ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τεν Κάτε: "Πρώτα η πρόκριση"

Τεν Κάτε: "Πρώτα η πρόκριση"
Τεν Κατε

Αισιόδοξοι Τεν Κάτε, Αντωνίου, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Κλέιτον για την κλήρωση του C.L.

" Σίγουρα είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Δεν μπορούμε να δούμε τόσο μακρυά για την διοργάνωση, ωστόσο θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια.

Εχουμε καλή ομάδα και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει" είπε ο Ολλανδός τεχνικός στο συνδρομικό κανάλι μόλις έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στο 2ο γκρουπ των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και όταν τα δύο πρώτα ονόματα ήταν οι Ιντερ και οι Βέντερ Βρέμης.

"Πρώτος στόχος η πρόκριση"



Μόλις έγινε γνωστή και η τρίτη αντίπαλος που ήταν η κυπριάκή Ανόρθωση που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε το παρακάτω απολογισμό: " Είδα χτες (σ.σ. Τετάρτη) την αντίπαλο μας. Είναι δύσκολη ομάδα αφού κατάφερε και απέκλεισε μια ομάδα με εμπειρία και συνεχή συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολοι είναι δυνατοί αντίπαλοι. Χρειάζεται προσοχή. Η Ιντερ διαθέτει μεγάλο μπάτζετ και σίγουρα δεν μπορείς να το ανταγωνιστείς αλλά με την Βέντερ Βρέμης και την Ανόρθωση είναι αλλιώς τα πράγματα.

Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση. Θα διεκδικήσουμε ακόμα και την πρώτη θέση γιατί είμαστε μια ομάδα που θα στοχεύει στις νίκες σε κάθε ματς. Αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε και την δεύτερη θέση, καλό θα ήταν να πάρουμε την 3η θέση, αλλά τονίζω και πάλι ότι θέλουμε πρώτα την πρόκριση.






Διαθέτουμε μια σπουδαία έδρα με φανατικό κόσμο και θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε. Θέλω να τελειώσουμε το πρόγραμμά μας με ένα εντός έδρας ματς αφού είναι καλύτερο στο τέλος που κρίνονται όλα να παίζεις μέσα στο γήπεδό σου."

Αντωνίου: "Ομιλος... με κίνητρο για παίκτες"

Από το Μόντε Κάρλο, ο football manager των "πράσινων", Κώστας Αντωνίου, αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της κλήρωσης μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

"Σε θεωρητικό επίπεδο είναι μια κλήρωση που μας δίνει πιθανότητες να συνεχίσουμε στο Κύπελλο UEFA, αλλά και να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι όμιλος που μπορεί από μόνος του να δώσει κίνητρο στους παίκτες μας για να ζητήσουν το κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Αντωνίου και σχολίασε την πρεμιέρα των "πράσινων" κόντρα στην ομάδα του Μουρίνιο.

" Ποτέ δεν μπορεί να ξέρεις, θα θέλαμε σαν ομάδα να συναντήσουμε αυτά τα παιχνίδια αργότερα, αλλά είναι τόσο ψηλό το κίνητρο μ’ αυτές τις ομάδες, που δεν φοβάσαι, κυρίως φοβάσαι παιχνίδια που πρέπει να κερδίσεις».

Σαλπιγγίδης: "Να παλέψουμε για την 2η θέση"



Με στόχο την πρόκριση καταλαμβάνοντας την 2η θέση θα "παλέψει" ο Παναθηναϊκός στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός ήταν ενθαρρυντικός στις δηλώσεις του στο "Supersport FM", λέγοντας, χαρακτηριστικά για το αποτέλεσμα της κλήρωσης:

" Η Ιντερ θεωρητικά είναι το φαβορί του ομίλου. Όταν ακούς τις ομάδες του ομίλου αυτή είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες όλα όμως είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο, θα πάμε να ζητήσουμε κάτι στα ματς με την Ίντερ που είναι οι βαθμοί.

Για την Βέντερ Βρέμης είναι μεγάλη ομάδα και θέλει πολύ προσπάθεια να την κερδίσεις. Οσο για την Ανόρθωση, ν ομίζω το ότι απέκλεισε τον Ολυμπιακό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αποδεικνύει το γεγονός αυτό πως δεν θα 'ναι εύκολη αντίπαλος για μας, δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, πρέπει να είμαστε και σε αυτά τα παιχνίδια καλοί".

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση για τα ματς με τη Σπάρτα Πράγας: "Δεν παίξαμε τόσο καλά αλλά το γεγονός ότι σήμερα ήμασταν στην κληρωτίδα τα λέει όλα για μας. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, νομίζω ότι παίξαμε τόσο για να πάρουμε αυτό που καταφέραμε την πρόκριση. Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια από τα προκριματικά".



Ο διεθνής επιθετικός των "πράσινων" αναφέρθηκε τέλος και για τη θέση που αγωνίζεται αλλά και το συμβολαιό του, λέγοντας: "Το έχω αναφέρει ξανά ποτέ δεν αντέδρασα για το λόγο πως παίζω δεξιά, ποτέ δεν είχα αντίρρηση, εμένα μ αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.



Έχουν γραφτεί πολλά ψέματα, δεν έχω μιλήσει σε κανέναν ούτε είμαι ενοχλημένος, έχω ακόμα δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα και είμαι χαρούμενος που παίζω μπάλα στον Παναθηναϊκό."

Καραγκούνης: "Σε 6 ματς όλα γίνονται"

Φόρεσε την φανέλα της Ιντερ όταν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό πριν μερικά χρόνια και η τύχη φέρνει τον Γιώργο Καραγκούνη, αντίπαλος με τους πρωταθλητές Ιταλίας.

" Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την κλήρωση. Ολες οι ομάδες είναι δύσκολες. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε εμείς για να δούμε στο τέλος τι θα γίνει" είπε αρχικά ο "τυπάρας" μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

" Για μας θα είναι μεγάλο αβαντάζ το γεμάτο ΟΑΚΑ. Η Ιντερ είναι το μεγάλο όνομα στον όμιλο, όμως σε 6 ματς όλα γίνονται. Δεν μπορείς να αφήσεις κάποιο παιχνίδι, θα τα παλέψεις όλα, είτε παίζεις με την θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα που είναι η Ανόρθωση ή με την πιο δυνατή, που είναι η Ιντερ.

Είναι ωραία που θα την αντιμετωπίσω. Θεωρώ ότι η Ιντερ είναι ένα από τα 2-3 μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την πρόσληψη του Μουρίνιο και τους παίκτες που έχει. Εχει τραυματίες στην άμυνα αλλά θα επανέλθουν. Βέβαια παίζει ρόλο και το πότε θα την αντιμετωπίσεις και σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται

" είπε ο "Κάρα" που σχολίασε εν συνεχεία την Βέντερ Βρέμης αλλά και την κυπριακή Ανόρθωση.

" Με τις γερμανικές ομάδες έχουμε καλή παράδοση, με εξαίρεση τη βαριά ήττα από την Βέρντερ πριν λίγα χρόνια. Ωστόσο έχουμε πάρει μεγάλα διπλά στο παρελθόν απέναντι σε Σάλκε και Αμβούργο και μεγάλες προκρίσεις. Μακάρι να ξαναγίνει. Η Βέρντερ είναι μεγάλη ομάδα, ενισχύθηκε κιόλας και θα είναι δύσκολα. Δεν λέει κάτι ότι πέρυσι έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό.

Η άμυνά της δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αυτό ισχύει γενικά για τις γερμανικές ομάδες που δεν βασίζονται στην άμυνά τους. Θα κάνουμε καλό σκάουτινγκ και πιστεύω να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες της, καθώς σε τέτοια ματς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Το ότι θα παίξει χωρίς άγχος την καθιστά επικίνδυνη. Στους δύο τελευταίους προκριματικούς γύρους, με αντιπάλους τις πρωταθλήτριες Αυστρίας και Ελλάδας έβαλε 6 γκολ στην έδρα της και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι καλή, δουλεμένη ομάδα. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Εδειξε με την παρουσία της στα προκριματικά ότι αξίζει το σεβασμό όλων. Πέρασε καθαρά και δίκαια στους ομίλους



" ήταν το σχόλιο του για την ομάδα που απέκλεισε από τον γ΄προκριματικό γύρο τον Ολυμπιακό.

Κλέιτον: "Πρεπει να δουλεψουμε πολύ"

Ο ένας από τους πέντε Βραζιλιάνους του Παναθηναϊκού, Σίλβα Κλέιτον μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 είπε πως θα χρειαστεί πολύ δουλειά για όλα τα ματς και δεν μπορείς να διαλέγεις σε τέτοιο επίπεδο αντίπαλο.

" Παρακολούθησα την κλήρωση και η αλήθεια είναι ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια καθώς ειναι δυσκολες ομαδες. Η Ίντερ είναι το μεγαλο φαβορι του ομιλου. Πρεπει να δουλεψουμε πολύ. Το γερμανικό πρωταθλημα ειναι λιγο ανοιχτο, βρίσκεις ανοιχτες άμυνες, ενώ οι ιταλικές είναι πιο δύσκολες. Οι Γερμανοί παίζουν επιθετικό ποδοσφαιρο και η Βέρντερ εχει καλούς παίκτες. Δεν μπορείς να επιλέξεις αντίπαλο σε αυτο το επίπεδο" ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου μέσου.

Το πρόγραμμα των "πράσινων"


1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός- Ίντερ (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου)
2η αγωνιστική: Ανόρθωση- Παναθηναϊκός (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου)
3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός- Βέρντερ Βρέμης (Τρίτη 22 Οκτωβρίου)
4η αγωνιστική: Βέρντερ Βρέμης- Παναθηναϊκός (Τρίτη 4 Νοεμβρίου)
5η αγωνιστική: Ίντερ- Παναθηναϊκός (Τετάρτη 26 Νοεμβρίου)
6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός- Ανόρθωση (Τρίτη 9 Δεκεμβρίου)












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ