FOOTBALL ANALYSIS

Super League Interwetten: Οι κορυφαίες επιδόσεις της 1ης αγωνιστικής

Ο Στίβεν Τσούμπερ
Ο Στίβεν Τσούμπερ EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24, με τη συμβολή της Opta/Stats Perform, παρουσιάζει τις κορυφαίες επιδόσεις της 1ης αγωνιστικής της Super League Interwetten, καθώς και τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με τα επιτεύγματά τους.

Η 1η αγωνιστική της Super League Interwetten ολοκληρώθηκε και άφησε πίσω της αρκετή συζήτηση για αποτελέσματα, εμφανίσεις και ομάδες. Αρκετά νέα μεταγραφικά αποκτήματα κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, πολλοί "παλιοί" έμειναν στα υψηλά στάνταρ της περσινής σεζόν, ενώ δεν έλειψαν και οι ποδοσφαιριστές-έκπληξη.

Το SPORT24, με τη συμβολή της Opta/Stats Perform, παρουσιάζει τις κορυφαίες επιδόσεις της πρεμιέρας, αλλά και τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά.

Ο Τσούμπερ έκανε ήδη τη διαφορά

Όπως ήταν για παράδειγμα ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ιωνικό και κατάφερε να κάνει απευθείας αισθητή την παρουσία του, δείχνοντας πως θα αποτελέσει έναν εκ των ηγετών της Ένωσης τη φετινή σεζόν. Ο Ελβετός εξτρέμ, παρότι αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά, ήταν πρώτος σε τελικές προσπάθειες (5) σε όλους τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής, μετουσιώνοντας σε γκολ τη μία εξ αυτών.

Γενικότερα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός είχε εξαιρετική παρουσία, παίρνοντας πρωτοβουλίες και δημιουργώντας ρήγματα απ' τα αριστερά στην άμυνα του Ιωνικού, ο οποίος, βέβαια, αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 33ο λεπτό και την αποβολή του Αλεξίς Ρομαό.

Ο Ελβετός ήταν ο πρώτος της αγωνιστικής και στις ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, με 11.

Η ικανότητα του Τσούμπερ να κινείται με άνεση σε όλες τις θέσεις πίσω από το φορ αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στους "κιτρινόμαυρους", όπως φάνηκε κι από τον αγώνα με τους Νικαιώτες.

Ο "new entry" Πουρίτα και η "σταθερή αξία" Σούντγκρεν

Από εκεί και πέρα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα... επιθετικά κατορθώματα, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 24χρονος δεξιός μπακ του Βόλου, Εμιλιάνο Πουρίτα, με αποκορύφωμα το απόλυτο 6/6(!) σε επιτυχημένα τάκλιν. Ο βραχύσωμος αμυντικός (1.67μ) δείχνει πως θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των Λατινοαμερικάνων ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει τα τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Μαγνησίας.

Παράλληλα, με... κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή χρονιά συνεχίζει ο Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Σουηδός μπακ, που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της χώρας του, "αναγεννήθηκε" υπό τις οδηγίες του Άκη Μάντζιου και αποτελεί το πιο σταθερό μπακ του Άρη. Μάλιστα, έχει καταφέρει να συνδυάσει εξαιρετικά τα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντά του, πραγματοποιώντας μία γεμάτη εμφάνιση απέναντι στον ΟΦΗ, έστω κι αν δεν ήρθε η νίκη.

Ο 30χρονος μπακ ήταν πρώτος σε επιτυχημένες πάσες (25) στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ παράλληλα είχε τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα (102) από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή την 1η αγωνιστική.

Μέγας ντριμπλέρ ο Μπερτόγλιο

Ξεχωριστή παρουσία είχε κι ο Φακούντο Μπερτόγλιο, ο οποίος μπορεί να μην σκοράρει απέναντι στους Κρητικούς, αλλά είχε το εντυπωσιακό 4/5(!) επιτυχημένες ντρίμπλες.

Ο Αργεντινός φημίζεται για την ικανότητα με την μπάλα στα πόδια. Γι' αυτό το λόγο κι αποτελεί τη βασική επιλογή πίσω από τον φορ, ακόμα και μετά την απόκτηση ποδοσφαιριστών όπως ο Χουάν Ιτούρμπε και ο Ιζέτ Χαΐροβιτς.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΑΕΚ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ