ΝΑΠΟΛΙ

Σπαλέτι:"Ο Κβαρατσχέλια μού θυμίζει τον Σαλάχ, θα έχει σπουδαίο μέλλον"

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε αγώνα της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε αγώνα της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκαθάρισε πως το μυστικό της φετινής Νάπολι είναι πως όλοι οι παίκτες της είναι διατεθειμένοι να κάνουν θυσίες για την ομάδα ενώ αποθέωσε τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια, συγκρίνοντάς τον με τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Το τελευταίο σκουντέτο της Νάπολι (2ο στην ιστορία της) ήρθε το 1990 όταν μεσουρανούσε στην Ιταλια ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όμως όλα δείχνουν πως μετά από 33 χρόνια ανομβρίας, ο τίτλος της Serie A θα επιστρέψει στα χέρια των παρτενοπέι.

Οι 16 πόντοι διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή η ομάδα του ιταλικού Νότου έναντι της 2ης Ίντερ είναι ενδεικτική της εκπληκτικής σεζόν που διανύει (19 νίκες - 2 ισοπαλίες - 1 ήττα), με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να τονίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του πως ο παίκτες του είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη φανέλα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Εάν δεν δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας δεν μπορούμε να είμαστε δυνατή ομάδα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη συνολική ποιότητα της ομάδας.

Εάν είμαστε χαλαροί και πιστέψουμε ότι κάτι θα μας δοθεί δωρεάν, θα το πληρώσουμε ακριβά. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να θυσιαστούμε στο γήπεδο για ένα αποτέλεσμα.

Η φάση του δεύτερου γκολ μας απέναντι στην Κρεμονέζε είναι χαρακτηριστική, όπου ο Κιμ βάζει το κεφάλι του στη μπάλα την ώρα που ένας αντίπαλος πήγε να την απομακρύνει με τα πόδια", δήλωσε αρχικά ο Σπαλέτι, για να προσθέσει πως η ομάδα του προσπαθεί να διατηρήσει το πνεύμα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

"Το έχουμε εκεί, στα αποδυτήρια υπάρχει ένα άγαλμα του Μαραντόνα που πολλοί πηγαίνουν και το αγγίζουν. Ήταν κάποιος που κέρδιζε μέσα από το παιχνίδι, μέσα από την ποιότητα, μέσα από αυτά τα πράγματα που ενθουσιάζουν τον κόσμο.

Θέλουμε να προσπαθούμε να είμαστε όπως εκείνος και πάντα θα τον κουβαλάμε για τα μαθήματα που μας έδωσε".

Όσον αφορά στον παίκτη της Νάπολι από τον οποίο έχει μείνει άφωνος για την προσφορά του στην ομάδα μέχρι τώρα, έκανε ειδική μνεία στον Κβίτσα Κβαρατσχέλια:

"Είναι ένας παίκτης που έχει ιδιαίτερη ντρίμπλα και οποίος με τις προσποιήσεις του δυσκολεύει πολύ τους αντιπάλους του στο μαρκάρισμά του.

Ο Μο Σαλάχ είναι ένας από εκείνους τους παίκτες με την ποιότητα σε κλειστούς χώρους και στα ακριβή τελειώματα, ο οποίος δεν αισθάνεται την πίεση.

Ο Κβαρατσχέλια μου τον θυμίζει. Είναι ένα ήρεμο παιδί που θα έχει σπουδαίο μέλλον".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ