SERIE A

Θρίαμβος της Ίντερ στη Ρώμη (videos)!

Θρίαμβος της Ίντερ στη Ρώμη (videos)!
Ιμπραιμοβιτς-ιντερ

Tην μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία απολαμβάνει πλεόν η Ίντερ, η οποία συνέτριψε με 4-1 τη Ρόμα στο ντέρμπι κορυφής του "Ολίμπικο". Άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-0 για τη Φιορεντίνα επί της Λιβόρνο στο ντέρμπι της Τοσκάνης

Μετά την επιβλητική εμφάνιση που πραγματοποίησε μεσοβδόμαδα κόντρα στη Σαμπντόρια (3-0), η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέκτησε πέρυσι, καθώς κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα και να πάρει μία τεράστια σε σημασία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που παίζει -είναι κοινή ομολογία από φίλους και αντιπάλους της- πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.
Το χρονικό σημείο κλειδί στην αναμέτρηση ήταν αναμφίβολα η φάση του 28ου λεπτού, με την ενστικτώδης ενέργεια του Ζιουλί να χρησιμοποιήσει το χέρι για να αποσοβήσει ένα βέβαιο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς να "καταδικάζει" τη Ρόμα σε ήττα.

Οι Μιλανέζοι βρέθηκαν να προηγούνται από εκείνο το λεπτό με 1-0 έχοντας μάλιστα και αριθμητικό πλεονέκτημα, με τους "τζαλορόσι" να βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα για να ισοφαρίσουν στο 53ο λεπτό, όμως να δέχονται τρία τέρματα μέσα σε 15 λεπτά και να παραδίδουν πνεύμα...

Έτσι, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έμεινει για τρίτο στη σειρά ντέρμπι (μετά τις ισοπαλίες με Γιουβέντους και Φιορεντίνα) μακριά από τη νίκη, με το πρόγραμμα-γολγοθάς να συνεχίζεται, καθώς ακολουθεί η αναμέτρηση του "Ολντ Τράφορντ" με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τρίτης, για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ίντερ έφυγε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Ρόμα για το πρωτάθλημα (2 νίκες-2 ισοπαλίες), με την τελευταία εντός έδρας επικράτηση των Ρωμαίων επί της Ίντερ για το πρωτάθλημα να έχει σημειωθεί το 2004.

Για πολλούς μάλιστα η μεγάλη σε εύρος νίκη αποτελεί την ιδανική ρεβάνς από πλευράς Ίντερ, για το ταπεινωτικό 6-2 με το οποίο ηττήθηκαν πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, στον πρώτο τελικό του Κόπα Ιτάλια.

Η φάση του 28ου λεπτού έκρινε το ματς
Η Ρόμα μπήκε δυνατά στο ματς αναγκάζοντας τον Ζούλιο Σέζαρ μόλις στο 2ο λεπτό να πραγματοποιήσει δύο διαδοχικές δύσκολες επεμβάσεις, αρχικά στην εκτέλεση φάουλ του Φραντσέσκο Τότι και στη συνέχεια της φάσης στο σουτ από κοντά του Αμαντίνο Μαντσίνι.

Το πρώτο 20ο λεπτο έκλεισε με δυνατό αριστερό σουτ του Καμπιάσο να "εξουδετερώνεται" από τον Ντόνι, ενώ η φάση που έκρινε σε καθοριστικό βαθμό το ντέρμπι του "Ολίμπικο" έγινε στο 28ο λεπτό. Από άσχημη εκτέλεση κόρνερ του Τότι και λάθος κοντρόλ του Περότα, η Ίντερ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σέζαρ, με τον πρώην άσο της Λάτσιο να φτάνει σε θέση βολης απέναντι στον Ντόνι.

Ο γκολκίπερ της Ρόμα απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το πολύ δυνατό του Σέζαρ, με τον Ιμπραΐμοβιτς να παίρνει όμως το "ριμπάουντ", και τον Ζιουλί που είχε ακολουθήσει τη φάση να αποκρούει δίκην τερματοφύλακα για να εμποδίσει τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα μετά την κεφαλιά του Σουηδού.

Η κόκκινη κάρτα βγήκε αναπόφευκτα από το τσεπάκι του διαιτητή Ριτζόλι, ο οποίος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Σουηδό να εκτελεί από τα 11 βήματα τον Ντόνι για να δώσει κεφάλι στο σκορ στην Ίντερ και να φτάσει τα 7 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, κατεβάζοντας ταυτόχρονα το τέμπο, με τη Ρόμα να έχει πάντως μία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, καθώς μετά από γύρισμα του Τονέτο, ο Περότα δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς πιέστηκε αποτελεσματικά από τον Μάξουελ.

Στο 51ο λεπτό ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πραγματοποίησε διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας τους Ιμπραΐμοβιτς και Ντακούρ (τραυματίας) με τους Κρέσπο και Κρουζ, προκειμένου να επαναφέρει το σύστημα της ομάδας του σε καθαρό 4-4-2, όμως δύο λεπτά αργότερα, οι "τζαλορόσι" κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Μετά την ισοφάριση ήρθε η... κατάρρευση
Η πάσα του Τότι προς τον Πιζάρο κόπηκε από τον Μάξουελ, με την μπάλα να "στρώνεται" στον Περότα και εκείνος με δυνατό χαμηλό σουτ από το σημείο του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζαρ.

Ένα λεπτό μετά το σουτ του Κρουζ βρήκε το δοκάρι του Ντόνι, με την Ίντερ να βρίσκει τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα στο 57ο λεπτό, με τον Ντόνι να αποκρούει το σουτ του Καμπιάσο, όμως η μπάλα να φτάνει μέσα στην περιοχή στον αφύλακτο Κρέσπο, που με εναέριο θεαματικό σουτ έγραψε το 1-2.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Ίντερ "καθάρισε" ουσιαστικά το ματς με πολύ δυνατό σουτ του Κρουζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κόρντομπα να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της, με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Φίγκο.

Μετά το τέρμα αυτό, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Σισίνιο και Βούτσινιτς, ενώ με τη σκέψη του και στο επόμενο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αντικατέστησε στο 76ο λεπτό τον "καπιτάνο" Τότι με τον Εσπόζιτο.

Η τελευταία καλή φάση για τη Ρόμα να περιορίσει την έκταση της ήττας σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά, με το δυνατό σουτ του Περότα να περνάει πάνω από την εστία των "νερατζούρι".

Ιστορική νίκη μετά από... 75 χρόνια
Η Φιορεντίνα έγραψε ιστορία στο "Αρμάντο Πίκι" καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της Λιβόρνο στο ντέρμπι της Τοσκάνης, νικώντας για πρώτη φορά (!) στην έδρα της συμπολίτισσας σε μία περίοδο 75 χρόνων.

Μετά την ισοπαλία 2-2 που έφερε με τη Ρόμα στο "Φράνκι" μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι πιστοποίησε σε ένα ακόμη ματς την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται, διατηρώντας το αήττητό της στο πρωτάθλημα με απολογισμό πλέον 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Παράλληλα, οι "βιόλα" έσπασαν την δυσμενέστατη παράδοση που την συνόδευε στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στο γήπεδο αυτό, όπου δεν είχε κατάφερει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο αντίποδα η Λιβόρνο έμεινε για ένα ακόμα ματς χωρίς τους τρεις βαθμούς της νίκης (2 ισοπαλίες-4 ήττες), με τον Φερνάντο Όρσι να είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για να αποχωρήσει πρώτος από τον πάγκο ομάδας του Καμπιονάτο.

Στο πρώτο μέρος η Λιβόρνο ήταν ελαφρώς καλύτερη, όμως η Φιορεντίνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό γκολ του Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (ντεμπούτο στην ομάδα), ο οποίος μετά τη σέντρα του Σαντάνα από τα δεξιά έπιασε ένα θεαματικό μονοκόμματο σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αμέλια.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ο τεχνικός της Λιβόρνο, Όρσι, αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, με τον βοηθό του Σπινέζι να είναι δίνει πλέον οδηγίες από τον πάγκο στο δεύτερο μέρος. Στο 63ο λεπτό η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ των φιλοξενουμένων, με τον Λοβίζο να κάνει σκληρό φάουλ στον Πατζίνι και τον διαιτητή Ροσέτι να του δείχνει δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα.

Στο 67ο λεπτό, ο Οσβάλντο διπλασίασε με ωραίο πλασέ τα προσωπικά του τέρματα καθώς και αυτά της ομάδας του, ενώ δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά ενός ακόμη Αργεντινού, του Σαντάνα, για να σκοράρει, γράφοντας το τελικό 3-0, με σουτ που κόντραρε σε αμυντικό ξεγελώντας τον Αμέλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "βιόλα", Οσβάλντο, πήρε ουσιαστικά τη θέση του Άντριαν Μούτου, τον οποίο ο Πραντέλι προτίμησε να προφυλάξει μετά τον μικροτραυματισμό που υπέστη στο ματς με τη Ρόμα.

Δείτε το 0-1 της Ίντερ από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς:



Δείτε την ισοφάριση της Ρόμα με το γκολ του Περότα:



Δείτε το 1-2 της Ίντερ με το γκολ του Κρέσπο:



Δείτε το 1-3 της Ίντερ με το γκολ του Κρουζ:



Δείτε το 1-4 της Ίντερ με το γκολ του Κόρντομπα:





































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ