ΑΕΚ

Τα κέρδη της πεντάρας

Τα κέρδη της πεντάρας
πανηγυρικό

Η ΑΕΚ επέστρεψε και ξεπέρασε τον αποκλεισμό από το Χαϊδάρι με τον πλέον θεαματικό τρόπο, κερδίζοντας δύο παίκτες κλειδιά

Η επιβλητική νίκη επί της Λάρισας σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Λορένσο Σέρα Φερέρ έφεραν και πάλι τα χαμόγελα-ηρεμία στους Θρακομακεδόνες συστατικά απαραίτητα για τους φετινούς στόχους της Ένωσης. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και τα όσα ακολούθησαν σε κείμενα και άρθρα φυσικά δεν σβήνονται με μία πεντάρα αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία που αναπτύχθηκε αναλύθηκε και τώρα αποτελεί παρελθόν.

Η ΑΕΚ έδειξε τα στοιχεία που σας είχαμε αναφέρει ως τα πιο βασικά της φετινής ομάδας (προσωπικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της), αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο συνοδευόμενο από γκολ, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Φερέρ στην αρχή της χρονιάς όταν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα μετά από αίτηση...

Εκτός όμως των τριών βαθμών και της ψυχολογίας η Ένωση κέρδισε ακόμα δύο παίκτες, πράγμα που συνηθίζει να κάνει ο φετινός δικέφαλος. Γκουστάβο Μαντούκα και Λεωνίδας Καμπάνταης απέδειξαν πως η πρώτη τους καλή συμμετοχή δεν ήταν τυχαία και συνέχισαν τις πολύ καλέ εμφανίσεις τους δίνοντας ακόμα δύο εξαιρετικές λύσεις.

Μαντούκα... η κορυφή του ρόμβου


Ο Βραζιλιάνος (που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα της Βραζιλίας!) φαντάζει ιδανικός για το 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου του Ισπανού παίρνοντας τη θέση πίσω από τους δύο επιθετικούς σε ελεύθερο ρόλο. Ο Μαντούκα το ξέρει πολύ καλά το τόπι και βλέπει γήπεδο. Δημιουργεί αρκετούς χώρους με τις κινήσεις του έχοντας πίσω του την ασφάλεια του Ζήκου και φαίνεται πως είναι έτοιμος να μπει στον κορμό του Φερέρ για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει την ομάδα σε οργανωτικό αλλά και στον τομέα του σκοραρίσματος, είναι κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με τον ίδιο τρόπο ο Λυμπερόπουλος, ενώ πλέον ο Μεσσήνιος άσσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επίθεση. Εκεί όπου με παρτενέρ τον Καμπάνταη δείχνει να έχει βρει το άλλο του μισό.

Καμπάνταης... με μυαλό γίνεται παρτενέρ


Ο μικρός δίπλα στον "Λύμπε" έβαλε μυαλό, ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του τώρα δεν μένει μόνο στα χαρτιά, αλλά φαίνεται και στο χορτάρι. Ο "Λεό" όταν πάτησε το πόδι του στην Α' Εθνική ήταν ένας από τους καλύτερους στη θέση του και την ηλικία του, με φόντα για μεγάλη καριέρα.

Δυστυχώς όμως γι αυτόν αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν τους δόθηκε ποτέ η προσοχή και η επιμέλεια που χρειάζονται ποδοσφαιριστές στην ηλικία του. Ο Καπάνταης με δύο συνεχόμενα γκολ δείχνει να κερδίζει θέση στην ενδεκάδα, απέναντι στον Ντελίμπασιτς, που ζητάει ευκαιρίες αλλά όταν του δίνονται δεν τις αξιοποιεί και του Παντελή Καπετάνου που είναι βαρύ σεντερ φορ για την επίθεση που θέλει ο Φερέρ.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την συμπαράσταση που έχει ο Καμπάνταης από τους συμπαίκτες του. Εκτός του Λυμπερόπουλου, είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και όχι πολύ εκδηλωτικός Δέλλας έτρεξε να πανηγυρισεί μαζί του, ακόμα και αν ήταν το πέμπτο τέρμα της ομάδας φωνάζοντας για μία ακόμη φορά "Μπράβο παικταρά μου". Είναι μία έκφραση που άκουσε ο μικρός και μετά το γκολ που πέτυχε με τον Άρη, από πολλούς συμπαίκτες του...

Δύο κομμάτια για το παζλ


Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να φτιάξει τη βασική της ενδεκάδα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ο Ισπανός τεχνικό θα σταματήσει το αγαπημένο του rotation. Οι μόνες θέσεις που φαίνονται να ζητούν κάποιον βασικό είναι αυτές του αριστερού μπακ και του αριστερού χαφ με τον Παναγιώτη Λαγό να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες βάση απόδοσης και τον Τζιωρτιόπουλο να αναζητεί απλώς την σταθερότητα για να καθιερωθεί...

Η πληγή... του Γεωργέα

Μία μέρα μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα δεν είναι όμως όλα μόνο ρόδινα. Ο τραυματισμός του βασικού και αναντικατάστατου Γεωργέα που μπορεί να κλείσει πολλές τρύπες σε διάφορες θέσεις δημιουργεί πρόβλημα στην Ένωση.

Ο αμυντικός του δικεφάλου υπέστη θλάση στον δικέφαλο μηριαίο δεξιά και η αποχή του εκτιμάται σε 10-15 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκες αν θέλει να εκμεταλλευθεί το σαφές καλύτερο πρόγραμμα που έχει έναντι των άλλων δύο διεκδικητών του τίτλου.

Άλβες: "Είχα πρόταση από Ελληνική ομάδα"

Με εντελώς νέο κούρεμα που λίγοι θα πιστέψουν πως είναι αυτός ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας που πέρασαν από την ΑΕΚ και δέθηκαν με αυτή μίλησε στην "O Jogo" για την Ένωση, την επιστροφή του στην Ελλάδα, τον Σάντος και τον Κώστα Κατσουράνη. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη μιλάμε για τον Μπρούνο Άλβες.

" Όταν επέστρεψα στην Πορτογαλία είχα προτάσεις να γυρίσω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ και σε άλλη ομάδα εκτός της ΑΕΚ. Αλλά ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, επέμεινε να παραμείνω στην ομάδα. Τώρα που η καριέρα μου είναι σε έναν σωστό δρόμο, πρέπει να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν δίπλα μου στις καλές και τις κακές στιγμές", δήλωσε έμπειρος κεντρικός αμυντικός.

Ο Άλβες υπερασπίστηκε και τον πρώην συμπαίκτη του στην Ένωση Κώστα Κατσουράνη, μετά το μαρκάρισμα του τελευταίου και τον τραυματισμό του Άντερσον: " Πιστεύω πως ο Κατσουράνης δεν είχε καμία πρόθεση να τραυματίσει τον Άντερσον σοβαρά. Αυτά τα μαρκαρίσματα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Κατσουράνης είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται πάντα στα όρια, αλλά είναι τίμιος επαγγελματίας".

Τέλος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Φερνάντο Σάντος που τον έφερε στην Ελλάδα: " Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και πολύ προχωρημένος σε θέματα τακτικής. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο κόσμος, του αρέσει να παίζει η ομάδα του επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα να δουλέψω υπό τις οδηγίες του. Με βοήθησε να εξελιχθώ σαν παίκτης και επέδρασε θετικά στην καριέρα μου. Ζητά το μάξιμουμ από τους παίκτες του, ενώ είναι και εξαιρετικός άνθρωπος".


































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ