NATIONS LEAGUE

Ιταλία - Βέλγιο 2-1: Τα γκολ και την τρίτη θέση η σκουάντρα ατζούρα, τρία δοκάρια οι κόκκινοι διάβολοι

Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Βέλγιο στον μικρό τελικό του Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στο Βέλγιο στον μικρό τελικό του Nations League | 10 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Ιταλία επικράτησε του Βελγίου με 2-1 στον μικρό τελικό του Nations League, χάρη στα γκολ τον Μπαρέλα (46') και Μπεράρντι από την άσπρη βουλά (64'). Το Βέλγιο μείωσε στο σκορ με τον Ντε Κετελάρε, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την εθνική του ομάδα.

Η Ιταλία αναμετρήθηκε με το Βέλγιο στο Γιουβέντους Στέιντιουμ, για τον μικρό τελικό του Nations League, με τη σκουάντρα ατζούρα να επικρατεί με 2-1 χάρη στα τέρματα των Νικολό Μπαρέλα στο 46ο λεπτό και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεράρντι στο 64ο λεπτό, με το Βέλγιο να μειώνει με τον Ντε Κετελάρε στο 86ο λεπτό.

Οι παίκτες του Μαντσίνι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν γρήγορα το γκολ με το οποίο πήραν κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο μετά το 2-0 οι Βέλγοι ήταν καταιγιστικοί και πίεσαν μέχρι το τέλος, ωστόσο αρκέστηκαν μόνο στη μείωση στο σκορ.

Ο Μπαρέλα εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Τίλεμανς μέσα από την περιοχή και με ένα δυνατό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κουρτουά.

Στο 64' ο Καστάν ανέτρεψε τον Κιέζα στην περιοχή, με τον μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους να τσιμπάει την μπάλα και να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να "αποσπά" το πέναλτι, από τον ακραίο αμυντικό της Λέστερ, με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεράρντι ο οποίος νίκησε τον Κουρτουά, αν και έπεσε στη σωστή γωνία.

Το Βέλγιο μείωσε στο σκορ με τον Ντε Κετελάρε στο 86ο λεπτό, με τον νεαρό μέσο της Μπριζ να στέλνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντοναρούμα και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Εθνική. Οι Βέλγοι ήταν άτυχοι, καθώς είδαν τρεις προσπάθειές τους να καταλήγουν στο δοκάρι του Ντοναρούμα, με τους Σαλεμάκερς στο 25', Μπατσουαγί στο 60' και Καράσκο στο 83'.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ ακολουθεί ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία (10/10, 21:45 COSMOTE Sport 1 - OPEN και Live SPORT24)

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες με τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι ιδιαίτερα αργός, μιας και οι δύο ομάδες έπαιζαν με γνώμονα να διαφυλάξουν το μηδέν στην εστία τους.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχαν τα ηνία του ματς στο πρώτο κομμάτι του πρώτου μέρους, ωστόσο σταδιακά το Βέλγιο ισορρόπησε στο γήπεδο και είχε την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι, ωστόσο το σουτ του Σαλεμάκερς μέσα από την περιοχή κατέληξε στο δοκάρι.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 18ο λεπτό από πλευράς σκουάντρα ατζούρα. Ο Μπεράρντι έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κουρτουά να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση. Το σουτ είχε υψηλό συντελεστή δυσκολίας, καθώς έσκασε μπροστά του, ενώ βρήκε και στην πλάτη του Ντεναγιέρ.

Ένα λεπτό πριν από το δοκάρι του Σαλεμάκερς οι κόκκινοι διάβολοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ σε εκτέλεση κόρνερ του Καράσκο δεν αιφνιδίασε τον Ντοναρούμα.

Ο Κιέζα ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και δοκίμασε αρκετές φορές το πόδι του έξω από την περιοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει τον Κουρτουά. Αντίθετα στο 45' έφτασε κοντά στο να δώσει το προβάδισμα στο σκορ στους Ιταλούς.

Ο Μπεράρντι έβγαλε μια φανταστική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βελγίου με προορισμό τον Κιέζα. Ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους έκανε το κοντρόλ στην περιοχή, ωστόσο γλίστρησε με το σουτ που επιχειρεί να καταλήγει σε κόρνερ, έπειτα από επέμβαση του Κουρτουά.

Όλα ξεκαθαρίστηκαν στο δεύτερο μέρος

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο γκολ. Το Βέλγιο δεν κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπατσουαγί από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 60ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κιέζα, η οποία καθάρισε το παιχνίδι υπέρ της σκουάντρα ατζούρα. Οι Βέλγοι αναπτέρωσαν το ηθικό τους και προσπάθησαν να "ρίξουν" τη ζαριά τους στα τελευταία λεπτά, δίχως όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, καθώς αρκέστηκαν μόνο στη μείωση του σκορ με τον Ντε Κέτελαρ, αλλά και το δοκάρι του Καράσκο στο 83ο λεπτό.

Μετά από αυτό το παιχνίδι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έφτασε τις 30 νίκες στον πάγκο της Ιταλίας, έχοντας καθίσει στον πάγκο της ομάδας σε 44 παιχνίδια. Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ, καθώς είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει τόσο γρήγορα στην ιστορία της σκουάντρα ατζούρα.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (70' Κριστάντε), Λοκατέλι, Πελεγκρίνι (71 Ζορζίνιο), Μπεράρντι (90+1' Ινσίνιε), Ρασπαντόρι (65' Κεάν), Κιέζα (90+2' Μπερναντέρσκι)

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνχεν, Καστάν, Βίτσελ, Τίλεμανς (59' Ντε Μπρόινε), Σαλεμάκερς (59' Ντε Κετελάρε), Βάνακεν, Μπατσουαγί, Καράσκο (87' Τροσάρντ)

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ