ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πικροί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού

Οι πικροί αποκλεισμοί του Παναθηναϊκού
Σεμπαστιάν Λέτο INTIME SPORTS

Ο θεσμός του Κυπέλλου δεν... πάει τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε για τους... πικρούς αποκλεισμούς των πρασίνων και δείτε βίντεο με τους αποκλεισμούς (videos).

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για τον Παναθηναϊκού, αφού αποκλείστηκε από τα προκριματικά τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη συνέχεια οι πράσινοι έδειξαν, προς έκπληξη των περισσοτέρων, ένα καλό πρόσωπο για περίπου δυο μήνες, όμως στη συνέχεια επέστρεψαν στον παλιό κακό τους εαυτό.

Η διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα ήταν μία καλή ευκαιρία, σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές των πράσινων, όμως όπως φαίνεται τελικά λειτούργησε αρνητικά.

Αποκορύφωμα όλων αυτών ο αποκλεισμός από τον Πανιώνιο στα πέναλτι με 4-3 για τους "16" της διοργάνωσης, μία διοργάνωση που όπως θα διαβάσετε πιο κάτω δεν πάει με τίποτα τον Παναθηναϊκό.

Και πάλι Πανιώνιος

Ξεκινάμε το θέμα μας από τη σεζόν 1997-1998. Ο Παναθηναϊκός πάει στον τελικό Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και βρίσκει απέναντί του τον... Πανιώνιο.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης νίκησε τους πράσινους με 1-0, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή στο 53ο λεπτό. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες, ενώ οι πράσινοι με 10!

Και πάλι στα πέναλτι

Δυο χρόνια αργότερα, πάλι στη φάση των "16", ο Παναθηναϊκός βρήκε μπροστά του το εμπόδιο του φορμαρισμένου Άρη. Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι το σκορ ήρθε 1-1 και στην παράταση δεν είχαμε κάποιο γκολ.

Έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι, με τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης να παίρνουν την πρόκριση στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 4-2.

Παιχνίδι της μοίρας

Εδώ έχουμε μία ωραία ιστορία. Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν 2001-2002 αγόρασε τον Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, με το ποσό ρεκόρ για την εποχή των 12 εκ. ευρώ (περίπου 5.5 δις δραχμές)!

Ο "Μιχαλάκης είσαι τρέλα", ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους πράσινους που αποκλείστηκαν από τον Γηραιό σε διπλά παιχνίδια. Ήττα με 1-0 στο Καυτανζόγλειο και νίκη με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το Αιγάλεω να νικά...

Και η επόμενη σεζόν επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι στους πράσινους που κατάφεραν να φτάσουν στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί βρήκαν απέναντι τους το Αιγάλεω, που είχε εξαιρετική ομάδα, και την πάτησαν για ακόμα μία φορά.

Στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι ηττήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Χλωρού, ενώ στο γήπεδο του Αιγάλεω αν και προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Σαπάνη, έφεραν τελικά ισοπαλία στο τέλος και αποκλείστηκαν.

Σφαλιάρα...

Το 2005-2006 ο αποκλεισμός ήταν σκληρός και έφερε πολλές μουρμούρες στην Παιανία. Ο Παναθηναϊκός στη φάση των "16" όχι μόνον δεν κατάφερε να περάσει, αλλά ηττήθηκε από τον Εργοτέλη που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία.

Για την ιστορία το γκολ των Κρητικών πέτυχε ο Κόβατς στο 90ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Τελικός, αλλά...

Την επόμενη σεζόν και μετά από τρία χρόνια οι πράσινοι κατάφεραν να πάνε στον τελικό Κυπέλλου, όπου βρήκαν απέναντι τους την ομάδα της ΑΕΛ που πάλευε για την παραμονή στην Superleague.

Οι βυσσινί με κατάθεση ψυχής πήραν το τρόπαιο στο Πανθεσσαλικό στάδιο με 2-1. Το σκορ άνοιξε ο Κόζλεϊ μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε για τους πράσινους. Τελικά ο Αντσουέ έκανε το 2-1 στο 82' και χάρισε την κούπα στην ΑΕΛ.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ πως ο Αντσουέ βρέθηκε.. ντοπέ λίγο καιρό μετά!

Διπλή σφαλιάρα

Το 2007-2008 ξανά στη φάση των "16" ο Παναθηναϊκός γνώριζε μεγάλη ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0 με τον Ζοζέ Πεσέιρο να είναι στον πάγκο (εξ ου και το γνωστό σύνθημα).

Την επόμενη σεζόν (2008-2009) τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στους "8", αλλά στο τέλος να αποκλείεται από τον Πανσερραϊκό με ήττα 3-2 εντός έδρας!

Τα "λιοντάρια" προηγήθηκαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι μείωσαν στο 90' σε 3-2, όμως ήταν ήδη πολύ αργά...

Εποχή Φερέιρα

Φτάσαμε και στην εποχή που ο Πορτογάλος προπονητής βρίσκεται στον πάγκο των πράσινων, όπου σε ένα χρόνο μετρά: Αποκλεισμό από την Ευρώπη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δυο αποκλεισμούς στο Κύπελλο, ένα χαμένο πρωτάθλημα και διπλό αποκλεισμό στην Ευρώπη φέτος...

Στους "8" λοιπόν ο Παναθηναϊκός σε διπλά ματς γνωρίζει την ήττα ως τυπικά φιλοξενούμενος (ΑΕΚ και παναθηναϊκός χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ ως έδρα) με 2-0. Στον επαναληπτικό όμως οι πράσινοι γυρίζουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα και προηγούνται στο σκορ με 3-1!

Όλα αυτά μέχρι το 97ο λεπτό. Τότε ο Μίτσελ εκτέλεσε ένα φάουλ της απελπισίας, ο Καρνέζης έκανε λάθος έξοδο και η ΑΕΚ πέρασε στην επόμενη φάση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ