NATIONS LEAGUE

Ιταλία - Ισπανία 1-2: Της έσπασε το αήττητο και πέρασε στον τελικό του Nations League

Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations League 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations League 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 © 2021 MARCO BERTORELLO/ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία έσπασε το αήττητο 37 αγώνων της Ιταλίας, επικράτησε με 2-1 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" χάρη σε δύο γκολ του Φεράν Τόρες για τα ημιτελικά του Nations League και περιμένει στον τελικό της Κυριακής τον νικητή του Βέλγιο - Γαλλία.

Η Ισπανία δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες της, από το ρεκόρ 37 αγώνων χωρίς ήττα της Ιταλίας και από τη δύναμη της έδρας, επικράτησε με 2-1 για τον πρώτο ημιτελικό του Nations League και την Κυριακή θα διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο για το παλμαρέ της.

Οι δύο ασίστ του Μίκελ Οϊαρθάμπαλ και τα δύο γκολ του Φεράν Τόρες, σε συνδυασμό με την αποβολή του Λεονάρντο Μπονούτσι στο 1ο ημίχρονο, έκριναν εν πολλοίς τον αγώνα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα".

Η πρώτη ήττα των πρωταθλητών Ευρώπης έπειτα από το 2018 (και πρώτη εντός έδρας από το 1999) τους στέλνει στον μικρό τελικό της Κυριακής στο Τορίνο, με τη "φούρια ρόχα" να περιμένει λίγο αργότερα στο Σαν Σίρο το νικητή του Βέλγιο - Γαλλία που διεξάγεται την Τετάρτη (21:45, Cosmote Sport 1HD + OPEN TV, live από το SPORT24).

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να αρχίσουν με σχηματισμό 4-3-3 και αρχικά αυτός δούλεψε καλύτερα για την Ιταλία, που έμοιαζε αρκετά συγκροτημένη, χάρη στη μεσαία γραμμή. Ο Μάρκο Βεράτι άφησε πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε στην Παρί και άρχισε βασικός, με τους Ζορζίνιο και Νικολό Μπαρέλα δίπλα του.

Όταν οι Ισπανοί ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν στα 3/4 του γηπέδου, ο αγώνας άλλαξε ρυθμό. Ένα γκολ του Τόρες στο 17' από σέντρα του Οϊαρθάμπαλ έδωσε προβάδισμα στην Ισπανία και στην αμέσως επόμενη φάση είχε δοκάρι, όταν ο Μάρκος Αλόνσο έκανε σουτ και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έχασε την μπάλα από τα χέρια του, προτού απομακρύνει ο Μπονούτσι.

Η Ιταλία απάντησε με δύο καλές στιγμές, με σχεδόν ίδια κατάληξη. Αρχικά είχε σουτ του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι που πρώτα σταμάτησε ο Ουνάι Σιμόν και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Λορέντζο Ινσίνιε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ. Η κατάληξη δεν ήταν γκολ, αφού η μπάλα έφυγε άουτ και κάπου εκεί άρχισε να χάνεται το παιχνίδι για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στο 41ο λεπτό ο Μπονούτσι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Σέρχιο Μπουσκέτς σε διεκδίκηση της μπάλας και στο 45+2' η νέα συνεργασία του Οϊαρθάμπαλ με τον Τόρες έφερε το 2-0. Ήταν η πρώτη φορά που η Ιταλία δέχθηκε πάνω από ένα γκολ επί Ρομπέρτο Μαντσίνι και η πρώτη φορά που ο Ντοναρούμα δέχθηκε επίσης πάνω από ένα γκολ με τη "σκουάντρα ατζούρα" σε 36 αγώνες.

Ο Ιταλός τεχνικός έριξε στη μάχη τον Τζιόρτζιο Κιελίνι αντί του Μπερναρντέσκι, ενώ αλλαγή έκανε και ο Λουίς Ενρίκε στο 49', αφού ο σκόρερ του τραυματίστηκε και πέρασε στον αγώνα ο Γέρεμι Πίνο. Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ ήταν αρκετά δραστήριος, όμως και οι Ιταλοί προσπάθησαν να απαντήσουν στους Ισπανούς και ανέβηκαν ορισμένα μέτρα.

Οι καλύτερες ευκαιρίες ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντοναρούμα να κρατά το 2-0 με κάθε τρόπο. Ο Μαντσίνι έριχνε στον αγώνα "φρέσκα πνευμόνια", ψάχνοντας τη μείωση του σκορ, με τους Λορέντζο Πελεγκρίνι, Ντάβιντε Καλάμπρια, Μόις Κιν και Μανουέλ Λοκατέλι να κάνουν την εμφάνισή τους στο 2ο ημίχρονο. Εν τέλει, ένα λάθος του Πάου Τόρες έδωσε τη δυνατότητα στον (άφαντο μέχρι τότε) Φεντερίκο Κιέζα να διασχίσει το γήπεδο και να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Πελεγκρίνι για το 2-1.

Το γκολ δεν ήταν αρκετό για την Ιταλία, που στη συνέχεια δεν ξεμύτισε από το γήπεδό της, λόγω των απανωτών επιθέσεων της Ισπανίας. Το σκορ έμεινε ως είχε και η Ισπανία πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αναζητήσει και αυτό το τρόπαιο.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (72' Καλάμπρια), Ζορζίνιο (64' Πελεγκρίνι), Βεράτι (58' Λοκατέλι), Κιέζα, Μπερναρντέσκι (46' Κιελίνι), Ινσίνιε (58' Κιν)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75' Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (83' Ρομπέρτο), Σαράμπια (75' Χιλ), Φ. Τόρες (49' Πίνο), Οϊαρθάμπαλ

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Nations League


TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ