CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορία μου, αμαρτία μου

Ιστορία μου, αμαρτία μου
λεμονης για γκαρα

Το SPORT 24 αναλύει το σενάριο... καρμπόν του CL. Μετά τις αιχές συνάντηση Λεμονή-'Ιβιτς

• Άδειο το γήπεδο, κακό για την ομάδα.
• Απέναντί της όμως, δεν στάθηκε και κάποιο θηρίο.

• Τουλάχιστον δεν ξεκίνησε με ήττα όπως τα προηγούμενα χρόνια.

• Όχι όμως και με νίκη, όπως κάλλιστα θα μπορούσε.

• Κακός ήταν μέχρι να σκοράρει, μετά φοβήθηκε.

• Κακός ήταν μέχρι να σκοράρει, θα έπρεπε να είχε «πνίξει» τους Ιταλούς, παίζοντας πιο επιθετικά.

• Ήταν συγκρατημένος, δεν φοβήθηκε ποτέ.

• Μόνο φοβόταν και όταν έγινε το 1-1 οι Ιταλοί, έδειξαν πιο ομάδα.

• Ο Λεμονής, ήταν συγκρατημένος για να μην χάσει.

• Ο Λεμονής φοβήθηκε τόσο πολύ και σταμάτησε στη μια αλλαγή.

Σας φτάνουν αυτά, ή θέλετε κι άλλα; Και ξέρετε τι είναι; Κάποιες από τις εκτιμήσεις που ακούγονταν, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Εμείς, ως SPORT 24, οφείλουμε να μιλήσουμε... ποδοσφαιρικά και να αφήσουμε στην άκρη, τις διάφορες θεωρίες και κυρίως, τα... σήριαλ που ξεπετάγονται μετά από αγώνες. Κι όταν λέμε σήριαλ, καταλαβαίνετε. Οι δηλώσεις Ίβιτς και Λούα Λούα, από μόνες έδωσαν αφορμές για να ξεκινήσει και πάλι προπονητολογία στο μεγάλο λιμάνι.

Καθαρά πράγματα


Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είχε όλη την καλή διάθεση να παίξει την Τρίτη, με στόχο πεντακάθαρο να μην χάσει. Το σύστημά του, ήταν έτσι ρυθμισμένο, ώστε να βρεθεί κάποια ευκαιρία να την εκμεταλλευτεί, αλλά πάνω απ' όλα, να μην δεχθεί γκολ. Και τα πράγματα ήρθαν ακριβώς έτσι. Σκόραραν οι Πειραιώτες και με την κατάσταση της Λάτσιο, φαινόταν ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν ένα «χρυσό» τρίποντο. Μετά το 1-0 όμως, αυτό που παρατηρήθηκε ήταν μια μίνι ταραχή. Ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος να κάνει πονηρό-ματς για να προηγηθεί, δεν ήξερε όμως πώς να κρατήσει το 1-0.

Οι Ιταλοί, χωρίς να κουραστούν ισοφάρισαν και έχασαν κι άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Το κακό για τον Ολυμπιακό, είναι ότι κάθε χρόνο κάνει τα δικά του ευρωπαϊκά όνειρα. Όμως από το ξεκίνημα, αυτά, αρχίσουν να... εξατμίζονται. Πλέον, στο λιμάνι, άρχισαν τους υπολογισμούς. Με μια εντός έδρας γκέλα, οφείλεις να... απαντήσεις μακριά από το γήπεδό σου. Οι πιο αισιόδοξοι υποστηρίζουν πως «πάντα όταν έκανε καλή πορεία ξεκίναγε με ισοπαλία». Οι απαισιόδοξοι θεωρούν ότι «με αυτό το ποδόσφαιρο δεν πάει πουθενά».

Ο Λεμονής έδειξε να έχει σε εκτίμηση την Λάτσιο. Ίσως για να δικαιολογήσει και την τακτική του. Κακά τα ψέματα, αν έλεγαν σε όλους «θα έχετε απαραίτητα μια ιταλική ομάδα στον όμιλο, διαλέξτε ποια θέλετε» όλοι την Λάτσιο θα έπαιρναν. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία, ίσως να έγινε και ένα καλό μάθημα σε όλους. Στον προπονητή να μην φοβάται τόσο, στους παίκτες να μην είναι ποτέ σίγουροι και στον κόσμο να μην δημιουργεί προβλήματα.

Το γκολ


Οι Ιταλοί ισοφάρισαν με οφ σάιντ, το γράφουμε για να μη νομίζετε ότι το ξεχάσαμε, αλλά όσο σκληρό κι αν ακούγεται κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Αυτό που δεν είναι μέσα στο παιχνίδι, έχει να κάνει με κάποια συστήματα. Η περιοχή της Λάτσιο στο πρώτο μέρος, ήταν απάτητη.

Οι εφημερίδες έγραφαν πως ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» με τον Λούα Λούα την άμυνα των Ιταλών. Ο Κονγκολέζος έπαιζε ακριβώς μπροστά από τα αμυντικά χαφ. Ποιος φταίει; Πάντως όχι η άμυνα της Λάτσιο που έβγαλε ένα πανεύκολο πρώτο μέρος.

Και το μέγα ερώτημα: Αν μέσα στο Καραϊσκάκη (έστω και άδειο), αντιμετωπίζεις την μέτρια Λάτσιο και παίζεις «όλοι πίσω», τότε τι θα κάνεις στην Βρέμη και στην Μαδρίτη;

Θεοδωρίδης: "Συμφωνώ με τον Ίβιτς"

Μετά τον Ίλια Ίβιτς που άφησε αιχμές κατά του Τάκη Λεμονή για την ισοπαλία στον αγώνα με την Λάτσιο, σειρά πήρε και ένα μέλος του Δ.Σ του Ολυμπιακού και πρώην γενικός αρχηγός των ερυθρολεύκων, ο Σάββας Θεοδωρίδης που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ Σπορ".

"Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος με το αποτέλεσμα γιατί χρόνια είχα να δω τόσο μέτρια ιταλική ομάδα σαν τη Λάτσιο χθες. Ίσως βρέθηκε σε κακή μέρα. Δεν δικαιολογείται με τίποτα ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Συμφωνώ 100% με αυτά που είπε ο Ίβιτς. Ο Ίλια Ίβιτς πρέπει να κριτικάρει το παιχνίδι του Λεμονή, αλοίμονο. Θα βγαίνουμε και θα ακούμε μόνο όσα λέγονται στους δημοσιογράφους; Για μένα μετράει το αποτέλεσμα και το τι βλέπω μέσα στο γήπεδο και δόξα τω θεώ από ποδόσφαιρο 50 χρόνια πείρα έχω.

Καταρχήν ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να παίζει άμυνα, δεν του δίνουν αυτό το δικαίωμα και οι φίλαθλοι. Και στις χειρότερές μέρες του ήταν επιθετικογενής ομάδα. Με αυτό δεν θέλω να πω πως θα πρέπει να αφήσουμε την άμυνα ή να την μετατρέψουμε σε έρμαιο των αντιπάλων.

Θα την προσέξουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερεκτιμήσουμε τον αντίπαλο, γιατί είναι το δεύτερο συνεχές παιχνίδι μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό, τον χειρότερο της τελευταίας 20ετίας, που υπερεκτιμούμε τον αντίπαλο. Κάτι μου θύμισε το χθεσινό ματς από Παναθηναϊκό",





τόνισε ο κύριος Θεοδωρίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Ο προπονητής του Ολυμπιακού, όποιος και να είναι, θα πρέπει να προσέχει την άμυνα, αλλά να παίζει επιθετικά. Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει δύο πύργους και μαζί με τον Μήτρογλου τρεις, τον Κωνσταντίνου και τον Κοβάσεβιτς.

Ο οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο θα τους ήθελε στην ομάδα του. Ο Ίβιτς φρόντισε και έκανε πάρα πολύ επιλεκτικές και πάρα πολύ καλές μεταγραφές μπροστά, όπως ο Λούα Λούα και ο Αργεντινός ,ο Γκαλέτι. Εκπληκτικοί παίκτες και οι δύο, με προσωπικότητα, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην άλλη ομάδα σε μηδέν χρόνο. Αλλά αυτοί οι δύο θέλουν ένα στήριγμα μπροστά.

Οι Κοβάσεβιτς, Κωνσταντίνου και Μήτρογλου έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν δύο παίκτες στην αντίπαλη άμυνα και επειδή ξέρουμε ότι οι ιταλικές άμυνες είναι πολύ σφιχτές θα έπρεπε να είχε αρχίσει με τον Κοβάσεβιτς ή τον Κωνσταντίνου".





Σ' ότι αφορά την συνέχεια και τι πρέπει να γίνει στο μέλλον δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Δεν έχει ανάγκη. Έχει καταπληκτικό συμβούλιο, ο πρόεδρός του αναλαμβάνει τα πάντα, είναι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις και δεν νομίζω πως θα μείνουμε αδρανείς.

Ο πρόεδρος ξέρει τι γίνεται σε όλα τα πράγματα. Πρέπει να τα πούμε αυτά για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τώρα που είναι αρχή γι’ αυτό επιμένω και με βλέπετε να μιλώ έτσι. Τώρα που είναι αρχή. Βέβαια τώρα εμείς απλώς κριτικάρουμε τον Ολυμπιακό.

Ο Ίβιτς έχει τεράστια πείρα και αυτό φαίνεται και από την επιλογή των παικτών που κάνει. Να μαζευτούνε κάτω στου Ρέντη και να τα συζητήσουνε και να δούνε τι θα γίνει και να ληφθεί υπόψη κατά κόρον η γνώμη του Ίβιτς. Αυτό πιστεύω εγώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας.

Ο πρόεδρος ο Ίβιτς, ο Λεμονής, εγώ, όλοι. Βεβαίως και είναι εφικτό, τα πάντα είναι εφικτά. Φτάνει να τα προλαβαίνεις στην αρχή και να λες πάντα την αλήθεια. Να λες το τι συμβαίνει και πως ναυτό θα διορθωθεί. Σε αυτή τη συζήτηση ενδεχομένως να πάρω και εγώ μέρος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα".









Σε ερώτηση αν το Μοντέλο τεχνικού διευθυντή και προπονητή μπορεί να εφαρμοσθεί στον Ολυμπιακό, ο κύριος Θεοδωρίδης απάντησε χαρακτηριστικά: "Τεχνικός διευθυντής πρέπει να υπάρχει σε μία ομάδα. Ο Ίβιτς έχει θητεία ποδοσφαιριστή μεγάλη, υπήρξε πάρα πολύ μεγάλος παίκτης και γνώστης του ποδοσφαίρου και αυτό φαίνεται από τις επιλογές του στις μεταγραφές.

Όλοι βοηθάνε σε αυτήν την ομάδα δεν πρέπει κανείς να είναι εγωπαθής. Ο καθένας σε αυτήν την ομάδα πρέπει να παίρνει συμβουλές ακόμη και από τον μικρότερο βοηθό του, γιατί αν ενωθούν όλες οι δυνάμεις δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτα.

Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλο πρόεδρο και έχει την ευχέρεια να διορθώνει τα πάντα και σε μηδέν χρόνο.Εγώ ήμουν γενικός αρχηγός στον Ολυμπιακό. Ξέρετε πόσες φορές μιλούσα με τους προηγούμενους προπονητές για την ποδοσφαρική ομάδα και πόσες φορές άκουγαν οι άνθρωποι αυτά που τους έλεγα;"







Τέλος για τον αν ο κύριος Λεμονής θεωρήσει ότι ο ρόλος του παραβιάζεται ή ότι ο ίδιος υποβαθμίζεται ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε: "Δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει από εκεί και πέρα. Δεν θα βγάλω εγώ τη γραμμή. Αυτό είναι θέμα του κυρίου Ίβιτς, του προέδρου και όλων αυτών, δεν είναι δικό μου. Εγώ βγαίνω και λέω αυτά που βλέπω και λέω την αλήθεια για να τα προλάβω όλα στην αρχή".

Συνάντηση Ίβιτς-Λεμονή

Οι τόνοι έπεσαν, πάντως, την Τετάρτη καθώς ο Τάκης Λεμονής συναντήθηκε με τον Ίλια Ίβιτς για να δοθούν οι εξηγήσεις του τεχνικού διευθυντή προς τον προπονητή, καθώς οι δηλώσεις του Ιβιτς, μετά το ματς μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν.

Ο Ίβιτς είπε στον Λεμονή πως εξέφρασε τη γνώμη του για τον αγώνα και δεν είχε πρόθεση να κάνει κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Προς το παρόν...
















































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ