ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Stelios: "Χρόνο και εμπιστοσύνη στην ομάδα"

Stelios: "Χρόνο και εμπιστοσύνη στην ομάδα"
Γιαννακόπουλος

Υπομονή ζήτησε από τους οπαδούς, ένας "πρώην" ερυθρόλευκος,ο Στέλιος Γιαννακόπουλος

"Εντάξει, ας μην κρυβόμαστε, μία νίκη στην αρχή είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Και για πολλούς λόγους. Για την ψυχολογία της ομάδας σίγουρα αλλά και για τη διαδρομή της στον όμιλο.

Μία νίκη με τη Λάτσιο, για παράδειγμα, αν το δούμε καθαρά μαθηματικά, είναι σαν να πάρεις... τρεις εκτός έδρας ισοπαλίες. Σαν να έχεις κάνει μία... σοδιά φοβερή στα μισά ματς της διοργάνωσης",

ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο άσος της Μπόλτον και συνέχισε:

"Είναι μεγάλο πράγμα να κερδίζεις στην έδρα σου. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός εκείνες τις χρονιές που πήγαινε καλά στην Ευρώπη, είχε ως όπλο τα εντός έδρας παιχνίδια.

Σημαίνει πολλά λοιπόν μία νίκη στην πρεμιέρα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και... καταστροφή το γεγονός ότι αυτή η νίκη δεν ήρθε.

Νομίζω πάντως ότι η συνολική εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι της Τρίτης έδειξε ότι οι τρεις βαθμοί θα μπορούσαν να... κλειδωθούν στο άδειο Καραϊσκάκη. Και αν ο Ολυμπιακός δεν είχε μόλις ένα επίσημο ματς στην πλάτη του θα είχε κερδίσει.



Στάθηκε στην έλλειψη αγώνων
Για το θέμα μάλιστα της έλλειψης επίσημων αγώνων από την ομάδα του Πειραιά, ο Stelios μίλησε πιο συγκεκριμένα:

"Ναι, όποιος έχει παίξει μπάλα μπορεί να το καταλάβει αυτό που λέω. Δεν είναι εύκολο να δίνεις τόσο σημαντικό ματς, έχοντας δοκιμαστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, επί της ουσίας μόνο στα φιλικά. Τα φιλικά δεν είναι παιχνίδια που δίνουν τόσα όσα νομίζει ο κόσμος σε μία ομάδα.

Δεν έχουν την πίεση του αποτελέσματος, ούτε βέβαια το ζητούμενο από αυτά είναι η διάρκεια. Η Λάτσιο είδαμε ότι μετά το γκολ του Ολυμπιακού μπόρεσε να αντιδράσει. Να ανασυνταχθεί και τελικά να πετύχει το σκοπό της, να ισοφαρίσει το παιχνίδι", ήταν το σχόλιο του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού για να συμπληρώσει:

"Η Λάτσιο όμως είχε ήδη παίξει τρία ματς πρωταθλήματος, είχε παίξει και προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αντίδρασή της ήταν αντίδραση ομάδας με καλά αντανακλαστικά.

Την ίδια στιγμή είδαμε τον Ολυμπιακό αμέσως μετά το γκολ του Γκαλέτι να πέφτει. Να χάνει τις δυνάμεις του, και βέβαια να χάνει και το ρυθμό από το παιχνίδι του. Έπαιξαν ρόλο λοιπόν αυτά.



"Υπομονή και εμπιστοσύνη στην ομάδα"
Πλήρωσε την απραξία του ο Ολυμπιακός. Δεν είμαι ειδικός , ούτε εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει μία καινούρια ομάδα.

Και ότι θέλει χρόνο και πίστη. Έχει καλούς παίκτες, έχει ό,τι χρειάζεται για να πάει καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη.



Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η ομάδα να έχει την ηρεμία της, ώστε να δουλέψει σιγά-σιγά και να δείξει το πρόσωπο που περιμένουμε όλοι".

Επιπλέον, ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο διάστημα της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε και το νέο ίνδαλμα των οπαδών των "ερυθρολεύκων", Λουτσιάνο Γκαλέτι, για τον οποίο όλοι πλέον παραδέχονται ότι η ομάδα του Πειραιά είχε να δει τέτοιο παίκτη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής από τον... Γιαννακόπουλο.

Εγκώμια από τον Stelios για τον Γκαλέτι
"Είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τρομερός. Μου αρέσουν τα πάντα στο παιχνίδι του. Το πως παίζει με τη μπάλα, χωρίς κινείται χωρίς αυτήν και βέβαια είναι εξαιρετικά τα τελειώματά του.

Το είδαμε αυτό στο ματς με τη Λάτσιο. Είδαμε την ποιότητά του στη φάση του γκολ. Εκεί που δρα με φοβερή μαεστρία και ψυχραιμία στο τετ α τετ.



Μου φαίνεται πως έχει αυτό που λέμε ελληνικό φιλότιμο. Μπορώ να σου πως ότι αυτά που κάνει ο Γκαλέτι δεν τα βλέπεις εύκολα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στην πτέρυγα.

Και η συμμετοχή του στην ομάδα. Θα τον δεις να γυρίσει, να μαρκάρει, να ιδρώσει τη φανέλα που λένε. Είναι σπουδαίος παίκτης και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός με την απόκτησή του έχει κάνει μία σπουδαία μετεγγραφή",

κατέληξε χαρακτηριστικά ο άσος της Μπόλτον.
























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ