ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Όσιμεν - Κβαρατσχέλια, το πιο καυτό δίδυμο της Ευρώπης οδηγεί τους παρτενοπέι στον τίτλο

Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει το γκολ του στο Ρόμα - Νάπολι
Ο Βίκτορ Όσιμεν πανηγυρίζει το γκολ του στο Ρόμα - Νάπολι 2022 AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η Νάπολι έχει βάλει για τα καλά πλώρη προς την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στην ιστορία της, με τον Βίκτορ Όσιμεν και τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια να κάνουν πράγματα και θαύματα.

Η Νάπολι ζει ιστορικές μέρες. Μέρες που συγκρίνονται μονάχα με εκείνες των τελών της δεκαετίας του 80', όταν οι παρτενοπέι με ηγέτη τον Ντιέγκο Μαραντόνα κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα, τα μοναδικά στην ιστορία του κλαμπ.

Πλέον, η Νάπολι βρίσκεται σε τροχιά, ώστε να κατακτήσει το τρίτο της σκουντέτο. Το βράδυ του Σαββάτου επικράτησε 3-0 της Κρεμονέζε για την 22η αγωνιστική της Serie A. Έτσι, έφτασε τους 59 βαθμούς και είναι στο +16 από τη δεύτερη Ίντερ και στο +18 από Αταλάντα και Ρόμα.

Το πρωτάθλημα μοιάζει άχαστο για τους παρτενοπέι, οι οποίοι γνωρίζουν πως κάθε αγωνιστική που περνάει τούς φέρνει και πιο κοντά στον ιστορικό τίτλο. Η Νάπολι πλησιάζει στο σκουντέτο με ένα απίθανο δίδυμο, το πιο καυτό της Ευρώπης. Το ντούο των Βίκτορ Όσιμεν και Κβίτσα Κβαρατσχέλια.

Το πιο καυτό δίδυμο της Ευρώπης

Καμία ομάδα στο Top 5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν έχει δύο ποδοσφαιριστές της στους πέντε κορυφαίους σκόρερ, εκτός από τη Νάπολι. Συγκεκριμένα, πρώτος σκόρερ της Serie A είναι ο Όσιμεν με 17 γκολ και τέταρτος ο Κβαρατσχέλια με εννέα.

Εάν συνυπολογίσουμε τη συνολική τους συνεισφορά σε γκολ (γκολ+ασίστ) τότε οι αριθμοί τους εκτοξεύονται. Ο Νιγηριανός φορ έχει συμμετοχή σε 20 γκολ των παρτενοπέι, ενώ ο Γεωργιανός εξτρέμ σε 18.

Κβαρατσχέλια, ο νέος Θεός της πόλης

Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια είναι το νέο αστέρι της Νάπολι. Οι παρτενοπέι τον έκαναν δικό τους για δέκα εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι. Μέχρι πέρσι τον Ιούνιο είχε αγωνιστεί σε πιο χαμηλό επίπεδο, με την Ρούμπιν Καζάν και τη Λοκομοτίβ Μόσχας να είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του.

Στη Serie A όχι απλώς στάθηκε επάξια, αλλά έλαμψε. Ενδεικτικά, σύμφωνα με το transfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία ήταν 15.000.000 τον Μάιο του 2022. Τώρα πλέον έχει εκτοξευθεί στα 60.000.000 ευρώ.

Η Νάπολη τον λατρεύει. Μάλιστα, τον συγκρίνει ακόμη και με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. "Κβαραντόνα" είναι το παρατσούκλι του και όλοι τρελαίνονται μαζί του, ακόμη κι αν βρίσκεται πολύ λίγο καιρό στη Νάπολι. Μία ιδιαίτερη τιμή για τον 22χρονο Γεωργιανό, ο οποίος είχε πληγώσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο 1-1 της Τούμπας τον Μάρτιο του 2021.

Με τη φανέλα της Νάπολι κάνει πράγματα και θαύματα. Έχει προσφέρει εννέα ασίστ στη Serie A και είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος.. Παράλληλα, έχει εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα, έχοντας βρει δίχτυα εννέα φορές με 4.81xG.

Όσιμεν, ο killer της Νάπολι

Ο Όσιμεν είναι ο απόλυτος killer της Νάπολι. Ο Νιγηριανός φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της Serie A έχοντας πετύχει 17 γκολ με 11.28xG. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως έχει πάρει επτά ασίστ από τον Κβαρατσχέλια στο πρωτάθλημα, ένα στατιστικό που αποδεικνύει την εξαιρετική σύνδεση που έχουν οι δύο ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

Η Νάπολι έχει επενδύσει πολλά πάνω στον Όσιμεν. Τον αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2020 για το ποσό των 40.000.000 ευρώ από τη Λιλ. Αυτή είναι η τρίτη του χρονιά στον ιταλικό νότο και ήδη διανύει την καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Πέρσι είχε πετύχει 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, μία επίδοση που έχει ήδη πιάσει αν συμπεριλάβουμε και το ένα γκολ που έβαλε στο Champions League. Στη Νάπολι έχει ωριμάσει. Φέτος μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του τους πολλούς τραυματισμούς (έχει χάσει μόνο τέσσερα ματς πρωταθλήματος), είναι καλύτερος από ποτέ και οδηγεί την ομάδα του προς μία τεράστια επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το συμβόλαιό του με τη Νάπολι λήγει το καλοκαίρι του 2025. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων κλαμπ, όπως αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως, οι παρτενοπέι δεν θέλουν να τον αφήσουν και έτσι ετοιμάζονται να μπουν σε συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του. Πώς να μην το κάνουν άλλωστε, όταν ο Σπαλέτι βλέπει πως κρατάει στα χέρια του ένα πανίσχυρο δίδυμο που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ