ΑΕΚ

Στο κόλπο και ο Γκούμας εάν...

Στο κόλπο και ο Γκούμας εάν...
Γκίκας - Γκούμας INTIME SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr το πρώην στέλεχος της αποκαλούμενης και ως "ομάδας σωτηρίας 2004" Γκίκας Γκούμας, θα συμβάλει οικονομικά για την ανέγερσή της μετά από την επίτευξη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 30 εκατ. ευρώ. Περισσότερο "δυσκοίλιοι" οι Κανελλόπουλος και ο Νοτιάς.

Το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά την παρουσίαση του μεγαλόπνοου σχεδίου της "Αγιάς Σοφιάς" ήταν σαφές και ξεκάθαρο: " Ελπίζω αυτό που δείξαμε σήμερα να συγκινήσει και άλλους επιφανείς και εύπορους ΑΕΚτζήδες ώστε να συμβάλουν εξίσου".

Κάποιοι το εξέλαβαν ως "καρφί" για τα μέλη της "ομάδας σωτηρίας 2004" η οποία φέρει ασφαλώς τεράστια ευθύνη για το μετέπειτα κατάντημα της ποδοσφαιρικής Ένωσης και τη βύθισή της στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας.

Τα 35 εκατ. ευρώ σε διαπιστωμένα χρέη προέκυψαν από δικές τους (έμμεσες ή άμεσες) αποφάσεις και η δυσκολία κάλυψης αυτού του κενού αποτέλεσε επί της ουσίας την εκατόμβη για την ΑΕΚ. Δεν τα κάλυπταν, αγοραστές δεν προέκυψαν, το λουκέτο επήλθε αναπόφευκτα.

Η σπέκουλα που ακολούθησε αφορά μόνο τους κατά φαντασία μυθοπλάστες που μιλούν πάντοτε χωρίς αποδείξεις για σχέδια διάλυσης. Μα η ΑΕΚ είχε διαλυθεί από το καλοκαίρι του 2011, απλώς δεν ήθελε να το παραδεχθεί κυνηγώντας χίμαιρες...

Στην ουσία του πράγματος τώρα... Ο Μελισσανίδης ουδέποτε έκρυψε ότι προσδοκά στην οικονομική συμμετοχής για ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ. Δεν ζήτησε χρήματα στον αέρα, τους κάλεσε να γίνουν ενεργοί μέτοχοι σε μία εταιρεία (εν προκειμένω τη Δικέφαλος Α.Ε.) η οποία θα εκμεταλλεύεται εμπορικά το γήπεδο για τα επόμενα 49 χρόνια. Εν ολίγοις, τα χρήματα που θα επιλέξει ο καθένας τους να προσφέρει, θα έχουν επενδυτική αξία και όχι τη μορφή δωρεάς.

Ο τρίτος της παρέας περιμένει για να δε...

Ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου, υπήρξαν οι δύο πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τίγρη. Αναμένεται να καταβάλλουν μαζί 4-5 εκατ, ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Δικέφαλος Α.Ε." η οποία ορίστηκε στα 30 εκατ. ευρώ.

Ο Γκίκας Γκούμας (ο οποίος αν ενθυμείστε, πάντοτε συμπορευόταν με τις αποφάσεις του Πόλυ Χατζηιωάννου) ενδεχομένως και να γίνει ο τρίτος από την άλλοτε "ομάδα σωτηρίας 2004" που θα συμβάλει οικονομικά για την περάτωση του σημαντικού αυτού έργου, ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr αυτό προτίθεται να το κάνει μετά την επίτευξη του πρώτου μεγάλου στόχου, αυτού της συλλογής των αναγκαίων 30 εκατ. ευρώ.

Τούτο ενδεχομένως να οφείλεται και στις από μέρους επιφυλάξεις για το αν τελικά η "Δικέφαλος Α.Ε." θα καταφέρει να συλλέξει το συγκεκριμένο ποσό. Δύσκολα πάντως θα πειστεί να βάλει χρήματα στην ΑΜΚ, ενώ σύμφωνα με όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εξίσου "δυσκοίλιοι" απέναντι σε μία τέτοια απόφαση εμφανίζονται επίσης ο Τάκης Κανελλόπουλος και ο Νίκος Νοτιάς.

Οι δύο τελευταίοι δεν αποκλείεται να προτείνουν τη βοήθειά τους με άλλους τρόπους (π.χ. ο πρώτος με την παροχή τσιμέντου και ο δεύτερος χαμηλώνοντας ακόμα περισσότερο ή και χαρίζοντας το ενοίκιο του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ