ΑΕΚ

ΑΕΚ- Λάρισα 5-0

ΑΕΚ- Λάρισα 5-0
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ "φιλοδώρησε" την Λάρισα με 5-0 ξεπερνώντας το "σοκ" του αποκλεισμού από το Χαϊδάρι

Η νίκη ήταν το μοναδικό ζητούμενο για την ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από το Χαϊδάρι στο θεσμό του κυπέλλου. Και για ψυχολογικούς λόγους αλλά κυρίως επειδή με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός οπότε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα αποτελούσε μεγάλο πισωγύρισμα στην προσπάθεια που καταβάλουν οι Κιτρινόμαυροι για να κατακτήσουν τον τίτλο ύστερα από 13 χρόνια.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν αρκετά επηρεασμένοι από το σοκ που τους επεφύλασσε το ματς με το Χαϊδάρι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν βοηθήθηκαν από την εξέδρα αφού η καθιστική διαμαρτυρία της Original μετέτρεψε το γήπεδο σε… θέατρο, ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 5-0 έχοντας ως κορυφαίους τους Βραζιλιάνους Ζούλιο Σέζαρ και Γκουστάβο Μαντούκα.

Αξιοσημείωτο γεγονός το πρώτο γκολ του Παναγιώτη Λαγού με τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο ματς και το πρώτο γκολ του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου στο πρωτάθλημα ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης.

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λορέντσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Γεωργέας (34' Μόρας ), Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Έμερσον, Ζούλιο Σέζαρ (74' Λαγός), Μαντούκα (71' Λάκης), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης

Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Βάλλας, Βενετίδης, Γκίκας (55' Χλωρός), Μπασιλά, Διγκόζης (62' Γαβριλόπουλος), Αλωνεύτης, Κλέιτον, Καλαντζής

td> Με μια ματιά
Η ΑΕΚ βοηθήθηκε πάρα πολύ από το γρήγορο γκολ του Μαντούκα. Σε ένα γήπεδο που δεν είχε παλμό και απέναντι σε μια ομάδα με σπουδαίες επιθετικές αρετές, η Ένωση πέτυχε γρήγορα το γκολ που την έβαλε σε τροχιά νίκης και μαζί ξεκλείδωσε την άμυνα της ΑΕΛ αφού οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να ανοίξουν το παιχνίδι τους από πολύ νωρίς. Καθοριστικής σημασίας ήταν και το δεύτερο γκολ το οποίο σημείωσε ο Λυμπερόπουλος καθώς "ξεκαθάρισε" νωρίς (μόλις στο 55’) το τοπίο σχετικά με το ποια ομάδα θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται το τελικό σκορ μάλλον αδικεί τη Λάρισα. Επίσης η θεσσαλική ομάδα από μόνη της αδικεί τον εαυτό της. Είχε τους χώρους και τις ευκαιρίες να ξαναμπεί στον αγώνα, όμως αρκετές φορές στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοϊκές θέσεις και περιορίστηκε στις καλές εντυπώσεις που συνήθως όμως αφήνουν… νηστικές τις ομάδες.

Ο τραυματισμός του Γεωργέα έφερε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Μόρα. Ο Δώνης αμέσως έδωσε εντολή να μετατεθεί στην αντίθετη πλευρά ο ταχύτατο Αλωνεύτης ο οποίος έκανε…. γιο-γιο τον (κατά συνθήκη) δεξιό μπακ της Ένωσης, όμως οι ενέργειές του και οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι σέντρες του στην εστία της ΑΕΚ δεν απέφεραν αντίκρισμα για τους Λαρισινούς.

Ως τιμωρία ο Λαγός, ο Τζωρτζιόπουλος και ο Καμπάνταης βρήκαν δίχτυα οδηγώντας την ΑΕΚ στο τελικό 5-0 που αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη της ομάδας την τελευταία τριετία. (Στις 9-11-03, 7-2 τον Ακράτητο εκτός έδρας).

td> Συνέντευξη Τύπου
Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της, πραγματοποίησε η ΑΕΚ στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λάρισα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ο τεχνικός της ομάδας Λορένσο Σέρα Φερέρ. Ο προπονητής της Ένωσης στάθηκε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία, καθώς και στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

"Πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να το αναλύσουμε. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μπήκε στον αγώνα και ήξερε να περιμένει την κατάλληλη στιγμή, γνώριζε πως θα κάνει ένα ώριμο παιχνίδι και επίσης πρακτικό και αποτελεσματικό", ανέφερε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: "Ήμασταν γεροί στην άμυνα μας και νομίζω πως ήταν το παιχνίδι, που οι αντίπαλοι μας δημιούργησαν τις λιγότερες ευκαιρίες για γκολ. Και όταν η αντίπαλη ομάδα κουράστηκε, ξέραμε πώς να ψάξουμε τον συνδυασμό και επίσης φτάναμε με καλές εναλλαγές στα γκολ".

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό της ομάδας στο Κύπελλο, ο κ.Φερέρ ήταν ξεκάθαρος: "Η αλήθεια ότι όλοι μας υποφέραμε μια μεγάλη απογοήτευση. Μετανιώνουμε για το σύλλογο και του φίλαθλους μας. Σήμερα όμως, η ομάδα απέδειξε ότι έχει υψηλή αξιοπρέπεια και έτσι στην πρώτη ευκαιρία μπορέσαμε να καθαρίσουμε οποιαδήποτε αμφιβολία υπήρχε από το προηγούμενο παιχνίδι. Και έτσι κάνουν όλες μεγάλες ομάδες. Δεν είναι πάντα δυνατό να κερδίζεις".

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα της ΑΕΚ, είπε: "Αυτό είναι κάτι ενδεικτικό που το βλέπουμε και στις προπονήσεις. Ο καθένας μπορεί να τελειώσει μια φάση. Εμένα με ευχαριστεί γιατί αυτοί που σκόραραν μπορεί να μην έχουν επιθετικό ρόλο, αλλά με το θάρρος τους πήραν αυτό το βραβείο. Όμως ακόμα μας λείπουν κάποιοι, που πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να έχουν την τύχη να σκοράρουν. Αυτό το γεγονός για εμένα είναι πολύ θετικό".

td> Όλα τα λεφτά...
- Η βραζιλιάνικη ομορφιά και συνάμα ουσία που προσέφεραν ο Μαντούκα και ο Σέζαρ. Ο πρώτος σκόραρε το γκολ με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 10’ και ταυτόχρονα απελευθερώθηκε πολύ νωρίς από το άγχος, ο δεύτερος πρόσθεσε ακόμη δύο ασίστ στην πλούσια συγκομιδή του (και) στο εφετινό πρωτάθλημα. Δίχτυα βρήκε ξανά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και αποτελεί τον διαχρονικό ηγέτης αυτής της ομάδας

td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
- Την καθιστική διαμαρτυρία των μελών της Original, τρόπο που επέλεξε ο μεγαλύτερος πυρήνας οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης του προέδρου της ομάδας Ντέμη Νικολαϊδη να «δώσει» εννέα μέλη (τα οποία πρωτοστάτησαν σε επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθναϊκό) του συνδέσμου στην αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι το γήπεδο θύμιζε… εκκλησία χωρίς τον παλμό της Original, τα μέλη της οποίας ανάρτησαν δύο μαύρα πανό και ένα πανό της ΑΕΚ ανάποδα και δεν έβγαλαν τσιμουδιά κατά η διάρκεια του αγώνα.

Οι υπόλοιποι φώναξαν κάμποσες φορές το όνομα του προέδρου (την ίδια ώρα τα μέλη της Original αποδοκίμαζαν) παρέχοντάς του στήριξη αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν και ρυθμό στην ομάδα. Ευτυχώς για την ΑΕΚ το ματς ήταν εύκολο. Το μοναδικό σύνθημα των οργανωμένων ήταν το "ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ και στον Κορυδαλλό, οι ήρωες να είναι καλά, η ΑΕΚαρα να νικά για τα παιδιά μέσα στα κελιά".

td> To Live του αγώνα...
90'+4' Λήξη του αγώνα

93' Γκοοολ 5-0 η ΑΕΚ με τον Καμπάνταη ο οποίος βγήκε στην "πλάτη" της άμυνας των "Θεσσαλών" και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Στέφανο Κοτσώλη.

87' Γκοοολ 4-0 η ΑΕΚ με πλασέ του Τζιωρτζόπουλου μετά από νέα ασιστ του Νίκου Λυμπερόπουλου που "έβγαλε" τον αριστερό ακραίο μπακ προ του "άτυχου" τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

85' Γκοοολ 3-0 για την ΑΕΚ, ο Παναγιώτης Λαγός σε μια αντεπίθεση γιαμ σεμινάρια με δυνατό ευθύβολο σουτ δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κοτσώλη, εκμεταλλευόμενος άριστα την ασίστ του Λυμπερόπουλου.

82'







Έχει πέσει πολύ ο ρυθμός του αγώνα με τους 22 ποδοσφαιριστές να φαίνονται κουρασμένοι στις τελευταίες τους προσπάθειες.

77' Η ΑΕΚ φαίνεται να έχει "σβήσει" τις μηχανές, ενώ από την ώρα που βγ'ηκε ο Μαντούκα δύσκολα δημιουργεί κάτι καλό.

75' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα, πάλι με κεφαλιά του Νταμπίζα η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόνυι δοκάρι.

73' Aλλαγή για την ΑΕΚ ο Λαγός στη θέση του Σέζαρ που τραυματίστηκε.

72'

Φοβερό σουτ του Αλωνεύτη με εξωτερικό φάλτσο η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.

71' Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λάκης στη θέση του Μαντούκα.

68'

Ο Τσιρίλο κινήθηκε στον άξονα χωρίς να τον παρενοχλήσει κανείς και μόλις έφτασε έξω από την περιοχή σούταρε αλλά είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

66' Κίτρινη στον Σέζαρ

65'

Νέα ευκαιρία για την Λάρισα που πιέζει στα τελευταία λεπτά αλλ΄ο Ζήκος ανέκοψε τον Κλέιτον πριν αυτός γίνει απειλητικός.

64' Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ ο Γαβριλόπουλος δεν εκμεταλλεύεται την κατάσταση καθώς κράτησε τη μπάλα παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

61' Αλλαγή για την ΑΕΛ ο Γαβριλόπουλος στη θέση του Διγκόζη.

61'

Ο Μαντούκα ξανά σε θέση βολής, η κεφαλιά του όμως είναι αδύναμη και περνάει και άουτ.

59' Καλή ευκαιρία για την Λάρισα όταν μετά από φάουλ του Κλέιτον στο δεύτερο δοκάρι ο Νταμπίζας έπισε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

57' Γκοοολ 2-0 η ΑΕΚ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Σε μια αντεπίθεση ο Σέζαρ βρέθηκε προ του Κοτσώλη ο οποίος άφησε την εστία του, ο Βραζιλιάνος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Λάρισα και ο "Λύμπε" με κεφαλιά την προώθησε στα δύχτια.

55' Αλλαγή για την ΑΕΛ ο Χλωρός στη θέση του Γκίκα

54'



Σουτ του Λυμπερόπουλου ο Κοτσώλης σε κόρνερ.

52' Ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Τσιρίλο άφησε την άμυνα του βρέθηκε σε θέση φορ, πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σέζαρ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

50' Χωρίς αξιόλογη φάση το πρώτο πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να μπει με μεγαλύτερη σιγουριά για να προσπαθήσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι

46' Έναρξη του δεύτερου μέρους

45'+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαντούκα να είναι σε πολύ καλή μέρα, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό της "'Ενωσης"

40'



Οι "βυσσινί" έχουν ισορροπήσει και προσπαθούν να ελέγξουν το παιχνίδι. Σε ένα λάθος διώξιμο του Τσιρίλο ο Κλέιτον σούταρε κατευθείαν αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ.

34' Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Μόρας στη θέση του Γεωργέα ο οποίος τραυματίστηκε.

34'

Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κλέιτον, ο Καλαντζής πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, προσποιήθηκε μπροστά στον Δέλλα, αλλά το αριστερό σουτ του ήταν απογοητευτικό.

32' Συνεχής πηγή κινδύνου ο Μαντούκα έχει σκοράρει και προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίχτες του. Η ΑΕΛ από την άλλη έχει ακόμη πολλές δυσκολίες στην ανάπτυξη.

30' Θεαματικό ανάποδο ψαλίδι του Καμπάνταη η μπάλα περνάει άουτ.

28' Οι φιλοξενούμενοι προσάθούν να ανακόψουν τον ρύθμο που είχε επιβάλει η ΑΕΚ και να ισορροπήσουν το ματς.

23' Προσπαθεί να ανακάμψει η Λάρισα και με κάποια στημένα να βάλει τη μπάλα στην περιοχή του Σορεντίνο αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει σοβαρά ως τώρα.

21' Φάουλ με τον "Λύμπε" η μπάλα άουτ.

19' Η ΑΕΚ έχει ανέβει πολύ και πιέζει για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, ενώ η Λάρισα φαίνεται να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων. Με καλή ανάπτυξη, μπαίνουν εύκολα στην περιοχή του Κοτσώλη, ενώ πολύ εύκολα αναχαιτίζουν κάθε προσπάθεια των Λαρισαίων.

16' Μεγάλη ευκαιρία για την "Ένωση" με τον Μαντούκα ο οποίος αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του σε μια κατα μέτωπο επέλαση του πλάσαρε τον Κοτσώλη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αντέδρασε σωστά.

10' Γκοοολ για την ΑΕΚ με κεφαλιά του αμαρκάριστου Μαντούκα μετά την γλυκειά σέντρα του Σέζαρ από τα αριστερά, απ' όπου αναπτύσσονται κυρίως οι "κιτρινόμαυροι".

8' Kόρνερ για τους φιλοξενούμενους κι ενώ ο ρυθμός ανεβαίνει, περνάει ανεκμετάλλευτο.

7' Κόρνερ για την ΑΕΚ με τον Σέζαρ, διώχνει εύκολα η άμυνα των "Θεσσαλών".

5' Αναγνωριστικές οι κινήσεις των δύο ομάδων στο πρώτο πεντάλεπτο, με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις στο χώρο του κέντρου.

1' Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις


ΑΕΚ (Φερέρ): Σορεντίνο, Γεωργέας, Δέλλας, Τσιρίλο, Τζιωρτζιόπουλος, Ζήκος, Έμερσον, Ζούλιο Σέζαρ, Μαντούκα, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης
Λάρισα (Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Βάλλας, Βενετίδης, Γκίκας, Μπασιλά, Διγκόζης, Αλωνεύτης, Κλέιτον, Καλαντζής

Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)
Βοηθοί: Τσούκας (Αρκαδίας), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)






















































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ