ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντίδραση της "οικογένειας" ΠΑΟ για γήπεδο

Αντίδραση της "οικογένειας" ΠΑΟ για γήπεδο
παναθηναικος, παρουσιαση γηπεδου, γηπεδο, βοτανικος

Αντίδραση όλης της οικογένειας του Παναθηναϊκού

Στον Παναθηναϊκό επεσήμαναν το «παράδοξο και παράλογο» που προκύπτει από τις συγκεκριμένες προτάσεις. Και αυτό γιατί για το γήπεδο έχουν εγκριθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, Νομαρχία, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Μελέτη Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων κ.α) εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και όλες αυτές οι διαδικασίες εγκρίθηκαν τελεσίδικα ως σύννομες και συνταγματικές από το ΣτΕ. Επιπλέον η ίδια Υπουργός όπως προκύπτει από τις προτάσεις της, συναινεί στην κατασκευή του γηπέδου ως έχει.
Εντούτοις η λύση που προτείνεται απαιτεί να επαναληφθεί όλη αυτή η διαδικασία για τις ίδιες μελέτες από την αρχή και μάλιστα μετά την ψήφιση του νέου νόμου και την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος!! Το απόλυτο ντεζα βου για τον Παναθηναϊκό δηλαδή. Και η απόλυτη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ειδικά για το θέμα του χρονοδιαγράμματος οι πράσινοι επεσήμαναν ότι οι εφτά μήνες που αναφέρθηκαν χτες μετά τη συνάντηση και με περαιτέρω εξέταση της κατάστασης είναι ουτοπικοί σε σχέση τόσο με τους ρυθμούς της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν όταν μάλιστα μεσολαβούν και δημοτικές εκλογές που εκ των πραγμάτων θα καθυστερήσουν την αντίδραση του Δήμου Αθηναίων που είναι και ο επισπεύδων φορέας του έργου.

" Πώς ακριβώς εννοούν την αίσθηση του κατεπέιγοντος που ανέφεραν" αναρωτιόντουσαν χτες στελέχη των πρασίνων. " Ποιός μπορεί να πιέσει το Δήμο ή την Νομαρχία ή ακόμα και τα δικαστήρια αν προσφύγει κάποιος να κινηθούν γρήγορα; Το Υπουργείο; Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο".

Όλα αυτά ενώ κάλλιστα θα μπορούσε το Υπουργείο με την προσωρινή χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει άμεσα τα έργα ανέγερσης.

Αυτή η χρονική ομηρία είναι που προβληματίζει έντονα τους πράσινους και θα αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης στο έκτακτο Δ.Σ. της ΓΗΠΕΛ την ερχόμενη Τρίτη.

Ερώτηση και στη Βουλή

Στο μεταξύ ερώτηση στη Βουλή με θέμα το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, κατέθεσαν στη Βουλή, οι κ.κ. Αθανάσιος Πλεύρης, Μαυρουδής Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης στην οποία η Υπουργός καλείται να απαντήσει και να διευκρινίσει πέντε σημεία. Αναλυτικά το κείμενο:

" Σύμφωνα με όσα ανακοινώσατε αναφορικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, και γενικά για την διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκύπτουν εκ νέου σοβαρά εμπόδια στην ήδη ταλαιπωρημένη και χρονοβόρα υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου. Ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκούαλλά και γενικότερα οι πολίτες των Αθηνών εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση και μιλού ευθ'έως για εμπαιγμό.

Συνεπώς ερωτάσθε,

Α) Σε ποιό σημείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το όλο έργο και τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα;

Β) Με βάση τις νέες τροποποιήσεις στους συντελεστές δόμησης για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, πότε προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του γηπέδου;

Γ) Με βάση το νέο σας σχέδιο δεν προβλέπεται, όπως αρχικά, επίγειος χώρος στάθμευσης αλλά μόνο ο χώρος στο εμπορικό κέντρο, συνεπώς υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα σε περίπτωση προσφυγής κατά της εταιρείας του κ. Βωβού. Τι προτίθεστε να πράξετε σε αυτή την περίπτωση;

Δ) Πως εκχωρούνται οι εμπορικές χρήσεις μετά τη μείωση του συντελεστή δόμησης;

Ε) Προτίθεστε να κατεδαφίσετε το γήπεδο “Απόστολος Νικολαϊδης” μόλις εκδοθεί άδεια οικοδόμησης των νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και για ποιόν λόγο δεν το κάνετε αυτό μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στον Βοτανικό έτσι ώστε να μην μείνουν χωρίς αθλητικούς χώρους τα τμήματα του Συλλόγου;"


























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ