ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Λάρισα-Πανιώνιος 0-0

Λάρισα-Πανιώνιος 0-0
Πανιώνιος-Λάρισα

Ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Αλκαζάρ ανάμεσα σε Λάρισα και Πανιώνιο, παρά το γεγονός ότι η Λάρισα ήταν καλύτερη

Η Λάρισα ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τους τέσσερις βαθμούς διαφοράς από τον Άρη που νίκησε τον ΟΦΗ, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα βρισκόταν πιο κοντά στο στόχο της να παραμείνει στην πέμπτη θέση που θα την οδηγήσει στα πλέι-οφ για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες με βασικούς εκφραστές των επιθετικών ενεργειών της Λάρισας, τον Φακούντο Πάρα και Φωτάκη.

Από την άλλη, ο Πανιώνιος δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο - ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο - και προσπάθησε να μη χάσει, αν και απώλεσαι δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Εστογιανόφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Κυριακίδης (46' Μετίν), Φωτάκης, Γιαννακόπουλος, Πάρα, Σαρμιέντο, Γκουέλα (60' Ίλιτς), Βέμπερ.

Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Γκονσάγκα (88' Μπάρκογλου), Μάκος, Εστογιανόφ (77' Γουνδουλάκης), Ρεκόμπα, Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί, Τζαβέλλας, (71' Σκούφαλης) Λουρένσο.

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Α.Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Σ.Τρύφωνας (Κέρκυρας), Λ.Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες καρτες: 88' Νταμπίζας - 35' Λουρένσο, 45+1 Βέμπερ, 79' Κουμορτζί, 90+3 Μπέλιτς.
Με μια ματιά
Η Λάρισα ξεκίνησε καλύτερα και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές τελικές προσπάθειες για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Κυριακίδης, ο Πάρα και ο Κώτσιος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Εστογίανοφ στο 18' όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι με τον Πάρα να πάιρνει πάνω του, πολλές επιθετικές προσπάθειες, είχε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσουν ένα τέρμα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν στο 39' όταν ο Φωτάκης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Μπέλιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παίχτηκε κακής ποιότητας ποδόσφαιρο, ο Πανιώνιος κλείστηκε στην άμυνα και προσπάθησε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και να αποδράσει από το "Αλκαζάρ" με το βαθμό της ισοπαλίας.

Όμως, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο β΄μέρος είχε ο Πανιώνιος, όταν στο 52' βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη, αλλά ο γκολκίπερ της Λάρισας κατάφερε να αποτρέψει το γκολ.

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους γηπεδούχους με τον Ίλιτς ωστόσο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 85' για να σκοράρει ύστερα από την σέντρα του Βενετίδη.

Στο τέλος λίγο έλλειψε να παγώσει το "Αλκαζάρ", όταν ο Ρεκόμπα στο 89' έκανε το σουτ και απέκρουσε με δυσκολία ο Κοτσόλης.

Στα τελευταία λεπτά και τις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι δραματικά και διατηρήθηκε το 0-0.

Συνέντευξη Τύπου
Μαρίνος Ουζουνίδης (ΑΕΛ)

" Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να κάνουμε γκολ και να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που το θέλαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν πιο νευρικοί και βιαστικοί. Κι όλα αυτά ενώ δεν είχαμε τις κατάλληλες επιλογές, έστω και αν φτάναμε με ευκολία έξω από την περιοχή. Προσπαθούσαμε κυρίως με σουτ να διασπάσουμε την άμυνα του Πανιωνίου, μας έλειψαν οι διεισδύσεις από κάποιους παίκτες και παράλληλα σταθήκαμε αρκετά τυχεροί, μιας και ο Πανιώνιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις.

Ναι μεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, ναι μεν κυκλοφορούσαμε καλά, αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί στις τελικές επιλογές. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ απογοητευμένα στα αποδυτήρια, αλλά εγώ τους λέω και δημόσια ότι πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτοί είναι που θα πετύχουν τον στόχο της πέμπτης θέση

".

Ερωτηθείς για την απουσία του Ζουράφσκι, είπε: " Ήταν δυο μέρες με πυρετό, τον ρώτησα πριν από τον αγώνα και μου είπε ότι δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Επειδή κι άλλες φορές έπαιξε παρότι δεν ήταν έτοιμος 100%, για πει σήμερα ότι δεν μπορεί σημαίνει ότι σίγουρα δεν ήταν σε θέση να παίξει. Δεν ήταν, όμως, αυτό το πρόβλημά μας στον συγκεκριμένο αγώνα. Η επιθυμία μας να κερδίσουμε έφερε πολλούς παίκτες μας στον άξονα και αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξουμε και να βρούμε χώρους".

Μιλώντας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις κάρτες (Νταμπίζας, Βέμπερ), τόνισε: " Θα βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά, η ομάδα είναι ικανή και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Η μεγάλη επιθυμία μας να κερδίσουμε δεν μας έδωσε το καθαρό μυαλό στις καίριες στιγμές. Ο Πανιώνιος σήμερα είχε καλή αμυντική λειτουργία, σε αντίθεση με άλλους αγώνες. Θεωρώ, όμως, ότι εμείς χάσαμε το ματς".

Γιώτης Σταματόπουλος (Πανιώνιος)

" Καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος και να πετύχουμε τον στόχο μας. Τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια, η ΑΕΛ και στα δύο ματς είχε την κατοχή της μπάλας, εμείς ήμασταν πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μία κλασική ευκαιρία και με εξαίρεση το δοκάρι της ΑΕΛ ήταν η καλύτερη του αγώνα, μιας και ο Εστογιανόφ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στα αποδυτήρια αποφασίσαμε όλοι μαζί να μην φύγουμε με άδεια χέρια από το Αλκαζάρ και οι παίκτες μου έδειξαν με την εμφάνισή τους ήταν αποφασισμένοι και καταφέραμε να κάνουμε μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία, αλλά δεν σκοράραμε. Φυσικά, δεχτήκαμε μεγάλη πίεση από την ΑΕΛ που έδειξε ότι ήθελε το ματς αλλά σταθήκαμε τυχεροί και αυτή η τύχη μας έλειπε στις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο δεύτερός μας στόχος ήταν να σωθούμε και μαθηματικά και το καταφέραμε. Συγχαρητήρια και στα παιδιά, που κάτω από αυτές τις συνθήκες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να πάρουν τον βαθμό, όπως και στους φιλάθλους μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΛ

".

Σε ερώτηση σε ποιους απευθύνθηκε με το τέλος της αναμέτρησης τρέχοντας στη Θύρα 3 του Αλκαζάρ τόνισε: " Οι άνθρωποι αυτοί ήταν οι γονείς μου που μένουν στον Πλαταμώνα, φίλοι μου αλλά και η γυναίκα μου, που έφτασε από τη Γερμανία σήμερα το πρωί".

Για τα σενάρια περί αλλαγής τεχνικής ηγεσίας, δήλωσε: " Είμαστε όμως και άνθρωποι και σίγουρα δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα. Όμως αυτά τα έχει η δουλειά μας, πρέπει να δέχεσαι και να αντέχεις την πίεση".

Σχολιάζοντας τη μάχη για την πέμπτη θέση υπογράμμισε: " Η ΑΕΛ έχει δείξει ότι μπορεί να πιάσει σταθερά μία καλή απόδοση και είναι ουσιαστική στο παιχνίδι της και βλέπει πλεονέκτημα της ΑΕΛ σε αυτή τη μάχη".

*4.710 εισιτήρια, 60.355 ευρώ οι εισπράξεις.
Όλα τα λεφτά...
Η απόδοση του Φακούντο Πάρα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τις κακές τελικές προσπάθειες της Λάρισας και το Πανιώνιο που παρατάχθηκε με σκοπό την ισοπαλία.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Γιώτης Σταματόπουλος:Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλλας, Λουρένσο.
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
Μαρίνος Ουζουνίδης: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Γιαννακόπουλος, Γκουέλα, Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Βέμπερ.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Α.Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Σ.Τρύφωνας (Κέρκυρας), Λ.Βασιλειάδης (Θεσσαλονίκης)

1' Έναρξη αγώνα
4' Σουτ Λάρισα Κυριακίδης
Σουτ από τον Κυριακίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
8' Ευκαιρία Λάρισα Κώτσιος
Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
9' Ευκαιρία Λάρισα Πάρα
Δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
10' Σχόλιο
Πιέζει η Λάρισα.
14' Φάουλ Λάρισα Φωτάκης
Εκτέλεση φάουλ από τον Φωτάκη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
28' Σχόλιο
Επεισόδια στο Αλκαζάρ.
28' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους με τον Εστογιανόφ, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
29' Σουτ Λάρισα Πάρα
Σουτ από τον Πάρα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
35' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Λουρένσο
37' Σουτ Λάρισα Βενετίδης
Σουτ από τον αμυντικό των γηπεδούχων, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
39' Δοκάρι Λάρισα Φωτάκης
Σουτ του Φωτάκη, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
41' Κεφαλιά Λάρισα Πάρα
Καλή κεφαλιά του Φακούντο Πάρα, αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Μπέλιτς.
44' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Βέμπερ
Για διαμαρτυρία.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Μετίν στη θέση του Κυριακίδη.
52' Ευκαιρία Πανιώνιος Εστογιανόφ
Τετ α τετ του Εστογιανόφ με τον Κοτσόλη, αλλά ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς νικήθηκε από τερματοφύλακα της Λάρισας.
60' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ίλιτς στη θέση του Γκουέλα.
71' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Τσίγκας στη θέση του Πάρα.
71' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Λουρένσο.
72' Σχόλιο
Κακό παιχνίδι στο Αλκαζάρ, ο Πανιώνιος προσπαθεί να διατηρήσει το "0" στην άμυνα.
77' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Εστογιανόφ.
79' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κουμορτζί
85' Ευκαιρία Λάρισα Ίλιτς
Μεγάλη ευκαιρία με τον Ίλιτς να μη βρίσκει την μπάλα ύστερα από σέντρα του Βενετίδη.
88' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
88' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μπάρκογλου στη θέση του Γκονσάγκα.
89' Σουτ Πανιώνιος Ρεκόμπα
Καλό σουτ απέκρουσε ο Κοτσόλης.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
93' Λήξη αγώνα
93' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Μπέλιτς
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης















































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ