ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Θρασύβουλος-Πανθρακικός 0-2

Θρασύβουλος-Πανθρακικός 0-2
Θρασύβουλος Πανθρακικός

Με γκολ των Ριέρα και Ντιαλό, ο Πανθρακικός πέρασε με 2-0 από τη Φυλή επί του Θρασύβουλου

Ο Θρασύβουλος παρέμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και εννιά βαθμούς μακριά από το Λεβαδειακό, που είναι η τελευταία ομάδα που βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Παπασταμάτης, ο οποίος υπέδειξε δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Θρασύβουλος (Τσιώλης): Πεσάνια, Μαρτορέλ, Μαυρογενίδης, Λιαπάκης, Σωτήρχος, Χετεμάι (32' Αμπράμοβιτς), Μίχος, Μπαριέντος, Ουέλινγκτον (68' Κατσίκης), Κόζλεϊ, Χλωρός (54' Άλβες)
Πανθρακικός (Φερέρα): Βρονταράς, Τροΐζε, Ζαπρόπουλος, Κλεμάν, Βελάσκο, Ολίσε, Πόνσε (67' Κωνσταντινίδης), Λόπες, Ματάις (89' Μπαχαρίδης), Δανίδης (87' Ντιαλό), Ριέρα

Κίτρινες κάρτες: Σωτήρχος, Μαρτορέλ, Μαυρογενίδης, Λιαπάκης, Μίχος - Πόνσε, Κωνσταντινίδης, Ντιαλό

Διαιτητής: Παπασταμάτης (Αθηνών)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Καρατζίκας (Αθηνών)
Με μια ματιά
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε "χλιαρούς" ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να επιδιώκουν τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη επίσκεψη στην αντίπαλη εστία έγινε από πλευράς Πανθρακικού, όταν στο 6ο λεπτό, ο Ριέρα βρέθηκε ξεμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε, μπλόκαρε εύκολα ο Πεσάνια.

Ο Ισπανός ήταν ο πρωταγωνιστής και στην επόμενη ευκαιρία των Θρακιωτών, όταν στο 18' πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή κι έφτασε μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων, όπου απέφυγε έναν αντίπαλο, αλλά το σουτ που δοκίμασε, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πεσάνια.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Θρασύβουλος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Βρονταρά, όταν ο Μπαριέντος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε με υπερένταση.

Στο 27ο λεπτό ήταν η σειρά του Πεσάνια να πει "όχι" στην εκτέλεση φάουλ του Κλεμάν, στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, καθώς από εκείνη τη στιγμη και μετά, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν καθαρά σε παιχνίδι κέντρου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα σουτ του Κόζλεϊ στο 49ο λεπτό, που πέρασε ψηλά, πάνω από την εστία του Βρονταρά, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μέχρι το 76' δεν υπήρξε καμία σημαντική ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.

Σ' εκείνο το χρονικό σημείο, ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα λίγο νωρίτερα, κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρογενίδη, σε μία φάση που αδικεί τους γηπεδούχους, καθώς ο μέσος του Πανθρακικού είχε ήδη χάσει την ισορροπία του. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ριέρα, ο οποίος βρήκε στόχο κι έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Δύο λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Παπασταμάτης υπέδειξε νέο αμφισβητούμενο πέναλτι, υπέρ του Θρασύβουλου αυτή τη φορά, όταν ο πεσμένος Κωνσταντινίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι. Ο Κόζλεϊ πήρε την ευθύνη της εκτέλεσης, όμως νικήθηκε από τον Βρονταρά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Κατσίκης πήρε το "ριμπάουντ", αλλά δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαριστική βολή για το Θρασύβουλο ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν ο Ντιαλό, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δευτερόλεπτα νωρίτερα, έκανε μια κούρσα από αριστερά και προσπάθησε να πλασάρει τον Πεκάνια, η μπάλα βρήκε στο πόδι ενός αμυντικού και "κρέμασε" το Βραζιλιάνο τερματοφύλακα.
Συνέντευξη Τύπου
Σάκης Τσιώλης: " Έχετε βαρεθεί να μας βλέπετε με την πίκρα. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Θέλαμε με αυτόν τον κόπο που κάναμε αν μη τι άλλο να είμαστε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, υπερήφανοι για την ομάδα που έχουμε και για την πόλη που εκπροσωπούμε. Αυτό δεν έγινε, δεν πήραμε τους βαθμούς. Σήμερα ο Θρασύβουλος θα πρέπει να σκέφτεται το μέλλον του εκτός Σούπερ Λίγκα. Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι και ο αέρας δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θρασύβουλος ήταν καλύτερος.

Όσον αφορά την υπόδειξη του πέναλτι, ο διαιτητής πήρε την άποψη του βοηθού. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Με τον ίδιο ρέφερι είχαμε ένα ατυχές γεγονός την 3η αγωνιστική στον αγώνα με την Τρίπολη. Σίγουρα αυτά δεν είναι καλά πράγματα, αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν ήταν πέναλτι. Δεν έχω να πω κάτι. Ολοι βιώνουμε δύσκολες στιγμές. Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε με πολλά όνειρα και είμαστε απογοητευμένοι. Τα βάζουμε και με την τύχη μας. Ο Θρασύβουλος δεν ήταν καθόλου τυχερός τη φετινή σεζόν. Παράλληλα είχαμε και αυτή τη μεταχείριση από τη διαιτησία όλη αυτή την περίοδο

".

Εμίλιο Φερέρα: " Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το παιχνίδι ήταν αντίξοες. Ομως η ομάδα πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της. Βέβαια μένουν ακόμα επτά παιχνίδια όπου θα προσπαθήσει η ομάδα να μαζέψει κα τους υπόλοιπους απαραίτητους βαθμούς για να πετύχει το στόχο της. Όσον αφορά τη συνέχεια μπορούμε να καταλάβουμε από την 6η έως την 12η θέση.

Όσον αφορά το πρώτο πέναλτι που δόθηκε υπέρ μας, νομίζω ότι ήταν βλέποντάς το από τη θέση που βρισκόμουν. Για το πέναλτι υπέρ του Θρασύβουλου, δεν μπορώ να πω για αυτό τίποτα. Ηταν πολλοί παίκτες μπροστά. Ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση, είδε το πέναλτι και το έδωσε

".
Όλα τα λεφτά...
Ο Βρονταράς. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν φάνηκε πολύ σε όλο το παιχνίδι, καθώς ελάχιστες φορές χρειάστηκε να επέμβει, όμως στη φάση του πέναλτι ενήργησε ψύχραιμα, αποκρούωντας το πλασέ του Κόζλεϊ.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
1. Το κάκιστο θέαμα καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης
2. Τα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παπασταμάτης, καθώς μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ως αμφισβητούμενα
To Live του αγώνα... του Ηλία Ευταξία
1' Έναρξη αγώνα
6' Σουτ Πανθρακικός Ριέρα
Ο Ριέρα βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή αλλά το γυριστό μονοκόματο σουτ μπλόκαρε ο Πεκάνια.
15' Σχόλιο
Πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
18' Σουτ Πανθρακικός Ριέρα
Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ριέρα που πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ από πλάγια θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
23' Φάουλ Θρασύβουλος Μπαριέντος
Ο Μπαριέντος εκτέλεσε απ ευθείας το φάουλ από δύσκολη θέση αλλά ο Βρονταράς έπεσε στη γωνία του και έδιωξε.
27' Φάουλ Πανθρακικός Κλέμεντ
Ο Κλέμεντ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Πεκάνια απέκρουσε.
28' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Σωτήρχος
31' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Πόνσε
32' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Αμπράμοβιτς στη θέση του Χετεμάι.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
49' Σουτ Θρασύβουλος Κόζλεϊ
Ο Κόζλεϊ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
54' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Άλβες στη θέση του Χλωρού.
65' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μαρτορέλ
68' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Κατσίκης στη θέση του Γκονσάλβες
75' Σχόλιο
Χωρίς φάσεις το παιχνίδι.
76' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μαυρογενίδης
76' Κόκκινη κάρτα Πανθρακικός
Ο Κωνσταντινίδης χάνει την ισορροπία του και ο διαιτητής δίνει πέναλτι!
77' Γκολ Πανθρακικός Ριέρα
Ο Ριέρα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.
79' Πέναλτι Θρασύβουλος
Ο Κωνσταντινίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι αλλά ο Κόζλει νικήθηκε από τον Βρονταρά.
79' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Κωνσταντινίδης
83' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Λιαπάκης
87' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Ντιαλό στη θέση του Δανίδη
88' Γκολ Πανθρακικός Ντιαλό
Ο Ντιαλό έφυγε στην αντεπίθεση έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Πεκάνια για το 0-2.
90' Λήξη αγώνα
























TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ