SERIE A

Serie A: Φιλί ζωής σε Ρόμα από Πελεγκρίνι, εντός έδρας γκέλα για Αταλάντα

Ο Μχιταριάν πανηγυρίσει γκολ που σημείωσε με τον συμπαίκτη του, Λορέντζο Πελεγκρίνι
Ο Μχιταριάν πανηγυρίσει γκολ που σημείωσε με τον συμπαίκτη του, Λορέντζο Πελεγκρίνι © 2019 GREGORIO BORGIA / ASSOCIATED PRESS

Η Ρόμα έμεινε όρθια στην έδρα της Ουντινέζε ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 94' με πέναλτι του Πελεγκρίνι, για να πιάσει στην 5η θέση του πίνακα την Αταλάντα που έφερε λευκή ισοπαλία εντός έδρας με την Τζένοα.

Ρόμα και Αταλάντα άφησαν αμφότερες βαθμούς για την 29η αγωνιστικής της Serie A και πλέον το κυνήγι της τετράδας (και της Γιουβέντους) γίνεται όνειρο απατηλό, με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται πλέον για ένα μεταξύ τους σκληρό μπρα ντε φερ με στόχο την 5η θέση που θα δώσει το εισιτήριο για το νέο Europa League.

Οι τζαλορόσι θα πρέπει μάλιστα να είναι πολύ ευχαριστημένοι με το 1-1 που απέσπασαν στην Dacia Arena, με την Ουντινέζε να κυριαρχεί απόλυτα στο πρώτο μέρος όπου προηγήθηκε 1-0 στο 15' με αριστουργηματικό γκολ του Μολίνα και είχε εκπληκτική ευκαιρία για ένα ακόμα γκολ με το διπλό δοκάρι του Μακενγκό.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους παίκτες του Μουρίνιο να ψάχνουν την ισοφάριση αλλά να αδυνατούν να φτιάξουν κλασικές φάσεις, για να έρθει όμως το 94ο λεπτό και ο καταλογισμός πέναλτι σε χέρι του Ζέχελαρ για να δώσει την ευκαιρία στον Λορέντσο Πελεγκρίνι να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα (1-1).

Αυτό ήταν το έβδομο διαδοχικό ματς που έμειναν αήττητοι στο πρωτάθλημα οι Ρωμαίοι (4 νίκες - 3 ισοπαλίες το ρεκόρ τους), με το σημαντικότερο ωστόσο κέρδος τους να είναι πως με τον βαθμό που πήραν στο φινάλε, έπιασαν την Αταλάντα στην 5η θέση.

Και αυτό γιατί οι μπεργκαμάσκι κόλλησαν στο 0-0 με την Τζένοα στο Jewiss Stadium (μία μόνο νίκη στα οκτώ τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα), σε ένα παιχνίδι που θα έχουν να θυμούνται μόνο το δοκάρι του Μουριέλ στο πρώτο μέρος και τη μεγάλη ευκαιρία του Πάσαλιτς στο δεύτερο μπροστά σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία.

Από την πλευρά τους οι Γενοβέζοι πήραν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής αλλά έχουν ακόμα βουνό να σκαρφαλώσουν όντας στο -6 από τη γραμμή της σωτηρίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως με την έβδομη διαδοχική ισοπαλία που έφεραν, ισοφάρισαν το απόλυτο ρεκόρ της Serie A, αφού μέχρι πρότινος επτά διαδοχικές ισοπαλίες είχε η Ίντερ από τη σεζόν 2003-04.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Τα highlights

Μίλαν - Έμπολι 1-0

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3

Σπέτσια - Κάλιαρι 2-0

Σαλερνιτάνα - Σασουόλο 2-2

Φιορεντίνα - Μπολόνια 1-0

Βερόνα - Νάπολι 1-2

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ