοτανικός" ήταν η φράση στελέχους της ΓΗΠΕΛ. Πάντως εφόσον δεν υπάρχει επίσημη διάψευση από πλευράς του "τριφυλλιού", τότε δεν αποκλείεται να έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση για το ΟΑΚΑ και να βγει από το συρτάρι ανάλογα με την εξέλιξη της Διπλής Ανάπλασης.

Στο μεταξύ, καθώς περνούν οι ημέρες από την κατάθεση της δέσμης προτάσεων από πλευράς Υπουργείου ΠΕΚΑ νέα ζητήματα προκύπτουν που δεν διευκρινίστηκαν ούτε στη συνάντηση που έγινε με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά ούτε και στο Δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό αποτελεί η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε μνείας για τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Ο Νόμος 3481/2006 προέβλεπε την κατασκευή και αναμόρφωση του οδικού δικτύου στην περιοχή με διαπλατύνσεις δρόμων έργα υποδομών κλπ.

Στις προτάσεις που κατέθεσε η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη δεν γίνεται καμιά αναφορά στα έργα υποδομών και αυτό γεννά μια σειρά από ερωτήματα. Θα συμπεριλαμβάνονται αυτά στο νέο νόμο; Έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υποδομών; Έχουν συμφωνηθεί τα χρονοδιαγράμματα κλπ; Έχει γίνει συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων;

Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του οδεύει προς ένα Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα στο οποίο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης κατά δήλωση του θα ζητήσει την αποδοχή του πλαισίου προτάσεων της Υπουργού.

Το ερώτημα που γεννάται είναι ποια συγκατάθεση θα ζητήσει όταν δεν έχει προβεί σε καμιά συνεννόηση και δεν έχει κάνει καμιά πρόταση αναφορικά με τις απαραίτητες αναθεωρήσεις των συμβάσεων του Δήμου με Ερασιτέχνη, ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντίστοιχα.

Η πίεση από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες κυρίως ως προς το μείζον θέμα του χρονοδιαγράμματος και της άμεσης έναρξης των εργασιών του νέου γηπέδου.














TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ