ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα συν και τα πλην στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού

Τα συν και τα πλην στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία και επιστρέφει στην Ελλάδα. Διαβάστε ποια τα συν και τα πλην από τη δεκαήμερη παραμονή των πράσινων στο Όστερμπέικ.

Κάθε προετοιμασία χρησιμεύει ώστε να χτιστεί από την αρχή το νέο σύνολο κάθε ομάδας. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού φέτος όμως χρησίμευσε για να "ξεψαρώσουν" οι πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του Τριφυλλιού.

Οι πράσινοι πηγαίνοντας με 19 παίκτες στην Ολλανδία, με μόλις δυο προσθήκες, ουσιαστικά δεν είχαν πάρα πολλά να περιμένουν από την παρουσία τους στο εξωτερικό. Διαβάστε ποια είναι τα συν και τα πλην από την δεκαήμερη παραμονή του Τριφυλλιού στην Ολλανδία.

ΣΥΝ

Το κλίμα στην ομάδα είναι πιο οικογενειακό από ποτέ, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί χαρακτήρες, ενώ οι μικροί γνωρίζονται περίπου μία πενταετία μεταξύ τους και έχουν βιώσει καλές και άσχημες ημέρες, οπότε αποτελούν τον ορισμό του συνόλου.

Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και το προπονητικό επιτελείο, απαρτίζονται από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν κερδίσει διακρίσεις και τίτλους. Επομένως, χαρακτηρίζονται από κίνητρο και δίψα για να πετύχουν.

Η ένταση των προπονήσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλή και σε γενικές γραμμές, οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αλλά θα είναι μία καλογυμνασμένη και ενεργητική ομάδα.

Η ανάπτυξη της ομάδας, η κίνηση όλων χωρίς τη μπάλα και η συμμετοχή τους στο παιχνίδι βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν επιχειρεί σέντρες, αλλά ψάχνει την επίθεση με κάθετη και οριζόντια κυκλοφορία.

Οι τέσσερις εξτρέμ της ομάδας (Μπαϊράμι, Μουζακίτης, Ντίνας, Κουσίδης) είναι ικανότατοι στο ένας με έναν και επιχείρησαν αρκετές ατομικές ενέργειες. Όταν τους βγαίνουν, τότε δημιουργείται αριθμητική υπεροχή στην πράσινη ανάπτυξη.

Σπυρόπουλος και Χουχούμης είναι δύο φύσει επιθετικοί μπακ και προσφέρουν επιλογές και καλή σέντρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Εξυπηρετούν πλήρως τα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου.

ΠΛΗΝ

Με εξαίρεση τον Μέντες, η ομάδα δεν διέθετε τις προσωπικότητες οι οποίες θα… την ξεκολλούσαν όταν το παιχνίδι στράβωνε. Όπως για παράδειγμα με τη Γάνδη, όπου παρά την υπεροχή του ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ.

Για αυτό τον λόγο θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας και άλλοι από τους παίκτες οι οποίοι θα λογίζονται ως βασικοί για να μπορέσουν να "τραβήξουν" τους νέους.

Η απειρία των μικρών είναι εμφανής και όταν αγωνίζονται πολλοί στην ενδεκάδα, υπάρχουν φάσεις που παρότι γνωρίζουν το σωστό από τακτικής άποψης, προχωρούν σε βιαστική και λανθασμένη επιλογή ή κίνηση.

Πλην των Ρισβάνη, Κουτρουμπή και Μέντες, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Αυτό φάνηκε κυρίως στο φιλικό με τη Γάνδη, όπου οι Βέλγοι έκαναν στην κυριολεξία, πάρτι στον αέρα και πέτυχαν δύο γκολ.

Το επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αφήνει άφθονους κενούς χώρους στην άμυνα και μέχρι η ομάδα να αποκτήσει ισορροπία, είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές θα το πληρώσει ακριβά.

Σε αυτό το στάδιο, η ομάδα δεν διέθετε έναν σκληροτράχηλο αμυντικό χαφ σε στυλ Σιμάο ή Βιτόλο, ο οποίος θα έκλεβε μπάλες και θα έκανε το γρήγορο φάουλ, ώστε να σταματήσει την αντεπίθεση.

Οι δύο πλάγιοι μπακ του Τριφυλλιού, ο Σπυρόπουλος και ο Χουχούμης αμυντικά έχουν αδυναμίες και είναι ευάλωτοι στο ένας με έναν.

Ο Παναθηναϊκός έφτανε στην άμυνα του αντιπάλου με ευκολία, αλλά εάν δεν έβγαινε η ατομική προσπάθεια από τα άκρα, δεν διαθέτει ακόμα τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα την περάσει κάθετα στον επιθετικό, ώστε να δημιουργήσει συνθήκες για γκολ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ