ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σέριτς:"Πιo ομάδα..."

''Βλέπω διαφορά... Είμαστε πιο ομάδα'' είπε ο Σέριτς, που μίλησε για Ξάνθη, τίτλο και Κροατία

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κροάτης μέσος των "πράσινων" :


- Εισαι τρία χρόνια στην ομάδα, θα ήθελες να αναφέρεις αν υπάρχει και ποια είναι η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια;

"Η μεγάλη διαφορά είναι ο τρόπος που προπονούμαστε και δουλεύουμε. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε πρόβλημα αφού αλλάξαμε τρεις προπονητές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή την σεζόν έχουμε βρει πλέον μια ισορροπία με τον νέο προπονητή που έχει έρθει."



- Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Λάρισα; Θα ήθελες να σχολιάσεις ενόψει και του αυριανού ματς;

" Θα μπορούσε να είναι και χειρότερο το αποτέλεσμα στο ματς με την Λάρισα. Στην Λεωφόρο παίζουμε διαφορετικά, πιο επιθετικά, αφού αγωνιζόμαστε μπροστά στο κοινό μας. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που είμαστε καλύτεροι φέτος πιστεύω.

Είναι σημαντικό το ότι βρισκόμαστε κοντά στους φιλάθλους σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο ΟΑΚΑ και την απόσταση που υπήρχε. Σίγουρα το παιχνίδι με την Ξάνθη είναι σημαντικό και θέλουμε τους τρεις βαθμούς γιατί είναι κρίσιμοι για το πρωτάθλημα. Όλοι βέβαια οι αγώνες είναι ίδιοι αφού σε όλους παίρνουμε τρεις βαθμούς.





Κανένα ματς δεν είναι εύκολο και η Ξάνθη είναι μια άτυχη ομάδα φέτος. Πέρσι ήταν πολύ δυνατή εντός έδρας, όμως, στα τελευταία παιχνίδια έχει δυναμώσει και στα εκτός γι αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι"

- Με δεδομένη την πρόκριση στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ θα "χτυπήσετε" τα υπόλοιπα παιχνίδια για να πάρετε ίσως και κάποια καλύτερη θέση στον όμιλο;



" Το έχω πει ξανά, όταν παίζεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο. Πρέπει ο καθένας από εμάς να παίζει και για τον συμπαίκτη του και συνολικά να δίνουμε τα πάντα. Σε αυτό το επίπεδο που είμαστε θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι.

Και αυτό θέλουμε και απέναντι στην Λοκομοτίβ, ανεξάρτητα από το αν περάσαμε. Πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους μας και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Στην ομάδα αυτή ψάχνεις πάντε το καλύτερο.

"

- Θεωρείς ότι είναι "παγίδα" το αυριανό ματς;



" Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, κανένα δεν είναι στο πρωτάθλημα. Πρέπει να σεβαστούμε την Ξάνθη γιατί στο παρελθόν έχει καταφέρει να πετύχει κάποια καλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό έρχονται στην Λεωφόρο για τον κερδίσουν και πολλές φορές καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια απ' ότι συνήθως."

- Μια επιτυχία με την Ξάνθη, μεταφέρει το άγχος στην ΑΕΚ;


" Όποιος θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα, πάντα νιώθει πίεση. Έχουν ένα δύσκολο ματς, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε τι ματς έχουν αυτοί. Κοιτάμε εμάς γιατί αν κάνουμε την δουλειά μας και κερδίζουμε όσο περισσότερο γίνεται τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς."

- Που θεωρείς ότι θα κριθεί ο φετινός τίτλος;


"Πρέπει να έχεις διάρκεια. Για παράδειγμα πέρυσι, δεν θέλω να αναφέρομαι συνέχεια για πέρυσι αλλά τέλος πάντων, νικήσαμε τον Ολυμπιακό δυο φορές. Ήταν πρώτοι αλλά εμείς δεν πλησιάσαμε καν στο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κάθε εβδομάδα πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι ο καλύτερος. Και για να το κάνεις αυτό πρέπει να κερδίζεις και να έχεις διάρκεια. Να βρεις ένα τρόπο παιχνιδιού, να τον ακολουθήσεις και αυτό θα φέρει τα αποτελέσματα ."



- Ποιο αβαντάζ έχει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ;

"Πως να το πω... Είμαστε πιο ομάδα. Δεν ξέρω ακριβώς πως είναι οι άλλοι δυο. Η βάση της ομάδας μας είναι πολύ δυνατή. Όλοι οι παίκτες έχουμε μόνο έναν σκοπό και θέλουμε να τον πετύχουμε αυτή την χρονιά. Ιδίως όσοι βρισκόμαστε στον Παναθηναϊκό εδώ και κάποια χρόνια, όπως είμαι εγώ για παράδειγμα. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί οι παίκτες που ήρθαν αυτή την σεζόν έχουν μπει στο πνεύμα της ομάδας και αυτό μπορεί να το δει κανείς από τον τρόπο που παίζουμε. Παίζουμε πολύ καλά ".



- Το rotation του κ. Πεσέιρο σας βοηθάει;



"Πιστεύω ότι αυτό είναι και θετικό. Κάθε παίκτης γνωρίζει ότι ανά πάσα στιγμή θα παίξει. Πρέπει να είναι έτοιμος. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια γιατί έτσι όλοι οι παίκτες έχουν την ευκαιρία ν' αγωνιστούν. Οσο πιο πολλές διοργανώσεις έχουμε να παίζουμε τόσο καλύτερο είναι για εμάς.

Όταν παίρνεις την ευκαιρία και παίζεις πρέπει να αποδεικνύεις ότι αξίζεις την θέση στην ενδεκάδα. Νομίζω ότι είναι καλό και όλοι είναι ευχαριστημένοι στην ομάδα. Όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τα παιχνίδια που έρχονται για να βοηθήσουμε την ομάδα".



- Το συμβόλαιό σου εκπνέει το καλοκαίρι, έχεις σκεφτεί την συνέχεια στην καριέρα σου;


"Βεβαίως είναι πολύ νωρίς ακόμα. Σε ποιον δεν θα άρεσε να μείνει εδώ; Να παίζει σε ένα τέτοιο κλαμπ; Αν πρέπει να κάνω κάποιες αποφάσεις για το μέλλον μου, ο Παναθηναϊκός θα έχει πάντα προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε κλαμπ. Αυτό που ισχύει είναι ότι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι είμαστε συγκεντρωμένοι σε ένα μόνο πράγμα. Και όταν έρθει η ώρα θα τα δούμε αυτά τα πράγματα.

Αυτό που μετράει τώρα είναι ότι είμαστε σε καλή φόρμα και όταν θα πρέπει θα μιλήσουμε για αυτά. Δεν είναι μικρής σημασίας πράγματα βεβαίως είναι "γραφειοκρατικά" όλα αυτά και όπως είπα και πριν όταν έρθει η ώρα θα τα δούμε. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα".



- Θα ήθελες να μιλήσεις για την Εθνική Κροατία και την απουσία σου από την ομάδα και το EURO 2008;


"Είναι προσωπικό θέμα δεν μου αρέσει να μιλάω γι αυτό αλλά θα σας απαντήσω. Όταν εκπροσωπείς το έθνος σου είναι κάτι πολύ ωραίο. Όντως κάτι συνέβη, αλλά όπως είπα και όταν έφυγα από την εθνική ομάδα θα μείνει μεταξύ εμένα και αυτού (σ.σ. Σλάβεν Μπίλιτς ).

Είναι μια απόφαση που πήρα εγώ και είμαι χαρούμενος που την πήρα. Δεν το έχω μετανιώσει. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν θα ήθελα να ξαναπαίξω πότε στην εθνική. Όπως είναι η κατάσταση τώρα δεν μπορώ και δε το μετανιώνω.

"



Χαλαρή προπόνηση... με κέφια οι "Κάρα", Νίνης
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν την σημερινή προπόνηση με ζέσταμα και ταχύτητες και στην συνέχεια έπαιξαν δίτερμα με τον Γιώργο Καραγκούνη να "κλέβει" την παράσταση με τα γκολ που σημείωσε.

Αμέσως μετά οι επιθετικοί δούλεψαν στα τελειώματα των φάσεων με τους Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο, Ν' Ντόι και Μάντζιο να "τελειώνουν" τις φάσεις από τις σέντρες των Δάρλα, Φύσσα (από αριστερά), Καραγκούνη και Νίνη ΄(από δεξιά).

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αποθεραπεία και τον Γιώργο Καραγκούνη στο σημείο αυτό να σουτάρει συνεχώς στους Μάλαρτζ και Γκαλίνοβιτς, αφού ο διεθνής μέσος έδειχνε όρεξη και διάθεση.

Ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Μαρσέλο Μάτος, γι' αυτό απουσίασαν από το κανονικό πρόγραμμα. Θεραπεία έκαναν οι Έκι Γκονζάλες και Σωτήρης Λεοντίου, ενώ ατομικά προπονήθηκε ο Γιάννης Γκούμας.

Στην αποστολή ο Νίνης
Ο κ. Πεσέιρο μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με την ακριτική ομάδα στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Εκτός αποστολής έμειναν οι Θανάσης Τσίγκας, Ορέστης Καρνέζης, Σεμπάστιαν Ρομέρο, Έκι Γκονζάλες, Τζόζεφ Ενακαρίρε, Σωτήρης Λεοντίου, Γιάννης Γκούμας, Τάκης Φύσσας καθώς και ο Γιώργος Καραγκούνης που θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε μετά την συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών.

Πριν την έναρξη της προπόνησης (και την εμφάνιση του κ. Πεσέιρο) στο γήπεδο της Παιανίας εμφανίστηκαν πρώτοι οι Νίνης, Σιόντης, Μάλαρτζ και Τσίγκας. Ο νεαρός διεθνής μέσος που έδειχνε "δίψα" για μπάλα σκόραρε σε τρεις προσπάθειες με σουτ από το σημείο του κόρνερ (χωρίς γκολκίπερ στην εστία) προκαλώντας τα θετικά σχόλια του άλλου νεαρού συμπαίκτη του ενώ δεν έλειψε και το χιούμορ με τον Πολωνό τερματοφύκαλα και τα "πειράγματα".


Εισιτήρια για Ξάνθη
Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα με την Ξάνθη εξέδωσε η "πράσινη" ΠΑΕ αναφέροντας τα σημεία πώλησης για όσους επιθυμούν να πάνε να πάρουν την τελευταία στιγμή ένα εισιτήριο:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ, το Σάββατο, 1/12/2007 θα γίνεται από τα ακόλουθα σημεία:

Θύρα 4 "Απόστολος Νικολαϊδης": 10:30 - 15:00
Θύρα 11 "Απόστολος Νικολαϊδης": 10:30 - 15:00
Λ. Αλεξάνδρας 87 (παραπλεύρως Ξενοδοχείου Zafolia): 10:30 - 19:00

Για την αγορά των εισιτηρίων, καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης."





ανέφερε η ανακοίνωση.






































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ