ΗΡΑΚΛΗΣ

Θρασύβουλος-Ηρακλής 1-1

Θρασύβουλος-Ηρακλής 1-1
Θρασύβουλος-Ηρακλής

Ο Ηρακλής ήρθε ισόπαλος 1-1 στη Φυλή με το Θρασύβουλο και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος

Οι "κυανόλευκοι" αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον ουραγό Θρασύβουλο, και με το βαθμό αυτό αποσπάστηκαν επτά βαθμούς από τον ΟΦΗ, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί η κατάσταση στις δύο τελευταίες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Σούπερ Λίγκας.
Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Γιάντση στο 67', όμως δεν πήραν το "τρίποντο" καθώς ο ουραγός και καταδικασμένος σε υποβιβασμό Θρασύβουλος έφερε το ματς στα ίσια πέντε λεπτά αργότερα με τον Μαρτορέλ.

Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τον Ηρακλή μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό (5-0 εκτός) και Λάρισα (2-0 εντός), ενώ στον αντίποδα ο Θρασύβουλος πάλεψε για την "τιμή των όπλων", με τους "πράσινους" να μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία 18 παιχνίδια και να έχουν κερδίσει μόλις σε ένα από τα 14 ματς που έχουν δώσει εντός έδρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Θρασύβουλος (Ζόραν Γέφτοβιτς): Πεσάνια, Μανωλάς, Τσιώλης, Ν.Βασιλείου, Λιαπάκης (91' Κόζλεϊ), Μαρτορέλ, Χλωρός, Μαυρογενίδης (60' Χετεμάι), Αμπράμοβιτς, Τραΐκοβιτς, Ουέλινγκτον (46' Μπαριέντος)

Ηρακλής (Χρήστος Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Ιωαννίδης (74' Ντιέ), Γιαννούλης, Εξουζίδης, Παπαζαχαρίας, Έπσταϊν, Μάρτος, Γκαρσία (92' Βούκοβιτς), Κονέ, Ρατόν (64' Γιάντσης)

Διαιτητής: Ν.Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Βοηθοί διαιτητή: Δ.Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σ.Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Γκολ: Γιάντσης (67'), Μαρτορέλ (73')

Κίτρινες κάρτες: Κονέ (30'), Λιαπάκης (33')

Κόκκινες κάρτες: -

Με μια ματιά
Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Φυλής παρακολούθησαν ένα παιχνίδι κέντρου, με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και να επισκέπονται για πρώτη φορά τα αντίπαλα καρέ στο 9': ο Τσιώλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χλωρός έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, όμως αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Κοβαλέφσκι.

Η "απάντηση" από τους φιλοξενούμενους ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, όταν ο Κονέ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά όμως έφτασε πολύ πλάγια και έδωσε την ευκαιρία στον Βασιλείου να τον κόψει, ενώ στο 19' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Ο Έπσταϊν έκανε σέντρα από αριστερά, ο Γκαρσία βρέθηκε κοντά στη μικρή περιοχή και επιχείρησε σουτ με το δεξί, όμως έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του εξερχόμενου Πεσάνια.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά, οι "κυανόλευκοι" επέβαλαν αυτοί το ρυθμό τους στην αναμέτρηση και με πιο δραστήριους παίκτες τους Έπσταϊν και Γκαρσία δημιούργησαν δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Θρασύβουλου.

Στο 28' ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από κόντρες, όμως ο Πεσάνια έπεσε εγκαίρως στα πόδια του και έδιωξε, ενώ στο 39' ο ίδιος παίκτης γύρισε τη μπάλα επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, όμως ο Βασιλείου βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και απομάκρυνε μακριά.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Φυλής είχε την ευκαιρία να κάνει τη... ζημιά στο 43' εκμεταλλευόμενη τα κέφια του δυνατού αέρα που φυσούσε από το ξεκίνημα του αγώνα. Αρχικά, ο Αμπράμοβιτς εκμεταλλεύτηκε αδυναμία του Κατσαμπή να διώξει και έκανε προβολή που όμως πέρασε άουτ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μαυρογενίδη πέρασε άουτ.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το δεύτερο: με τον Ηρακλή να έχει την εδαφική υπεροχή και να χάνει μάλιστα στο πρώτο τέταρτο δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη (και πιο κλασική) σημειώθηκε στο 48': μετά από γύρισμα του Έπσταϊν ο Κονέ έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση πιεζόμενος από τον Τσιώλη και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Κίκο Ρατόν πήρε το "ριμπάουντ" για να τη στείλει στην αγκαλιά του Πεσάνια.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Γέφτοβιτς έκανε τους παίκτες του Θρασύβουλου να "καρδιοχτυπήσουν" και πάλι, καθώς μετά από σουτ του Ιωαννίδη η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ρατόν και κατευθύνθηκε προς το τέρμα, με τον Πεσάνια να πέφτει σωστά στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 60' η κεφαλιά του Τραΐκοβιτς μετά από σέντρα του Αμπράμοβιτς πέρασε άουτ, με την φάση αυτή να αποτελεί παρένθεση στον επιθετικό μονόλογο των φιλοξενουμένων, που συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

Στο δίλεπτο 65'-66', Επστάιν και Κονέ απέτυχαν από μία φορά έκαστος να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του ανίκητου μέχρι εκείνη τη στιγμή Πεσάνια, όμως στο 67' ο γκολκίπερ του Θρασύβουλου δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην καρφωτή κεφαλιά του Γιάντση (πρώτο φετινό του γκολ), με τον σκόρερ να έχει περάσει μόλις τρία λεπτά νωρίτερα στη θέση του Ρατόν.

Μετά το γκολ, ο Θρασύβουλος ανέπτυξε επιθετική πρωτοβουλία και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69' με τον Αμπράμοβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να κάνει πλασέ προς την εστία του Κοβαλέφσκι, ενώ στο 72' έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Μπαριέντος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Κοβαλέφσκι δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, με τον Μαρτορέλ να πιάνει κεφαλιά και να την στέλνει στην άδεια εστία για να κάνει το 1-1 και να δίνει νέα τροπή στο ματς.

Η επόμενη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 81', με τον Έπσταϊν να μπαίνει από τα αριστερά και να κάνει το πλασέ, όμως ο Πεσάνια ήταν και πάλι στη σωστή θέση και έσωσε την ομάδα του από μία δεύτερη παραβίαση.

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή στην αναμέτρηση ήταν ένα σουτ του Γιάντση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που έφυγε άουτ, με το τελικό 1-1 να αφήνει απόλυτα ευχαριστημένους του ανθρώπους του "Γηραιού": και αυτό γιατί αποσπάστηκαν επτά βαθμούς από τον ΟΦΗ και εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Συνέντευξη Τύπου
Ζόραν Γέφτοβιτς (προπονητής Θρασύβουλου): "Τα δίνουμε όλα στο γήπεδο και ό,τι βγει. Αυτό κάναμε και σήμερα, όμως δεν ήμασταν τόσο καλοί. Είναι δύσκολο όταν ξέρεις πως έχεις υποβιβαστεί, να έχεις καλή ψυχολογία. Εχουμε ακόμα δύο ματς που θα κάνουμε συνεχίσουμε πάλι στον ίδιο ρυθμό.

Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί και κατά την γνώμη μου καλύτεροι από τον Ηρακλή. Στην επανάληψη δεχτήκαμε ένα γκολ που προήλθε από δικά μας λάθη. Ωστόσο καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και αυτό λέει πολλά."





Χρήστος Ζίφκας (προπονητής Ηρακλή): "Κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια τον τελευταίο καιρό. Παίξαμε με ενθουσιασμό και θέληση για τη νίκη. Το αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο. Τα παιδιά κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και αξίζαμε τη νίκη. Ο Θρασύβουλος είχε έναν τερματοφύλακα που του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αυτό που θέλω να τονίσω ιδιαιτέρως είναι ότι προέρχομαι από την ομάδα νέων του Ηρακλή και αυτή τη στιγμή, αυτό οφείλεται στα παιδιά από την ομάδα νέων. Μέσα από τις επιτυχίες τους και την καλή δουλειά έκαναν τη διοίκηση να με επιλέξει.

Η ψυχή τους και η καρδιά μου θα είναι μαζί τους. Ευχαριστώ το ιατρικό επιτελείο γιατί οι οκτώ παίκτες που έπαιξαν, προέρχονταν από τραυματισμούς. Ο Ηρακλής δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη βαθμολογική θέση.



"
Όλα τα λεφτά...
O Δημήτρης Γιάντσης. Ο νεαρός φορ του Ηρακλή μπήκε στο ματς στο 64' και τρία μόλις λεπτά αργότερα ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά, με το πρώτο φετινό του γκολ να εξασφαλίζει τη μαθηματική παραμονή του "Γηραιού" στη Σούπερ Λίγκα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον κακό υπολογισμό του Κοβαλέφσκι, ο οποίος δεν απομάκρυνε σωστά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 72', με αποτέλεσμα η μπάλα να έρθει "δώρο" στον Μαρτορέλ για να τη στείλει με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
(Ζόραν Γέφτοβιτς): Πεσάνια, Μανωλάς, Τσιώλης, Ν.Βασιλείου, Λιαπάκης, Μαρτορέλ, Χλωρός, Μαυρογενίδης, Αμπράμοβιτς, Τραΐκοβιτς, Ουέλινγκτον
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
(Χρήστος Ζίφκας): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Ιωαννίδης, Γιαννούλης, Εξουζίδης, Παπαζαχαρίας, Έπσταϊν, Μάρτος, Γκαρσία, Κονέ, Ρατόν
1' Έναρξη αγώνα
9' Σχόλιο
Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά, με την ομάδα του Θρασύβουλου να έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων.
9' Κεφαλιά Θρασύβουλος Χλωρός
Σέντρα του Τσιώλη από τα αριστερά, ο Χλωρός πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Κοβαλέφσκι να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.
15' Ευκαιρία
Ο Κονέ μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, όμως ο Βασιλείου τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
19' Ευκαιρία Ηρακλής Γκαρσία
Ο Γκαρσία προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Πεσάνια μέσα από την περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
28' Σχόλιο
Απουσιάζουν οι αξιόλογες φάσεις εδώ και αρκετά λεπτά.
28' Ευκαιρία Ηρακλής
O Πεσάνια κράτησε το μηδέν στην εστία του πέφτοντας σωτήρια στα πόδια του Έπσταϊν, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή του Θρασύβουλου.
30' Κίτρινη κάρτα Ηρακλής Κονέ
33' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Λιαπάκης
39' Ευκαιρία Ηρακλής
Ο Βασιλείου απομάκρυνε τη μπάλα από την περιοχή του σε επικίνδυνο γύρισμα του Έπσταϊν.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Πρώτη αλλαγή για το Θρασύβουλο, με τον Μπαριέντος να παίρνει τη θέση του Ουέλινγκτον.
48' Δοκάρι Ηρακλής Κονέ
Σουτ του Κονέ στο δοκάρι του Πεσάνια, η μπάλα γύρισε στον Ρατόν που έκανε νέο σουτ, για να στείλει τη μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Θρασύβουλου.
58' Ευκαιρία Ηρακλής Ρατόν
Σουτ του Ιωαννίδη, η μπάλα χτυπάει και στο πόδι του Ρατόν και παίρνει κατεύθυνση προς την εστία, με τον Πεσάνια να διώχνει σε κόρνερ.
60' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Δεύτερη αλλαγή για το Θρασύβουλο, με το Χετεμάι να παίρνει τη θέση του Μαυρογενίδη.
64' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Γιάντση να παίρνει τη θέση του Ρατόν.
67' Γκολ Ηρακλής Γιάντσης
1-0 ο Ηρακλής με σκόρερ τον Γιάντση, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πεσάνια.
72' Γκολ Θρασύβουλος Μαρτορέλ
Ισοφαρίζει σε 1-1 ο Θρασύβουλος με σκόρερ τον Μαρτορέλ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από άσχημη απομάκρυνση του Κοβαλέφσκι.
73' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Δεύτερη αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Ντιέ να παίρνει τη θέση του Ιωαννίδη.
85' Σχόλιο
Έχει πέσει ο ρυθμός της αναμέτρησης στα τελευταία λεπτά.
90' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Τρίτη αλλαγή για το Θρασύβουλο, με τον Κόζλεϊ να παίρνει τη θέση του Λιαπάκη.
90' Αλλαγή παίκτη Ηρακλής
Τελευταία αλλαγή για τον Ηρακλή, με τον Βούκοβιτς να παίρνει τη θέση του Γκαρσία.
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

















































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ