ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θεοδωρίδης: "Συμφωνώ με τον Ίβιτς"

Θεοδωρίδης: "Συμφωνώ με τον Ίβιτς"
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Μετά τον Ίβιτς και ο Σάββας Θοεδωρίδης μίλησε με ευθείες αιχμές για την τακτική του Λεμονή

"Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος με το αποτέλεσμα γιατί χρόνια είχα να δω τόσο μέτρια ιταλική ομάδα σαν τη Λάτσιο χθες. Ίσως βρέθηκε σε κακή μέρα. Δεν δικαιολογείται με τίποτα ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Συμφωνώ 100% με αυτά που είπε ο Ίβιτς. Ο Ίλια Ίβιτς πρέπει να κριτικάρει το παιχνίδι του Λεμονή, αλοίμονο. Θα βγαίνουμε και θα ακούμε μόνο όσα λέγονται στους δημοσιογράφους; Για μένα μετράει το αποτέλεσμα και το τι βλέπω μέσα στο γήπεδο και δόξα τω θεώ από ποδόσφαιρο 50 χρόνια πείρα έχω.

Καταρχήν ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να παίζει άμυνα, δεν του δίνουν αυτό το δικαίωμα και οι φίλαθλοι. Και στις χειρότερές μέρες του ήταν επιθετικογενής ομάδα. Με αυτό δεν θέλω να πω πως θα πρέπει να αφήσουμε την άμυνα ή να την μετατρέψουμε σε έρμαιο των αντιπάλων.

Θα την προσέξουμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερεκτιμήσουμε τον αντίπαλο, γιατί είναι το δεύτερο συνεχές παιχνίδι μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό, τον χειρότερο της τελευταίας 20ετίας, που υπερεκτιμούμε τον αντίπαλο. Κάτι μου θύμισε το χθεσινό ματς από Παναθηναϊκό",





τόνισε ο κύριος Θεοδωρίδης, ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Ο προπονητής του Ολυμπιακού, όποιος και να είναι, θα πρέπει να προσέχει την άμυνα, αλλά να παίζει επιθετικά. Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει δύο πύργους και μαζί με τον Μήτρογλου τρεις, τον Κωνσταντίνου και τον Κοβάσεβιτς.

Ο οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο θα τους ήθελε στην ομάδα του. Ο Ίβιτς φρόντισε και έκανε πάρα πολύ επιλεκτικές και πάρα πολύ καλές μεταγραφές μπροστά, όπως ο Λούα Λούα και ο Αργεντινός ,ο Γκαλέτι. Εκπληκτικοί παίκτες και οι δύο, με προσωπικότητα, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στην άλλη ομάδα σε μηδέν χρόνο. Αλλά αυτοί οι δύο θέλουν ένα στήριγμα μπροστά.

Οι Κοβάσεβιτς, Κωνσταντίνου και Μήτρογλου έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν δύο παίκτες στην αντίπαλη άμυνα και επειδή ξέρουμε ότι οι ιταλικές άμυνες είναι πολύ σφιχτές θα έπρεπε να είχε αρχίσει με τον Κοβάσεβιτς ή τον Κωνσταντίνου".







Σ' ότι αφορά την μη χρησιμοποίηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου ο πρωην γενικός αρχηγός των Πειραιωτών υπογράμμισε: "Μα εδώ, στον Ολυμπιακό, θα κόψουμε την μπάλα σε πολύ κόσμο αν συνεχίσουμε έτσι. Εγώ τον Κωνσταντίνου τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ της Ευρώπης, ενώ και ο Κοβάσεβιτς είναι ένας εκπληκτικός, εξαιρετικός παίκτης. Και οι δύο χρήσιμα εργαλεία. Αν ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Σαλπιγγίδη και τον Παπαδόπουλο είχε ένα Κωνσταντίνου ή έναν Κοβάσεβιτς θα έκανε θαύματα μπροστά".



Για τον Βασίλη Τοροσίδη ο Σάββας Θεοδωρίδης αποκάλυψε πως ήταν δικιά του αποκάλυψη, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως θα πρέπει να παίζει ως δεξί μπακ τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Επί τρεις μήνες τώρα παιδευόμαστε με την άμυνα πίσω, που έχει αλλάξει τουλάχιστον 20 φορές. Και τον Τοροσίδη όταν τον είχαμε προτείνει με τον Νινιάδη πριν από δύο χρόνια, τον προτείναμε για δεξιό μπακ και όχι για πασπαρτού, όπως παίζει στην Εθνική. Σκέφτεστε τον Τοροσίδη πίσω από τον Γκαλέτι;

Ο Μπάγεβιτς έπαιζε από τα άκρα τα οποία ήταν τότε εκπληκτικά και τώρα έχουμε τους παίκτες που μπορούν ίσως και καλύτερα από εκείνη την εποχή. Δεν μου αρέσει να μπαίνω στη δουλειά των προπονητών, αλλά ήμαρτον. Είναι η πρώτη φορά που ανοίγομαι.

Είναι η πρώτη φορά που μιλάω με ονόματα, καθώς δεν μου αρέσει να μπαίνω στη δουλειά των προπονητών, αλλά ήμαρτον. Όλο δικαιολογίες, ας πούμε και μια φορά έσφαλα, δεν το έκανα όπως πρέπει. Ο υπέρμετρος εγωισμός είναι πάρα πολύ κακός και όταν δεν δικαιούσαι να είσαι εγωιστής… καταλαβαίνετε.

Ξέρετε εγώ τον Ολυμπιακό δεν το βάζω κάτω από κανέναν και από τίποτα και γι αυτό φροντίζω να είμαι ξεκάθαρος σε όσα λέω".









Για το ερυθρόλευκο ρόστερ ο παλαίμαχος του Ολυμπιακού δήλωσε πως δεν αξιοποιείται σωστά λέγοντας: "Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ καλό υλικό, το καλύτερο της τελευταίας δεκαετίας και γι αυτό πρέπει να γίνουν οι κινήσεις ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως.

Ο Ίλια Ίβιτς βρήκε πάρα πολλούς καλούς παίκτες και εξακολουθεί – καθώς λόγω της θέσης γνωρίζω – να τρέχει ώστε να εμπλουτίσει το υλικό του Ολυμπιακού, το καλύτερο της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αμαρτία να μην αξιοποιηθεί αυτό το υλικο. Εγώ δεν νομίζω ότι αξιοποιείται.

Και ξέρετε ποια εντύπωση μου δημιουργείται; Ότι επειδή αμφισβητούνται πολλά πράγματα εκεί κάτω, περιμένουμε το αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε αν είναι θετικό, ενώ τρέμουμε μήπως φέρουμε αρνητικό. Είναι πάρα πολύ κακό αυτό.

Στα δύσκολα παιχνίδια δεν βλέπω καμία βελτίωση του Ολυμπιακού. Χθες κόντρα στη Λάτσιο βάλαμε το γκολ και από εκεί και έπειτα δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Η Λάτσιο ισοφάρισε και μετά μπήκε ο Κοβάσεβιτς. Τι να κάνει σε 10 λεπτά; Γι’ αυτά τα βαριά σώματα δεν αρκούν 10 λεπτά. Καλύτερα να μην τους βάλεις".








Για το γεγονός πως η ομάδα οπισθοχώρησε μετά το γκολ, ο κύριος Θεοδωρίδης τόνισε: "Μα σας παρακαλώ. Εκεί που είναι που πρέπει ο προπονητής να τους πει πώς να παίξουν. Δεν μπορώ να ακούω τέτοιες δικαιολογίες, κάντε μου τη χάρη.

Έχω τόσα χρόνια σε αυτά τα αποδυτήρια και ξέρω καλύτερα από τον καθένα πως αν θες να επιβάλεις τις απόψεις σου μπορείς να το κάνεις. Ή αν βλέπεις πως η ομάδα έχει γυρίσει πίσω κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές, γιατί για να γυρίσει πίσω ο Ολυμπιακός σημαίνει πως ένας ή δύο παίκτες τον γύρισαν πίσω. Δεν θα του πω εγώ βέβαια τι να κάνει, αυτή είναι η δουλειά του".





Για τον αν πρέπει να αποφορτιστεί το κλίμα ο πρώην γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού δήλωσε: "Ας τα αφήσουμε αυτά. Αν είναι έτσι, ο Ολυμπιακός λόγω του άγχους και των δικαιολογιών δεν παίρνει όλα αυτά τα χρόνια αποτελέσματα.

Αυτά όλοι οι προπονητές τα λένε. Τι θα κάνουμε εμείς ως Ολυμπιακός είναι η ιστορία. Χθες η Λάτσιο δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία, ήταν μια μετριότατη ομάδα, Τραγικό πράγμα. Μα δεν είναι αυτός Ολυμπιακός. Χθες περιμέναμε πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη. Ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία για νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί η Λάτσιο, όπως την είδα χθες ήταν η χειρότερη ιταλική ομάδα της τελευταίας τριετίας, όπως και ο Παναθηναϊκός ήταν ο χειρότερος τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα συνταυτίζω αυτά τα δύο παιχνίδια καθώς θεωρώ ότι σεβόμαστε υπέρμετρα τον αντίπαλό μας. Μα δεν είναι αυτός Ολυμπιακός. Τον Ολυμπιακό πρέπει να τον σέβονται, όπως πρέπει να σέβεται και αυτός τους αντιπάλους αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ο Ολυμπιακός είναι επιθετικογενής ομάδα, το έχει στο σκαρί του".







Σ' ότι αφορά την συνέχεια και τι πρέπει να γίνει στο μέλλον δήλωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Δεν έχει ανάγκη. Έχει καταπληκτικό συμβούλιο, ο πρόεδρός του αναλαμβάνει τα πάντα, είναι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις και δεν νομίζω πως θα μείνουμε αδρανείς.

Ο πρόεδρος ξέρει τι γίνεται σε όλα τα πράγματα. Πρέπει να τα πούμε αυτά για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τώρα που είναι αρχή γι’ αυτό επιμένω και με βλέπετε να μιλώ έτσι. Τώρα που είναι αρχή. Βέβαια τώρα εμείς απλώς κριτικάρουμε τον Ολυμπιακό.

Ο Ίβιτς έχει τεράστια πείρα και αυτό φαίνεται και από την επιλογή των παικτών που κάνει. Να μαζευτούνε κάτω στου Ρέντη και να τα συζητήσουνε και να δούνε τι θα γίνει και να ληφθεί υπόψη κατά κόρον η γνώμη του Ίβιτς. Αυτό πιστεύω εγώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένας.

Ο πρόεδρος ο Ίβιτς, ο Λεμονής, εγώ, όλοι. Βεβαίως και είναι εφικτό, τα πάντα είναι εφικτά. Φτάνει να τα προλαβαίνεις στην αρχή και να λες πάντα την αλήθεια. Να λες το τι συμβαίνει και πως ναυτό θα διορθωθεί. Σε αυτή τη συζήτηση ενδεχομένως να πάρω και εγώ μέρος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα".









Σε ερώτηση αν το Μοντέλο τεχνικού διευθυντή και προπονητή μπορεί να εφαρμοσθεί στον Ολυμπιακό, ο κύριος Θεοδωρίδης απάντησε χαρακτηριστικά: "Τεχνικός διευθυντής πρέπει να υπάρχει σε μία ομάδα. Ο Ίβιτς έχει θητεία ποδοσφαιριστή μεγάλη, υπήρξε πάρα πολύ μεγάλος παίκτης και γνώστης του ποδοσφαίρου και αυτό φαίνεται από τις επιλογές του στις μεταγραφές.

Όλοι βοηθάνε σε αυτήν την ομάδα δεν πρέπει κανείς να είναι εγωπαθής. Ο καθένας σε αυτήν την ομάδα πρέπει να παίρνει συμβουλές ακόμη και από τον μικρότερο βοηθό του, γιατί αν ενωθούν όλες οι δυνάμεις δεν έχει κανείς να φοβηθεί τίποτα.

Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, με μεγάλο πρόεδρο και έχει την ευχέρεια να διορθώνει τα πάντα και σε μηδέν χρόνο.Εγώ ήμουν γενικός αρχηγός στον Ολυμπιακό. Ξέρετε πόσες φορές μιλούσα με τους προηγούμενους προπονητές για την ποδοσφαρική ομάδα και πόσες φορές άκουγαν οι άνθρωποι αυτά που τους έλεγα;"







Τέλος για τον αν ο κύριος Λεμονής θεωρήσει ότι ο ρόλος του παραβιάζεται ή ότι ο ίδιος υποβαθμίζεται ο Σάββας Θεοδωρίδης τόνισε: "Δικαίωμα του να κάνει ότι θέλει από εκεί και πέρα. Δεν θα βγάλω εγώ τη γραμμή. Αυτό είναι θέμα του κυρίου Ίβιτς, του προέδρου και όλων αυτών, δεν είναι δικό μου. Εγώ βγαίνω και λέω αυτά που βλέπω και λέω την αλήθεια για να τα προλάβω όλα στην αρχή".


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ