ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Τα ξεχωριστά ρεκόρ των Μαντσίνι και Ντοναρούμα στη νίκη της Ιταλίας επί του Βελγίου

Οι Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα πανηγυρίζουν νίκη της Ιταλίας επί της Ελβετίας στο Euro 2020 | 16 Ιουνίου 2021
Οι Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα πανηγυρίζουν νίκη της Ιταλίας επί της Ελβετίας στο Euro 2020 | 16 Ιουνίου 2021 @2021 ETTORE FERRARI, POOL VIA AP IMAGES

Η νίκη της Ιταλίας επί του Βελγίου ήταν ιδιαίτερη για τους Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα καθώς την συνδύασαν με δικά τους ξεχωριστά επιτεύγματα με την σκουάντρα ατζούρα.

Μπορεί το εκπληκτικό αήττητο σερί της Ιταλίας να αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγα 24ωρα, με την Ισπανία να επικρατεί 2-1 της σκουάντρα ατζούρα στο "Σαν Σίρο" το βράδυ της Τετάρτης (6/10) και να την υποχρεώνει στην πρώτη ήττα της μετά από 37 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι συνεχίζει να γράφει ρεκόρ με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Το τελευταίο προστέθηκε στο ενεργητικό του την Κυριακή (10/10), με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατεί με 2-1 του Βελγίου στον μικρό τελικό του Nations League και τον ίδια να γίνεται ο πρώτος στην ιστορία της που φτάνει τις 30 νίκες σε μόλις 44 ματς που βρέθηκε στον πάγκο της, από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα.

Σε αυτό το διάστημα μάλιστα, ο "Μάντσιο" έχει δει την ομάδα του να αναδεικνύεται 9 φορές ισόπαλη και να χάνει μόλις τρεις φορές: από την Ισπανία με 2-1 στον ημιτελικό του Nations League, από την Πορτογαλία με 1-0 στην πρώτη έκδοση του Nations League, στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, καθώς και από την Γαλλία με 1-0 σε φιλικό ματς των δύο ομάδων την 1η Ιουνίου 2018.

Πέρα όμως από τον Μαντσίνι, ιδιαίτερο ήταν το ματς με το Βέλγιο και για τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, με τον κίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν να αποθεώνεται από το κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του "Allianz Stadium" (λίγες ημέρες μετά τα σφυρίγματα αποδοκιμασίας των οποίων έγινε αποδέκτης στο Σαν Σίρο, στο πλαίσιο του ημιτελικού με την Ισπανία) και να αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο στο στήθος.

Με τον Μπονούτσι τιμωρημένο και τους Κιελίνι, Ζορζίνιο και Βεράτι να παίρνουν ανάσες, ο Ντοναρούμα ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (38) από τους 11 βασικούς της Ιταλίας και ο Μαντσίνι δεν έχασε την ευκαιρία να τον χρίσει αρχηγό.

Γεγονός σημαντικό, με τον Ντοναρούμα να φοράει το περιβραχιόνιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης σε ηλικία 22 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών και να γίνεται ο νεότερος καπιτάνο της πατρίδας του από τις 18 Απριλίου 1965, όταν τότε ο Τζάνι Ριβέρα είχε διετελέσει αρχηγός της Ιταλίας σε ηλικία 21 ετών και 8 μηνών.

Σημειώνεται πως ο παίκτης που έχει το απόλυτο ρεκόρ και φόρεσε νεότερος από όλους το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν ο Μπρούνο Νικολέ, όντας σε ηλικία 21 ετών και 61 ημερών ο αρχηγός της Ιταλίας κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία τον Απρίλιο του 1961.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ