ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θ.Γιαννακόπουλος: "Μας περνάνε για αγαθούς ή για μ.....ς"

Θ.Γιαννακόπουλος: "Μας περνάνε για αγαθούς ή για μ.....ς"
Γιαννακόπουλος Θανάσης

Κάλεσμα στην ΠΑΕ να λύσουν από κοινού τις διαφορές τους, έκανε ο Θ. Γιαννακόπουλος στην Γ.Σ.

" Να έρθει και η άλλη πλευρά να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος έδωσε το στίγμα για την συνέχεια στο θέμα της κόντρας με την ΠΑΕ, που δείχνει να βαδίζει προς εκτόνωση.

" Όσο ζω θα κάνω τα πάντα για τον Ερασιτέχνη. Όσο για την ΠΑΕ, αν δεν θέλουν να πουλήσουν δεν μπορώ να αγοράσω" είπε χαρακτηριστικά σε ζήτημα που τέθηκε για την αγορά της ΠΑΕ, δείχνοντας ταυτόχρονα εκνευρισμένος που του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα σε μια ροή του λόγου του ο κ. Γιαννακόπουλος, είπε σε μια ατάκα: " Έλεος πια. Μας περνάνε ή για αγαθούς ή για μ.....ς" δείχνοντας την οργή του για όσα έχουν συμβεί από τότε που το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκε να έχει έδρα το γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Ακόμα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη χαρακτήρισε "ψευδείς" τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ σε ότι αφορά τα νούμερα που έκανε γνωστά, ενώ ξεκαθάρισε: " Προτιμώ να πληρώσω από την τσέπη μου τα χρήματα, αλλά εγώ να πάω Παναθηναϊκό σε δικαστήρια δεν θα το κάνω ποτέ" είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Τέλος, προανήγγειλε μηνύσεις κατά της οικονομικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκα, που εγκρίνει τις εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γιαννακόπουλος:

"Υπάρχει μία διάσταση απόψεων μεταξύ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Δίνουμε λογαριασμό των πράξεών μας σε γενική συνέλευση και προστατεύουμε τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη. Αν όχι μπορούμε να κατηγορηθούμε για απιστία. Εγώ σαν Γιαννακόπουλος όλα τα έβαζα πάνω στο τραπέζι. Δεν θέλω σκοτεινά πράγματα.

Κάναμε αυτή τη διαδικασία, ώστε να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια μέσω των ΜΜΕ. Το θέμα έχει δύο σκέλη και το πρώτο αφορά τα εισιτήρια από τους αγώνες της Super League. Ήμουν πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της ΕΠΟ για πολλά χρόνια και ξέρω τι συμβαίνει.

Οι τελευταίες εκκαθαρίσεις των εισιτηρίων στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Αρτμέντια και στο φιλικό με την Κατάνια ήταν μηδενικές, ενώ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν 1.783 ευρώ.

Εγώ που έχω 40 χρόνια προσφορά στον Παναθηναϊκό δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάει ένα τμήμα ενάντια του άλλου. Δεν θα μας περάσουν για αφελείς ή μαλ..., ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Πήγαμε να βρούμε την ΠΑΕ, ήρθαμε σε επαφή με οικονομικό υπάλληλο της ΠΑΕ.

"







Αυτά είναι κι αν δεν σας αρέσουν να πάτε στα δικαστήρια... ", ήταν η απάντηση. Εγώ ο Γιαννακόπουλος δεν πάω ποτέ τον Παναθηναϊκό στα δικαστήρια. Μπορεί να παραιτηθώ αλλά ποτέ δεν θα πάω στα δικαστήρια, ακόμη και 100 δίκια να έχω. Δεν θέλω μία πεντάρα. Τον Ερασιτέχνη τον κρατάω μόνος μου. Ούτε πεντάρα δωρεά δεν θέλω.

Δεν είναι πρόβλημα μεταξύ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, αλλά όλων των σωματείων. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Η Πολιτεία πρέπει να επιληφθεί στο θέμα και να το έχει επιλύσει.

Δεν είναι δυνατόν να βγάζουν 13.080 με 10 ευρώ, όταν βγαίνει το ίδιο το σάιτ της ΠΑΕ και λέει ότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι 30, 50, 60, 100. Που το βρίσκει και βάζει 10 ευρώ; Η κάρτες που μπαίνεις στο γήπεδο μέσα; Δεν αναφέρονται στην ενοικίαση, ενώ αυτές είναι κάρτες διαρκείας.

Εχω 3 κάρτες, 3.300 το καθένα, να οι αποδείξεις. 10 ευρώ εκκαθάριση. Tόσο μ.....ς είναι αυτά τα παλικάρια; Ζητήσαμε συνεργασία, είπαν δικαστήρια. Όχι δεν θέλουμε δικαστήρια.

Δεν ξέρω τι σκέφτεται η άλλη πλευρά. Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια. Σαν καλός Παναθηναϊκός να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε τη λύση για το καλό του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα 18 παλικάρια με το χέρι στην καρδιά θα πάρουμε απόφαση.

Τι σκοπεύουμε να κάνουμε; Θα κάνω μηνυτήρια αναφορά για την οικονομική επιτροπή της Σούπερ Λιγκα. Δεν μπορεί ο εκπρόσωπός της να νομιμοποιεί τις ψεύτικες εκκαθαρίσεις. Ξέρω τι λέω και τι ζητάω. Και το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκα στα δικαστήρια, μέχρι να ταχτοποιηθεί η κατάσταση. Όχι μόνο στο θέμα του Παναθηναϊκού, αλλά για όλα τα σωματεία. Δεν μας δίνουν ότι λέει ο νόμος.

Υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μας πουν οι δικηγόροι. Δεν θα μας κατεβάσουν τα βρακιά ούτε θα κάνουμε την ουρά κανενός. Πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό του Παναθηναϊκού με το χέρι στην καρδιά και ως σωστοί πολίτες. Οι συμβάσεις είναι ξεκάθαρες και πρέπει να μας σέβονται. Δεν ζητήσαμε δωρεές, αλλά να εφαρμοστεί ο νόμος.

Θα το πω λαϊκά. Ο πατέρας μου δεν ήταν αριστοκράτης. Εγώ έχω αρχ..., ήμουν μπατίρης, έχω φάει και ξεροκόμματα και μπορώ να καταλάβω και τους φτωχούς και τους πλούσιους. Δεν θα απεμπολήσουν το δίκιο του ΠΑΟ. Είναι ψευδέστατο ότι υποκινούμε τον κόσμο. Κλαίω όταν χάνει ο Παναθηναϊκός, ακόμη και στο πινγκ-πονγκ. Πιο Παναθηναϊκός από έμενα δεν υπάρχει.


Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να δίνουν το 10% επί πάσης φύσεων εισπράξεων και εμείς ζητάμε μόνο εισιτήρια και δεν μας τα δίνουν. Αν είναι λογικό να φύγουμε όλοι. Να κάνουν πραγματικές εκκαθαρίσεις. Αν δεν κάνουν θα πάνε στον εισαγγελέα. Η εφαρμόζεται ο νόμος ή όχι. Το τι κάνω εγώ για τον Παναθηναϊκό το ξέρω.

Είμαστε πολύ ελαστικοί. Πριν ένα χρόνο ο Ερασιτέχνης έκανε εξώδικο πρόσκληση ότι αυτό που κάνουνε είναι παράνομο. Δεν έχουμε δικαιοδοσία να επιληφθούμε. Ξανά εξώδικο και με νόμους και δεν απάντησαν. Το πήγαμε λάου-λάου.

Ημασταν ελαστικοί και τα βρίσκαμε με την ΠΑΕ. Όταν όμως έρχονται μηδενικές εκκαθαρίσεις δεν γίνεται. Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε. Ότι έχει η Παναθηναϊκή οικογένεια πρέπει να τα βρίσκουμε μεταξυ μας. Ξέφυγαν. Έλεγαν έχουμε δώσει 18.000 δεν αμφισβητούμε. Τα νούμερα τα λένε όλα"





















Αποθέωση Θανάση, ύβρεις για "Τζίγγερ"

Εξω από τα γραφεία που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, υπήρχαν 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού, που προς το τέλος μερικοί προσπάθησαν και μπήκαν μέσα στα γραφεία, αποθεώνοντας τον κ. Γιαννακόπουλο ενώ με συνθήματα έβριζαν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Βαρδινογιάννη.

Θ. Γιαννακόπουλος (στο Αθλητικό Metropolis): "Παράνομη και αντισυνταγματική"

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε ως "παράνομη και αντισυνταγματική" την κίνηση της ΠΑΕ για τα εισιτήρια (που δεν καταβάλει το 10% στον Ερασιτέχνη) συνεχίζοντας την κόντρα των δύο πλευρών.

"Η διαφορά μας είναι οι τιμές των εισιτηρίων. Είναι απαράδεκτο όταν σε ντέρμπι οι τιμές των εισιτηρίων αντί για 50 ευρώ να κοστίζουν 10. Αυτό είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

Δε γίνεται να μας κλέβουν χρήματα και να μη μας δίνουν το νόμιμο 10% που δικαιούμαστε",

ξεκίνησε με καυστικό ύφος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικό Metropolis", για να συνεχίσει.

"Σαν πρόεδρος του ΑΣ Παναθηναϊκός θα ζητήσω εξηγήσεις από τη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι μόνο θέμα για τον Παναθηναϊκό, αν σκεφτείτε πως η ΑΕΚ είναι ένα χρόνο στα δικαστήρια για αυτό το θέμα. Σήμερα γίνεται μία συνεδρίαση, όπου μπορούν να έρθουν και οι δημοσιογράφοι. Όποιος θέλει να έρθει ας έρθει, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο".


Για το θέμα του γηπέδου τόνισε ότι "όλα βαδίζουν μέλι γάλα", ενώ όσον αφορά στο τμήμα μπάσκετ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επανάληψη του τριπλ-κράουν, επίτευγμα των "πρασίνων" την περυσινή σεζόν, καθώς και για την συνέχιση της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

"Ευελπιστούμε να είμαστε συνέχεια στην κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις. Κάτω από αυτό το στόχο βάζουμε τα χρήματα, κάνουμε τα πλάνα μας και με τον προπονητή μας να καθοδηγεί την ομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο. Εφόσον 9 χρόνια ο κ. Ομπράντοβιτς εκπληρώνει τους στόχους μας, δεν υπάρχει λόγος να τον αφήσουμε να φύγει".


Τέλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έστειλε και ένα μήνυμα όπως είπε, στη Θεσσαλονίκη: "Εμείς, τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι, τη Θεσσαλονίκη τη λατρεύουμε", κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πεσέιρο: "Εχω ευθύνη και' γω"

Απογοήτευση όπως ήταν λογικό έφερε στο στρατόπεδο της Παιανίας, η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα από μια νεοφώτιστη ομάδα, που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την τραγική εικόνα του "τριφυλλιού".

Ο τεχνικός των "πράσινων" γνωρίζοντας πόσο μετράει να διαχειρίζεσαι σωστά μια ήττα, μίλησε στους παίκτες του και μεταξύ άλλων ανέλαβε και εκείνος ένα μερίδιο της ευθύνης για την ήττα, λέγοντας:

"Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε θέληση, δεν είχαμε όμως την οργάνωση, που θα έπρεπε. Έχω ευθύνη και εγώ. Παίξαμε διαφορετικά απ' ό,τι δουλεύουμε στις προπονήσεις και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι.

Η μία ήττα δεν είναι καταστροφή. Το κεφάλι ψηλά. Να μην επαναληφθούν τα παλιά φαινόμενα και δεν θα επαναληφθούν. Σας προτείνω να μη διαβάζετε εφημερίδες, ειδικά όσοι δεν αντέχουν. Μην ακούτε κανέναν και τίποτα.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, αν από το παιχνίδι με τη Βέροια και μετά κάνουμε σερί με νίκες. Τώρα θα φανεί ποιος θα αντέξει στην πίεση. Ο Παναθηναϊκός πάντως θα αντέξει



" είπε ο 47χρονος.

Πρόβλημα ο "Τσιρόλα"

Το βαρύ κλίμα στην σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ήρθε να σκιάσει ακόμα περισσότερο ο τραυματισμός του "Τσιρόλα".

Ο Ζοσέ Πεσέιρο είδε για "κακή του τύχη" τον Σεμπαστιάν Ρομέρο να αποχωρεί (κυρίως όμως προληπτικά) ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα.

Στα αγωνιστικά, όσοι έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι παίκτες πέρασαν από εργομετρικά τεστ πάνω στην ταχύτητα και τα άλματα και στην συνέχεια ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα και αποθεραπεία. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ενακαρίρε, Γκονζάλες και Τσίγκας.

Το μυαλό στην κλήρωση

Εκτός από τα αγωνιστικά, οι "πράσινοι" στρέφουν την προσοχή τους και στην κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με την αντιπροσωπεία του να βρίσκεται ήδη στην Νιόν της Ελβετίας, θέλοντας το καλύτερο δυνατό για τους τέσσερις αντιπάλους του.

Οι "πράσινοι" βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας -όπως ήδη έχουν χωριστεί- και σίγουρα θα αποφύγει τις Μπάγερν Μονάχου, Βιγιαρεάλ, Αλκμααρ, Βασιλεία, Μπορντό, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Αντερλεχτ.

Αδειάζει η Παιανία, φιλικό με Αθηναϊκό

Στα Εθνικά τους συγκροτήματα κλήθηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και για τον λόγο αυτό ο κ. Πεσέιρο θα δουλέψει με ελάχιστους παίκτες στην συνέχεια. Ο 47χρονος τεχνικός μπορεί να έχει πολλές απουσίες ωστόσο θα δει σε τι κατάσταση είναι μερικοί παίκτες του από το φιλικό παιχνίδι με τον Αθηναϊκό στις 17:00 στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Ο Μίκαελ Νίλσον για τα παιχνίδια Λιχτενστάιν-Σουηδία και Σουηδία-Βόρειο Ιρλανδία και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς για το παιχνίδι Κροατία-Ισραήλ.

Σε ότι αφορά τους Ελληνες, οι Γκούμας, Καραγκούνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης και Βύντρα για τα παιχνίδια Ελλάδα-Βοσνία και Τουρκία-Ελλάδα όπως επίσης και ο Ελίνι Δημούτσος στην Εθνική Ελπίδων για το παιχνίδι με την Ιταλία.

Τέλος, ο Αντρέας Ίβανσιτς θα συμμετέχει στα φιλικά παιχνίδια μεταξύ Ελβετίας-Αυστρίας και Αυστρίας-Ακτή Ελεφαντοστού ενώ ο Νασιφ Μορις για το φιλικό ματς μεταξύ Ιταλίας-Νότιου Αφρικής.


























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ