CHAMPIONS LEAGUE

Τεν Κάτε: "Μπορούμε το πρωτάθλημα"

Τεν Κάτε: "Μπορούμε το πρωτάθλημα"
Τεν Κάτε-συνέντευξη Τύπου-Ανόρθωση

Ικανοποιημένος ο Τεν Κάτε πιστεύει και στην ανατροπή για τον τίτλο. Συγκινημένος αποχώρησε ο Κετσπάγια

Τεν Κάτε: Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα

(πιστευε μέσα του ότι μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση... ο Παναθηναϊκός)

Ξεκίνησα την συνέντευξη Τύπου με το μισογεματο ποτήρι. Η ομάδα και οι παίκτες μετά τα δύο πρώτα ματς έδειξαν αποφασιστηκότητα. Τους είχα πει μετά την ήττα στην Ανόρθωση ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν πίστευα ωστόσο ότι θα καταφέρναμε αυτά που έγιναν σε Βρέμη και Μιλάνο. Πιστεύω στην ομάδα μου, στους παίκτες μου και γενικότερα έχω μια σπουδαία ομάδα.

(για πλεονέκτημα στην επόμενη φάση...)

Γνωρίζω το πλεονέκτημα από την πρώτη θέση. Πολύ σημαντικό. Μετά από την νίκη στην Ιντερ ήταν πιο εφικτό. Σημαντική δύναμη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Σημαντική δύναμη ο κόσμος που μας συμπαραστέκεται πάντα έτσι. Τους θέλουμε έτσι και στο μέλλον και τον Μάρτιο στα επόμενα ματς.

(για τις μεγάλες πορείες στην Ευρώπη των "πράσινων)

Πρέπει να είμαστε πάντα ρεαλιστές στην αντιμετώπιση των αγώνων. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Βλέπουμε βήμα βήμα την πορεία αυτής της ομάδας.

(πόσο δύσκολο οι παίκτες να συγκεντρωθούν στο ματς μετά τα γεγονότα στην Ελλάδα)

Δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη η ομάδα, με όσα συνέβεναν γύρω μας. Ενημερώνομασταν και στην Παιανία τι γίνονταν. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο ήταν γι' αυτούς ωστόσο έτσι που αντέδρασαν έδειξαν ότι δεν ήταν επηρεασμένοι από τα γεγονότα σημαντικά.

(για αλλαγή κλίματος στην χώρα και την ενίσχυση της ομάδας...)

Ο πρόεδρος της ομάδας μας μίλησε με αξιοματούχους της Κυβέρνησης για το αν θα παίξουμε σήμερα ελπίζοντας ότι θα είναι μια νότα αισιοδοξίας μια νίκη σήμερα για όσα έγιναν γύρω μας. Εστω και αν αυτό το μικρό το καταφέραμε η παρουσία των 75000 οπαδών θα λειτουργήσει θετικά για την συνέχεια που θα πάνε σπίτια τους.

Γίνονται συζητήσεις με τους υπεύθυνους της ομάδας και πριν δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε καταλήξει.

(αυτή η ανατροπή θα λειτουργήσει και αντίστροφα για ελληνικό πρωτάθλημα)

Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω στην ανατροπή. Εχει ακόμα 17 παιχνίδια και 51 πόντους. Θα παλεψουμε και δεν θα πάψουμε να το πιστεύουμε. (στο σημείο αυτό μερικοί από πίσω από τις κάμερες φώναξαν το όνομα του Ολλανδού που είπε...) Ηδη κάποιος κόσμος έδειξε να αλλάζει ύφος.

(Εσβησε τούρτα... στα αποδυτήρια)

Το πρωί είχαμε την τούρτα και το ελληνικό τραγούδι που ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα.

(για ενδεχόμενο αντίπαλο στην επόμενη φάση...)

Οχι, δεν έχω προτίμηση. Μόνο δυνατούς αντιπάλους έχουμε... Στην Ολλανδία ακόμα δεν έχει πάει 12 η ώρα και μπορώ να πάω να ποιο ένα ποτό































".

Κετσπάγια: "Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ να συνεχίσω"

Ο τεχνικός της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια από τον συνάδελφο κ. Διακογιάννη... πριν ξεκινήσει να μιλάει, συγκινημένος άρχισε να απαντάει σ' ερωτήσεις

" Δυστυχώς το ταξίδι στην Ευρώπη τελειώνει εδώ αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου αφού κανείς δεν θα περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλος την πρόκρισή μας. Προσπαθήσαμε μέχρι τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο, προσπαθήσαμε αλλά σ' αυτά τα επίπεδα μια μικρή κυπριακή ομάδα δύσκολο να αντέξει μέχρι το τέλος.

Δεν χτίζουμε κάτι αλλά η εμπειρία του Σάβιο και των άλλων απόντων θα μας βοηθούσε. Αν σε τέτοια ματς λείπουν παίκτες κλάσης σίγουρα στοιχήζει. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα.

Πριν να ξεκινήσουμε μας είχαν για την 4η θέση, αλλά παίξαμε πολύ καλά κόντρα σε μεγαθήρια και δείξαμε άλλο πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη προσπάθεια και με τρεις νίκες σε δύσκολα εκτός έδρας ματς άξιζε την πρώτη θέση. Η Ιντερ έχασε δύο ματς στο φινάλε και εμείς μείναμε εκτός.

Είπαμε να διασκεδάσουμε αλλά ουσιαστικά το κάναμε για να "πάρουμε" το άγχος από την ομάδα μας. Ισως και αυτό να μας ενόχλεισε. Διασκεδάσε ωστόσο η ομάδα και παίξαμε αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Για τις διοικητικές εξελίξεις δεν θα έλεγα ότι ισχύει αυτό αλλά μια ομάδα όταν μέχρι τέλος διεκδικεί να περάσει ίσως και να την επηρέασαν τα γεγονότα την ομάδα. Η δόξα και το χρήμα δεν μας έφερε τίποτα, εκεί που είμασταν μια χαρά.. Τι να πω. Ολα άλλαξαν. Κοιτούμε μπροστά.

Αν χρειαζόμαστε ενίσχυση σίγουρα θα κάνουμε με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Είμαστε δύο βαθμούς από την κορυφή και θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα.

Για να γίνω μεγάλος προπονητής έχουμε δρόμο ακόμα. Εχουμε πετύχει πολλά πράγματα στην Κύπρο και την Ευρώπη. Αν έρθει κάτι καλύτερο για μένα δεν ξέρουμε. Δεν ξέρω αν ξέρετε κάτι παραπάνω εσείς. Δεν είναι θέμα άλλης ομάδας αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν έχω επικοινωνία με τέτοιους ανθρώπους. Δεν είπα τέτοιο πράγμα (για παραίτηση...). Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ να συνεχίσω στην ομάδα. Δεν αξίζει να συνεχίσω...











"

Ο Κετσπάγια χειροκροτήθηκε από μερίδα δημοσιογράφων... στο φινάλε και πριν αποχωρήση, εμφανώς συγκινημένος.

Δύο εβδομάδες εκτός ο Μάντζιος

- Ο Μάντζιος υπέστη θλάση στο δεξί τετρακέφαλο. Αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Δύο εβδομάδες εκτινώμενος χρόνος απουσίας.

- Εισιτήρια 59.872 / Εισπράξεις 1.271.884















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ