ΒΕΡΟΙΑ

Skoda Ξάνθη-Βέροια 2-0

Skoda Ξάνθη-Βέροια 2-0
ΡΑΤΖΙΝΣΚΙ

Εύκολο απόγευμα για την Ξάνθη που επικράτησε εντός της Βέροιας με 2-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής

Οι γηπεδούχοι χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση, έπαιξαν όσο χρειάστηκε και "καθάρισαν" το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.
Το γρήγορο γκολ του Ραντζίνσκι και το εκπληκτικό δεύτερο του Λαμπριάκου, έδωσαν την δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να κατεβάσουν ταχύτητα αφού την επόμενη εβδομάδα υπάρχει και η εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Ρατζίνσκι, Ζουέλα, Κωστούλας, Ριζόγιαννης, Διγκόζης, Τζιωρτζόπουλος, Ρίκκα, Κιντάνα (87΄ Βάλλας), Γκζέλακ (58΄ Αλβα), Λαμπριάκος (78΄ Τόμιτς)

Βέροια (Γ. Ματζουράκης): Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς (46΄ Μπαλάφας), Ντε Λάνγκε, Ζέεντορφ, Μπικόφσκι, Κόλτζος, Καμάλ Εντο, Ράνιτς (46΄ Κριβοκάπιτς), Πετκάκης, Πιετραβάλλο (56΄ Πάεζ)

Διαιτητής: Η. Τσίκινης (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Ρίκκα - Ζέεντορφ
Με μια ματιά
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με γκολ από τα... αποδυτήρια. Ο Ριζογιάννης δίνει ύψος στην μπάλα και την περνά στον Ρατζίνσκι, με τον Καναδό επιθετικό να σουτάρει και να ρίχνει στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους.

Τα κενά στην άμυνα της Βέροιας ήταν πολλά και τα λάθη το λιγότερο παιδαριώδη. Οι Ξανθιώτες που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο πίεσαν και βρέθηκαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 9' και στο 13'.

Στην πρώτη φάση ο Διγκόζης έκανε το δυνατό σου, αλλά η μπάλα περνά λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Διγκόζης σεντράρε, ο Λαμπριάκος προσπάθησε για την κεφαλιά με τον Κοτταρίδη να κάνει λανθασμένη έξοδο, όμως ο Σαμαράς με κεφαλιά έδιωξε σε κόρνερ.

Η αναμέτρηση ουσιαστικά ολοκληρώθηκε λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Στο 28ο λεπτό ο Λαμπριάκος πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ μετά από τραγικό λάθος στο κέντρο της άμυνας της Βέροιας.

Ο Ραντζίνσκι έσκαψε την μπάλα για τον υψηλόσωμο επιθετικό, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Βέροιας έκανε παιδικό λάθος και ο Λαμπριάκος, με εκπληκτικό γυριστό πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοτταρίδη για το 2-0.

Στο 37' η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καμάλ να βρίσκεται απέναντι από το Λυμπερόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ξάνθης.

Ο τεχνικός της Βέροιας, Γιάννης Ματζουράκης έκανε και τις τρεις αλλαγές στα πρώτα 11 λεπτά του β΄ ημιχρόνου, στην προσπάθειά του να διορθώσει τα κακώς κείμενα για να μπορέσει η ομάδα του να πετύχει κάποιο γκολ και να ξαναμπεί στο ματς.

Η Ξάνθη, όμως, ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στην επιτυχία, με την κεφαλιά του Αλβα στο 60ο λεπτό να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοτταρίδη.

* Ο σημερινός αγώνας ήταν ο τελευταίος της καριέρας του Ηρακλή Τσίκινη. O Έλληνας διαιτητής πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για την προσφορά του.

Συνέντευξη Τύπου
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Λαμπριάκου στο 28ο λεπτό. Ο υψηλόσωμος επιθετικός έδειξε πως παρά τα πολλά... cm διαθέτει πολύ καλή τεχνική τελειώνοντας την φάση με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αμυντική λειτουργία της Βέροιας. Τραγικά λάθη στο πρώτο μέρος.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Βέροια
Κοτταρίδης, Αλεξίου, Σαμαράς, Ντε Λάνγκε, Σέεντορφ, Μπικόφσκι, Κόλτζος, Καμάλ Εντό, Ράνιτς, Πετκάκης, Πιετραβάλλο
Η 11άδα των γηπεδούχων Ξάνθη
Λυμπερόπουλος, Ρατζίνσκι, Ζουέλα, Κωστούλας, Ριζογιάννης, Διγκόζης, Τζιωρτζόπουλος, Ρίκκα, Κιντάνα, Γκρζέλακ, Λαμπριάκος
1' Έναρξη αγώνα
3' Γκολ Ξάνθη Ραντζίνσκι
Ο Ριζογιάννης δίνει ύψος στην μπάλα και την περνά στον Ρατζίνσκι, με τον Καναδό επιθετικό να σουτάρει κοαι να βρίσκει στόχο για το 1-0.
9' Σουτ Ξάνθη Διγκόζης
Δυνατό σουτ του Άγγελου Διγκόζη, η μπάλα περνά λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρίδη.
13' Ευκαιρία Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Διγκόζης σεντράρει, ο Λαμπριάκος προσπαθεί για την κεφαλιά με τον Κοτταρίδη να κανει λανθασμενη έξοδο, ομως ο Σαμαράς προλαβαίνει και με κεφαλιά διώχνει σε κόρνερ.
22' Κίτρινη κάρτα Βέροια Σέεντορφ
28' Γκολ Ξάνθη Λαμπριάκος
Ο Ραντζίνσκι σκάβει την μπάλα για τον Λαμπριάκο, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Βέροιας κάνει παιδικό λάθος και ο Λαμπριάκος, με εκπληκτικό γυριστό νικά τον Κοτταρίδη για το 2-0.
38' Ευκαιρία Βέροια Καμάλ
Ο Καμάλ παίρνει τη μπάλα έπειτα από ατυχή προσπάθεια απομάκρυνσής της από αμυντικούς της Ξάνθης, σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, ομως ο Λυμπερόπουλος διώχνει σε κόρνερ.
41' Σουτ Ξάνθη Ρίκκα
Δυνατό σουτ του μέσου της Ξάνθης φεύγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτταρίδη.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Μπαλάφας παίρνει τη θέση του Σαμαρά
46' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Κριβόκαπιτς παίρνει τη θέση του Ράνιτς
52' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη
Ρίκκα
55' Αλλαγή παίκτη Βέροια
O Παεζ Γκόμεζ παίρνει τη θέση του Πιετραβάλλο
56' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Άλβα παίρνει τη θέση του Γκρζέλακ
83' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Τόμιτς παίρνει τη θέση του Λαμπριάκου
86' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη
Ο Βάλλας παίρνει τη θέση του Κιντάνα
90' Λήξη αγώνα


Δείτε τα γκολ του αγώνα:








































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ