ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βρούτσης: "Το ποδήλατο κυρίαρχο μέσο άθλησης για όλους τους πολίτες"

Βρούτσης: "Το ποδήλατο κυρίαρχο μέσο άθλησης για όλους τους πολίτες"
INTIME SPORTS

Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 η πρόσβαση όλων των πολιτών στην άθληση, κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αθλητισμού.

Το αγωνιστικό υπερθέαμα του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου 2024 εκκίνησε στις 15 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη και οι Παράλληλες Δράσεις του αγκαλιάστηκαν εντυπωσιακά από τους μικρούς φίλους της ποδηλασίας!

Περισσότερα από 500 παιδιά συμμετείχαν στα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece με την επίβλεψη του Διευθυντή των Παράλληλων Δράσεων Θάνου Γεωργίου και φυσικά της ΔΕΗ, μεγάλο χορηγού και ονοματοδότη αυτής της παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης.

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, μικροί και μεγάλοι βίωσαν με την υποστήριξη της άρτια εκπαιδευμένης ομάδας των Παράλληλων Δράσεων, τη χαρά και τα οφέλη της ποδηλασίας, μέσα από βιωματικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές ενημερώσεις.

"Αναπτύσσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο κινητροδότησης όλων των πολιτών κάθε ηλικίας για να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους και το ποδήλατο αποτελεί κυρίαρχο μέσο για να το πετύχουμε. Ποδηλατώντας, μικροί και μεγάλοι με ασφάλεια, μπορούμε να καταστήσουμε τις πόλεις μας βιώσιμες, να εκπαιδευτούμε σε χρηστές πρακτικές οδήγησης, να αθληθούμε και να διασκεδάσουμε.

Οι Παράλληλες Δράσεις του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 είναι σχεδιασμένες σε αυτήν την κατεύθυνση", δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρουτσης, που παρακολούθησε από κοντά τις Δράσεις στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε αυτές.

Το διήμερο 14 και 15 Μαΐου 2024 η πλατεία Μ. Αλεξάνδρου γέμισε παιδικές φωνές και πολύχρωμα ποδήλατα για το "HERO 2030 skills track", την πρωτότυπη ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας για παιδιά 6 ετών και άνω, αφιερωμένη αποκλειστικά στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια τα παιδιά διαγωνίστηκαν στο επιδαπέδιο ποδηλατικό φιδάκι "Από το σπίτι στο Σχολείο", ενθουσιάστηκαν με το ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού "Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν" ένα διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι δράσης και μάθησης και γέμισαν την πλατεία με τις υπέροχες ζωγραφιές τους με θέμα την αγάπη τους για το ποδήλατο.

Παράλληλα, με την πολύτιμη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, τα παιδιά περιηγήθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μια δράση που στόχο είχε την ενημέρωση τους για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή μετακίνηση.

Ξεχωριστή παρουσία στις Παράλληλες Δράσεις είχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, που παρουσίασαν τις πρώτες βοήθειες και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε ώς ποδηλάτες σε περιστατικά πτώσης και τραυματισμών, ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) που μέσα από διαδραστικά παιχνίδια ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την αξία ενός αθλητισμού χωρίς απαγορευμένες ουσίες και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με την πίστα ισορροπίας και ποδηλατικής δεξιοτεχνίας.

Συγκινητική ήταν η δράση μπροστά στο κτίριο της ΧΑΝΘ, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ζωγράφισαν μια τεράστια καρδιά με το "30χλμ" στο εσωτερικό της, μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης για την βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα.

Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων βρέθηκε το ΔΕΗ e-bike Festival το μεγαλύτερο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, που απευθύνεται σε όλους, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμών σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων του Γύρου:

ΔΕΗ e-bike Festival:

16/5 Καρδίτσα (Αθλητικό Πάρκο Δημοτικού Σταδίου): 10:00 -19:00 και

18/5 & 19/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο ): 11:00 - 19:00

HERO 2030 skills track, "Από το σπίτι στο Σχολείο", "Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν",

"Ποδηλατώ με ασφάλεια στην πόλη μου", "Ζωγραφίζω το ποδήλατο και την πόλη μου",

"Μαθαίνω για τις Πρώτες βοήθειες", "Συντηρώ σωστά το ποδήλατό μου":

16/5 Ελασσόνα (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης & Πάρκο Λαού): 10:00-13:00

16/5 Λάρισα (Άλσος Μεζούρλο): 15:00-17:00

16/5 Καρδίτσα (Αθλητικό Πάρκο Δημοτικού Σταδίου): 10:00 -19:00

17/5 Καρπενήσι (Κεντρική Πλατεία): 10:00- 15:00

18/5 Σπερχειάδα (Πλατεία Ηγουμένου Γερμανού Δημάκου): 10:00- 13:00

18/5 Λαμία (Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής): 12:00 - 14:00

18/5 Λιβαδειά (Πλατεία Δημαρχείου): 14:30-16:30

18/5 Θήβα (Κεντρική πλατεία Επαμεινώνδα): 15:30-17:30

18/5 Χαλκίδα (Κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου): 10:00- 19:00

18/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο): 11:00 - 19:00

19/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο): 11:00 - 19:00

TAGS ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ