ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην υγειά της επόμενης (Βέρντερ)

Στην υγειά της επόμενης (Βέρντερ)
θρυλος για γκαρα

Μετά την άλωση της Ρώμης, σειρά παίρνει η Βέρντερ στο Καραϊσκάκη. Αποθέωση στο "Βενιζέλος"

Ό,τι και να γίνει, πάντως, στο τελευταίο του παιχνίδι στον 3ο όμιλο του Champions League, ο φετινός ευρωπαίος Ολυμπιακός είναι άκρως επιτυχημένος.
Η πειραϊκή ομάδα, αν και μετράει οκτώ βαθμούς ύστερα από πέντε αγώνες, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκριση στους "16" του θεσμού. Εδώ, δέκα πόντους και εννέα είχε μαζέψει στο παρελθόν και περιορίστηκε στην τρίτη θέση του γκρουπ. Φέτος, όμως, ο Ολυμπιακός έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό... Δημιούργησε μία ομάδα με μέταλλο, ικανή να σταθεί σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης. Mία ομάδα που παίζει μάγκικα, παθιασμένα, ψυχωμένα, με καρδιά, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, περίσσια αυτοπεποίθηση και πάνω απ' όλα με εξαιρετικό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ξόρκισε στη Βρέμη την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ με τα δύο "διπλά" μακριά από το Φάληρο έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε μία αγωνιστική περίοδο. Kαι στις δύο επιτυχίες, μάλιστα, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ.

Η δικαίωση του Λεμονή

Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη κι αυτό το οφείλει σε ένα μεγάλο βαθμό στον Τάκη Λεμονή. Στις δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο συνδρομητικό κανάλι μετά το τέλος του αγώνα στο "Ολίμπικο", ρωτήθηκε πού αφιερώνει τη μεγάλη νίκη. Ο 47χρονος τεχνικός, αφού νωρίτερα είχε ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του, τους περίπου 8.500 συγκλονιστικούς φιλάθλους της ομάδας που μετέτρεψαν σε "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την έδρα της Λάτσιο, είπε: " Θα φανεί εγωϊστικό, αλλά την αφιερώνω σε μένα".

Ο Τάκης Λεμονής για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον εαυτό του. Ποτέ δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα, αν και κάλλιστα θα μπορούσε. Μπορεί να δέχθηκε "βρώμικο πόλεμο" από μερίδα του Τύπου (ακόμα δέχεται), μπορεί να χλευάστηκε (ακόμα χλευάζεται), όμως στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός έχει τη δική του σφραγίδα.

Χωρίς καμία πίστωση χρόνου, με την καρέκλά του στον ερυθρόλευκο πάγκο να τρίζει από την αρχή της σεζόν και να κρίνεται σε κάθε παιχνίδι, ο Έλληνας προπονητής δικαιώνεται χάρη στην εργατικότητα που τον διακρίνει και φυσικά από τα αποτελέσματα. Πριν από περίπου δύο μήνες (20/9/2007), ο υπογράφων είχε σημειώσει πως μοναδικός σύμμαχος του Λεμονή είναι τα αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με τη Ρεάλ στην πρώτη θέση του ομίλου ύστερα από πέντε αγωνιστικές και η πρόκριση στους "16" εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την πειραϊκή ομάδα (ενώ πιθανότατα η τρίτη θέση που οδηγεί στους "32" του κυπέλλου UEFA είναι καπαρωμένη, εκτός κι αν η Λάτσιο κερδίσει μέσα στη Μαδρίτη τη Ρεάλ), ενώ στην Ελλάδα παρότι ήρθαν απρόσμενες "γκέλες", μετά το πέρας εννέα αγωνιστικών η διαφορά του από την κορυφή της κατάταξης είναι μόλις ένα "τρίποντο".

Ο Τάκης Λεμονής έχει τη δυνατότητα να αφήσει έργο στον Ολυμπιακό, αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν αμφισβητείται. Η πειραϊκή ομάδα έχει αγωνιστική ταυτότητα, σχέδιο, αγωνιστικό προσανατολισμό και ξέρει τι ζητάει και τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μεγάλο μερίδιο για το συγκεκριμένο γεγονός πιστώνεται στον 47χρονο προπονητή, αλλά και στις μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Οι αλλαγές ήταν σαρωτικές στο έμψυχο δυναμικό, όμως αποκτήθηκαν παίκτες ποιότητας και ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Το ομαδικό πνεύμα που πέρασε στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο προπονητής και οι συνεργάτες του φαίνεται στο γήπεδο. Όλοι τρέχουν, όλοι μαρκάρουν, όλοι αμύνονται κι όλοι βγαίνουν στην επίθεση. Αυτή είναι η έννοια της ομάδας, αυτός είναι ο φετινός Ολυμπιακός. Μία ομάδα συνόλου...

Ο Ολυμπιακός νικάει και τους διαιτητές

Όσο για τον αγώνα στην Ιταλία; Ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε για μία ακόμα φορά υπερήφανο τον κόσμο του, κατακτώντας μία δίκαιη νίκη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Ο Άγγλος ρέφερι, Χάουαρντ Ουέμπ και ο πρώτος βοηθός του, Ντάρεν Καν, έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην χάσει η Λάτσιο. Ο φετινός ευρωπαίος Ολυμπιακός, όμως, νικάει ακόμα και τους διαιτητές.

Τί κι αν οι "λατσιάλι" προηγήθηκαν με ένα γκολ-φάντασμα; Τί κι αν ο πρώτος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς σε θέση οφσάιντ κι ενώ ήταν έτοιμος να "γράψει" το 3-1; Τί κι αν ο Άγγλος ρέφερι έδειξε μία επιεικώς αστεία κίτρινη κάρτα στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς; Τί κι αν επί 95 λεπτά ο Ουέμπ με ανύπαρκτα φάουλ έδινε την ευκαιρία στη Λάτσιο να απειλήσει με στημένες μπάλες; Δεν πειράζει. Ο Ολυμπιακός νίκησε κι αυτούς...

Με τον κόσμο, αλλά χωρίς τον πολύτιμο αρχηγό του

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα απουσιάσει από τον "τελικό" της 11ης Δεκεμβρίου. Τεράστια απώλεια... Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, δεν παρεκκλίνουν από τον στόχο ούτε πρόκειται να "κλάψουν" για την απουσία του "Τζόλε", του πρώτου "πασέρ" του Champions League φέτος (με τέσσερις ασίστ). Μετά το νέο σπουδαίο "διπλό" στην Ιταλία, σειρά παίρνει η Βέρντερ Βρέμης...

Με τον κόσμο να έχει... εξαφανίσει τα εισιτήρια του εντός έδρας αγώνα με τη γερμανική ομάδα εδώ και ενάμισι μήνα περίπου και να στέκεται (όπως πάντα) στο πλευρό των παικτών του Τάκη Λεμονή, ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Άλλωστε, δύο χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη στο Champions League (6/12/2005, 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης) είναι πολλά για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό...

Μπορεί η ισοπαλία να είναι βολική, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα αγωνιστεί για το "Χ". Βέβαια, όπως επισήμανε και ο προπονητής, η ομάδα θα ακολουθήσει την τακτική που πρέπει για να πάρει την πρόκριση και οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν ό,τι και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το εισιτήριο για τη φάση των "16" θα εξασφαλιστεί εφόσον δεν ηττηθεί ο Ολυμπιακός από τη Βέρντερ Βρέμης.

Ο... γέρος Κοβάτσεβιτς

Κάτι τελευταίο... Όντως, ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς ήρθε για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα στην Ελλάδα. Μόνο... εννέα γκολ έχει πετύχει σε Ελλάδα και Ευρώπη κι ας μην είναι ο πλέον βασικός και αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος "εκτελεστής" δεν είναι αποκάλυψη. Όσοι ήξεραν την ιστορία του στα γήπεδα και γνώριζαν την αξία του ως παίκτη, δεν εκπλήσσονται. Ο 34χρονος άσος ξέρει τη θέση του κεντρικού επιθετικού όσο λίγοι στράικερ στον κόσμο.

"Θρύλε έλα, μας έχει πιάσει τρέλα"

Η αποστολή έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/11) στην Αθήνα. Στις 15:23, το πούλμαν του Ολυμπιακού βγήκε από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και οι περίπου 200 οπαδοί της ομάδας μόλις το αντίκρισαν φώναξαν το εξής σύνθημα: "Θρύλε έλα, μας έχει πιάσει τρέλα".

Εκστασιασμένοι οι φίλοι του Ολυμπιακού έπεσαν πάνω στο πούλμαν και αποθέωσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. "Τάκη ψυχάρα, Ολυμπιακάρα", "Θρύλε, γ... τη Βέρντερ την π..." και "Ντάρκο, Ντάρκο, γ... τους Ντάρκο", ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Να σημειωθεί πως αποθεωτικής υποδοχής έτυχε η αποστολή και στο αεροδρόμιο της Ρώμης. Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία αποθεώθηκαν από δεκάδες φίλους της πειραϊκής ομάδας. Η συνέχεια, όπως προαναφέραμε, δόθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Μαγνητική ο "Πάτσα"

Μετά την άφιξη στα πάτρια εδάφη, η ερυθρόλευκη αποστολή κατευθύνθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν στις 17:00. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Λάτσιο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Ο Πατσατζόγλου, που έχει κάκωση αριστερού άκρου ποδός, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία την Παρασκευή (30/11), στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι). Ο Γκαλέτι, που έχει υποστεί ένα ελαφρύ διάστρεμμα, το οποίο δεν εμπνέει ανησυχία εν όψει του εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (2/12), έκανε θεραπεία.

Ο Σέζαρ ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο, όπως και ο Ραούλ Μπράβο, ενώ ο Νε έκανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο. Ο Ντομί έκανε θεραπεία. Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Τζόρτζεβιτς, που πήγε στον οδοντίατρο.

Την Παρασκευή (30/11), οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν στις 17:00.


















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ