ΟΦΗ

Σόουζα Φερέιρα: Ο μικρός "μάγος" του ΟΦΗ

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο 20χρονος Βραζιλιάνος του ΟΦΗ, Σόουζα Φερέιρα, έχει καταπλήξει τους πάντες με τις εμφανίσεις του και μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 20χρονος Σόουζα Φερέιρα αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα, η μεταγραφή αυτή δεν εντασσόταν στα πλαίσια του γενικότερου πλάνου των Κρητικών, αλλά αποτέλεσε επιθυμία του Χάιμε Βέρα και ήταν ουσιαστικά η πρώτη πράξη του νεοσύστατου τμήματος σκάουτινγκ των "ασπρόμαυρων".

Οι προσδοκίες από τους ανθρώπους του ΟΦΗ δεν ήταν μεγάλες. Ο Φερέιρα προερχόταν από τη μικρή ομάδα της Κουρίκο Ουνίδο, την οποία προπονούσε ο Βέρα μέχρι και πριν λίγους μήνες. Δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε επαγγελματικό επίπεδο. Παρόλα αυτά ο προπονητής του ΟΦΗ κάτι έβλεπε σε εκείνον και θέλησε να τον πάρει μαζί του στην Κρήτη.

Το 2019 δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Φερέιρα. Ο μικρός δοκιμάστηκε από την χιλιανή Ρείντζερς και τον προπονητή Κριστιάν Αρίας. Οι Ρέιντζερς αγωνίζονται στην δεύτερη κατηγορία της Χιλής και κάνουν προσπάθεια να επανέλθουν στα υψηλά πατώματα. Ο Φερέιρα δεν έπεισε και έτσι παρέμεινε στην Κουρίκο Ουνίδο, όπου σημειωτέον δεν είχε αγωνιστεί ούτε μία φορά, με την πρώτη ομάδα, σε επίσημο παιχνίδι.

Ο δανεισμός του στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς (σ.σ. κάτω από 100.000 €), αποτελούσε τη τέλεια ευκαιρία για τον Βραζιλιάνο επιθετικό να αποδείξει την αξία του. Άλλωστε, για τους Λατίνους ποδοσφαιριστές η δυνατότητα να αγωνιστούν στην Ευρώπη, ακόμη και στο πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να χρησιμεύσει ως βήμα στην καριέρα τους, σε μία προσπάθεια να "φτιάξουν" το όνομα τους.

Την πρώτη ευκαιρία, ο Φερέιρα, την άρπαξε από τα μαλλιά. Προς έκπληξη όλων, όχι, όμως και του Βέρα, που τον εμπιστεύθηκε από την πρώτη στιγμή, ο 20χρονος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και με μισή ώρα να απομένει οι Κρητικοί αποφάσισαν να πιέσουν για την ισοφάριση.

Ο Φερέιρα χρησιμοποιήθηκε ως δεξί εξτρέμ και άφησε πολυ καλές εντυπώσεις. Μπορεί μεν να μην κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, όμως η καλή του τεχνική, τα τρεξίματα του και ο γενικότερος ζήλος του, δεν πέρασαν απαρατήτρητα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα για το νέο απόκτημα των Κρητικών.

Από εκείνο το παιχνίδι κι έπειτα, ο Βραζιλιάνος δεν έχασε λεπτό στην βασική 11άδα του ΟΦΗ και συνέχιζε να ξεχωρίζει με την απόδοση του. Τα ίδια... βραζιλιάνικα στοιχεία παρουσίαζε σε κάθε αγώνα. Έμφαση στη ντρίπλα, δύσκολα σουτ και πολλά τρεξίματα.

Έναν προπονητή που δίνει προτεραιότητα στην τακτική μπορεί να τον εκνεύριζε, όχι όμως τον Βέρα του επιθετικού ποδοσφαίρου. Τα αποτελέσματα ήταν μεν αρνητικά και ο ΟΦΗ έφτασε μέχρι την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως ο Φερέιρα ήταν ακριβώς ό,τι ήθελε ο Χιλιανός τεχνικός. Ένας καθαρά επιθετικός ποδοσφαιριστής, με ενέργεια στο παιχνίδι του, που προσφέρει θέαμα.

Το καλύτερο του παιχνίδι με τους Κρητικούς το έκανε την Κυριακή (17/3), όπου στη νίκη του ΟΦΗ απέναντι στον Λεβαδειακό με 2-0 είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Πέτυχε ένα γκολ και συγκεκριμένα εκείνο που "κλείδωσε" τη νίκη, είχε ανάμειξη στο πρώτο τέρμα του Γιακουμάκη, αφού συνεργάστηκαν με μοναδικό τρόπο και φυσικά στο 60ό λεπτό χάρισε ένα από τα highlights της αγωνιστικής.

Με ένα σπριντ από το πρώτο μισό του γηπέδου, πέρασε τέσσερις ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού χειριζόμενος καταπληκτικά την μπάλα, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε έξυπνα πέναλτι, το οποίο, δυστυχώς για την προσπάθεια του Βραζιλιάνου, έχασε ο Γιακουμάκης.

Ο Σόουζα Φερέιρα συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο και οι υποσχέσεις που δίνει για την συνέχεια είναι πολλές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μετράει στην καριέρα του μόλις έξι παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στον ΟΦΗ να επεξεργαστεί ένα "ακατέργαστο" διαμάντι, έναν ποδοσφαιριστή που χρειάζεται τρομερή δουλειά, αλλά διαθέτει και τεράστιες δυνατότητες. Στο παρελθόν, αυτή η δουλειά γινόταν στο "ΒΑΚ" αρκετά συχνά από τον Γκέραρντ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Κρητικοί να παράγουν συνεχώς παίκτες που έκαναν τεράστια καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Απομένει να δούμε αν αυτός ο "δρόμος" της δουλειάς που πρεσβεύουν οι νέοι διοικούντες του ΟΦΗ θα ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς από τον Φερέιρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
ΟΦΗ: Ιστορική συμφωνία ΠΑΕ - Ερασιτέχνη για ΒΑΚ και Γεντί Κουλέ
ΟΦΗ: Το πρώτο βήμα για την δημιουργία της "OFILAND"
TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ