ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θέλει βοήθεια... και δεν την έχει

Θέλει βοήθεια... και δεν την έχει
INTIME SPORTS

Ανώμαλη προσγείωση λόγω της φυσιολογικής αδυναμίας ενός "φτωχού" ρόστερ που προσπαθεί να χειριστεί με κάθε τρόπο ο Φερέιρα. Συγνώμη Λέτο...συμπαράσταση Γκαρσία!

Ο θεσμός του Κυπέλλου δεν... πάει τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε για τους... πικρούς αποκλεισμούς των πρασίνων και δείτε βίντεο με τους αποκλεισμούς

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον πήχυ που έχει πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα και την κατάντια του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να κάνει μεταγραφή. Διαβάστε το σχόλιο, πείτε την άποψή σας.

Η εικόνα των πρώτων αγωνιστικών έφερε υψηλές προσδοκίες στους φίλους της ομάδας για κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, ωστόσο τον τελευταίο μήνα βλέπουν την ομάδα τους να προσγειώνεται ανώμαλα και χωρίς την παραμικρή διοικητική βοήθεια να παλεύει μόνη της.

Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα της ήττας-αποκλεισμό από τον Πανιώνιο στην φάση των "16" των "πράσινων" που είχαν "μαύρη" εικόνα όπως η εμφάνισή τους. Η συγνώμη του Λέτο και η συμπαράσταση του "παλιού".

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών των χιλιάδων οπαδών του και σε ένα παιχνίδι που κρίνονταν ένας τίτλος, τον έχασε μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από την φάση των "16" στο Κύπελλο Ελλάδος.

Μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία της ρώσικης ρουλέτας που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε στην συνέντευξη τύπου πως η ομάδα του τιμωρήθηκε αλλά δεν το άξιζε, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική.

Αυτός ο Παναθηναϊκός έδειξε για ένα ματς ακόμα μετά από αυτά με Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό και Κέρκυρα ότι δεν μπορεί παραπάνω. Αυτό είναι και έτσι θα παλέψει και στην συνέχεια που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη αφού πλέον η ομάδα καλείται να "σηκώσει" και ψυχολογικά ανάστημα για να παλέψει στον τελευταίο στόχο που της έχει μείνει.

Στοιχίζει... η απώλεια της βοήθειας

Και αν για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πλέον γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο με το υπάρχον ρόστερ που έχει, είναι φανερό πως η ομάδα είναι στο χείλος του γκρεμού, αφού χωρίς οικονομικούς πόρους και πιθανή ενίσχυση θα κληθεί να παλέψει τα επόμενα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος (14 β' γύρου και 2 εξ αναβολής) με τους παίκτες που διαθέτει που όπως οι ίδιοι δείχνουν δεν έχουν τις δυνάμεις να τα καταφέρουν.

Τα σημάδια που δείχνουν από παιχνίδι σε παιχνίδι σε συνάρτηση με τις απώλειες από τραυματισμούς και τιμωρίες οδηγούν τον Πορτογάλο τεχνικό στην απόγνωση που δεν έχει ένα δεύτερο κεντρικό αμυντικό να βάλει (όταν έχει τρεις απώλειες) και αναθεωρεί πολλά όταν η επιθετική του λειτουργία δεν μοιάζει με αυτή του πρώτου γύρου, αφού πλέον η κάθε ομάδα έχει μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του "τριφυλλιού"¨.

Αν τελικά δεν δοθεί άμεση λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς (με τις φήμες να οργιάζουν πως πλέον η ομάδα εδώ και λίγες μέρες έχει πουληθεί) και δεν μπουν λεφτά στο λογαριασμό της ομάδας δεν θα μπορέσει η διοίκηση να αποκτήσει έναν παίκτη που έχει εισηγηθεί ο τεχνικός της, ο οποίος έχει δώσει και εναλλακτική πρόταση μικρότερης αξίας (Πίντο) που πιθανών πραγματοποιηθεί αν και εφόσον φύγει κάποιος από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ (Πετρόπουλος, Σεϊταρίδης).

Θα χρειαστεί, λοιπόν μεγάλη προσπάθεια απ' όλους για να ορθοποδήσει άμεσα αυτή η ομάδα που σε δέκα μέρες πλέον κρίνεται και σε τέσσερα ματς (2+2 εξ αναβολής) και ο άλλος βασικός στόχος του πρωταθλήματος. Πρέπει τουλάχιστον ο Πορτογάλος τεχνικός να βοηθήσει την ομάδα του τόσο ψυχολογικά να αναρτήσει και πάλι την χαμένη της αυτοπεποίθηση όσο και σε τεχνικά με τις επιλογές του προκειμένου να αλλάξει εικόνα η ομάδα και να εμφανιστεί πιο βελτιωμένη.

Η συγνώμη του Αργεντίνου και η απάντηση του "παλιού"

"Σκασμένος" εμφανίστηκε μέσα από το προσωπικό του προφίλ ο Σεμπαστιάν Λέτο για την μοιραία απώλεια του κρίσιμου τελευταίου πέναλτι στην άχαρη διαδικασία του ματς με τον Πανιώνιο. Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού έμελλε να είναι ο μοιραίος (μαζί με Καραγκούνη και Μπιάρσμιρ) και για αυτό το λόγο ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Twitter.

" Συγγνώμη παιδιά που έχασα το πέναλτι" ανέφερε στο μήνυμά έγραψε χαρακτηριστικά ο Λέτο και δέχθηκε ένα από τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από έναν πρώην συμπαίκτη του.

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ και του "τριφυλλιού", Λουίς Γκαρσία που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Αργεντινό άσο του Παναθηναϊκού, του έγραψε: " Μόνο κάποιος που παίρνει την ευθύνη μπορεί να το χάσει", του είπε χαρακτηριστικά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ