ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Τα τρελά νούμερα του Όσιμεν παραπέμπουν σε Μαραντόνα και Ιγκουαΐν

Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ του με την Νάπολι απέναντι στην Ρόμα | 23 Οκτωβρίου 2022
Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει γκολ του με την Νάπολι απέναντι στην Ρόμα | 23 Οκτωβρίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Βίκτορ Όσιμεν σκοράρει κατά ριπάς με την Νάπολι και κατάφερε να ισοφαρίσει ένα σπουδαίο ρεκόρ επταετίας του Γκονσάλο Ιγκουαΐν ενώ παράλληλα ξεπέρασε τα ανδραγαθήματα του Μαραντόνα στο αμέσως προηγούμενο σκουντέτο των παρτενοπέι.

Το καλοκαίρι του 2020 η Νάπολι απέκτησε τον Βίκτορ Όσιμεν από την Λιλ και η κίνησή της εκείνη αποδείχτηκε χρυσή, με τον Νιγηριανό επιθετικό να κάνει πράματα και θάματα με την ομάδα του ιταλικού Νότου. Στην παρθενική του σεζόν στην Serie A σταμάτησε στα 10 γκολ σε 24 συμμετοχές και πέρυσι έφτασε τα 14 γκολ σε 27 ματς, με την εκτόξευσή του όμως να γίνεται φέτος.

Και αυτό γιατί μετράει πλέον 17 γκολ σε 18 ματς που έχει αγωνιστεί, με τον 24χρονο να είναι ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο και να ηγείται της προσπάθειας της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι για το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μάλιστα, μετά από το γκολ του απέναντι στην Κρεμονέζε το βράδυ της Κυριακής έγραψε ιστορία εις διπλούν. Και αυτό γιατί σκόραρε για έκτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος με τη φανέλα της Νάπολι και ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν που ήταν ο αμέσως προηγούμενος παίκτης των παρτενοπέι που είχε σκοράρει σε έξι σερί ματς (Φεβρουάριος του 2016).

Επιπλέον, με τα 17 γκολ ξεπέρασε ήδη τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα που είχε 16 γκολ σε 28 ματς, στη σεζόν που η Νάπολι είχε πάρει το τελευταίο της πρωτάθλημα (1989-1990), με τον Όσιμεν να μετράει αντίστροφα για να πανηγυρίσει στο φινάλε της σεζόν το τρίτο σκουντέτο για την ομάδα του ιταλικού Νότου.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ