STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Λεβαδειακός 2-0: Φιλί ζωής για τους Κρητικούς

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τους Γιακουμάκη (16') και Φερέιρα (72') να σκοράρουν, ο σαφώς καλύτερος ΟΦΗ νίκησε στο "καυτό" Γεντί Κουλέ με 2-0 τον Λεβαδειακό και έκανε αποφασιστικό βήμα στη μάχη της παραμονής. Χαμενο πέναλτι για τους Κρητικούς.

Ήταν καλύτερος, ήθελε περισσότερο το τρίποντο και το πήρε δίκαια και καθαρά. Ο ΟΦΗ ήταν αυτό που έπρεπε κόντρα στον Λεβαδειακό σε μια μάχη "ο θάνατός σου, η ζωή μου" για την παραμονή και επιβλήθηκε με 2-0 στο "καυτό" Γεντί Κουλέ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ήταν οι Γιακουμάκης (16') και Φερέιρα (72'), ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Γιακουμάκη (63'), ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς. Με αυτό το τρίποντο, ο ΟΦΗ έφτασε τους 22 βαθμούς και είναι στην 14η θέση, αφήνοντας στους 20 τον Λεβαδειακό, ο οποίος είναι προτελευταίος.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ΟΦΗ - Λεβαδειακός:

1. ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙ ΦΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς στο ματς με διάθεση να πιέσουν τον αντίπαλο και να μην πετάξουν πάλι στο καλάθι τον αχρήστων τις ευκαιρίες που δημιουργούν, αλλά δεν μετουσιώνουν σε γκολ. Θυμίζουμε άλλωστε πως στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, οι Κρητικοί είχαν τρία δοκάρια. Κόντρα στον Λεβαδειακό, λοιπόν, ευτύχησαν να μπουν σε θέση οδηγού από το 16' με το δυνατό δεξί σουτ του Γιακουμάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο σουτ του Φερέιρα, νίκησε τον Μπάγιτς και άνοιξε το σκορ. Νωρίτερα βέβαια, είχε φροντίσει να στείλει τις προειδοποιήσεις του, χάνοντας 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και το γκολ εντέλει ήρθε νωρίς.

Πέρα από τον Γιακουμάκη, ο Φερέιρα ήταν διαρκής πονοκέφαλος για την άμυνα του Λεβαδειακού. Από δική του προσπάθεια ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ, εκείνος κέρδισε το πέναλτι στο 61' έπειτα από υπέροχο σόλο και καθαρή ανατροπή στην περιοχή, το οποίο όμως δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Γιακουμάκης από το σημείο του πέναλτι (βρήκε το δοκάρι), ενώ στο 72' κατάφερε να σκοράρει με δυνατό διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 2-0, που έμελλε να μείνει ως το φινάλε. Οι δυο τους ήταν οι καλύτεροι παίκτες για τον ΟΦΗ, ο οποίος όμως είχε τους περισσότερους παίκτες του σε καλή κατάσταση.

2. ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στα τρίποντα έπειτα από καιρό και συγκεκριμένα από τις 20 Ιανουαρίου, όταν είχε νικήσει με 3-0 τον Παναιτωλικό στην έδρα του. Οι άλλες δυο νίκες είναι και πάλι στο Γεντί Κουλέ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά αρκετά νωρίτερα στη σεζόν. Όλο αυτό το διάστημα, οι Κρητικοί είτε έχαναν (όπως στο 1-3 με τη Λαμία) είτε έφερναν ισοπαλίες (0-0 με ΑΕΛ και Ξάνθη, 1-1 με τον Ατρόμητο) μέσα στο σπίτι τους, γι' αυτό και βρέθηκαν στις θέσεις του υποβιβασμού. Όπως φυσικά και το ότι δεν νικούσαν μακριά από το Ηράκλειο. Αυτό το τρίποντο ανεβάζει την ομάδα στην 14η θέση με 22 βαθμούς, δυο περισσότερους από τον Λεβαδειακό και έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι στα μπαράζ παραμονής αυτή την στιγμή.

3. ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, σε ένα ματς που το είχαν μεγάλη ανάγκη. Με 17-3 τελικές όμως και οι εννέα μάλιστα στην εστία από τους γηπεδούχους, με κατοχή μπάλας 63%-37% για τον ΟΦΗ, αποδεικνύεται ότι οι Βοιωτοί δεν ήταν όσο έτοιμοι έπρεπε πνευματικά και τακτικά, χάνοντας κατά κράτος και είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ο Λεβαδειακός προέρχεται από ήττα με ίδιο σκορ από την ΑΕΛ εκτός έδρας και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αφού σε ένα κομβικί σημείο της σεζόν δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα έπειθε ότι μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεντί Κουλέ"

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου)

Τέταρτος: Γεώργιος Τάσης (Ηπείρου)

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου, Σακόρ, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (63' Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86' Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (76' Ντίνας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλεού (45' Σαβαντογκό), Ανγκουά, Ντιόγκο (75' Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μέλεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανζίς

Γκολ: 16' Γιακουμάκης, 72' Φερέιρα

Κάρτες: 39' Γιακουμάκης, 39' Αντιλεού, 43' Γιαννούλης, 43' Ανγκουά, 69' Σακόρ, 73' Ρεκβιασβίλι, 81' Παπάζογλου / Κόκκινη: 90' Σακόρ

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live του αγώνα ΟΦΗ - Λεβαδειακός

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ