LIGUE 1

Σεντ Ετιέν - Λιόν 1-1: Οι ουραγοί πήραν βαθμό στις καθυστερήσεις σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι από τα παλιά

Ο Γουαχμπί Καζρί της Σεντ Ετιέν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γάνδη για τη φάση των ομίλων του Europa League 2019-2020, Γάνδη | Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Γουαχμπί Καζρί της Σεντ Ετιέν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γάνδη για τη φάση των ομίλων του Europa League 2019-2020, Γάνδη | Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 © 2019 FRANCISCO SECO/ASSOCIATED PRESS

Η Λιόν ετοιμαζόταν για ακόμα μία νίκη στο ντέρμπι του Ροδανού κόντρα στη Σεντ Ετιέν, όμως οι ουραγοί της Ligue 1 βρήκαν το σθένος να φτάσουν στην ισοφάριση σε 1-1 στο 90+5'.

Το ντέρμπι του Ροδανού ανταπεξήλθε στις προσδοκίες και τα είχε όλα: γκολ, φάσεις, δοκάρια, κόκκινη κάρτα, αίματα, διαπληκτισμούς, διαμαρτυρίες στον διαιτητή και ακυρωθέντα τέρματα. Από όλα αυτά, κερδισμένη βγήκε η Σεντ Ετιέν, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Λιόν, με γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων στο "Ζοφρουά Γκισάρ".

Οι "στεφανουά" βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση τη φετινή χρονιά και φλερτάρουν με τον υποβιβασμό, όμως σε αυτό το παιχνίδι όλα αρχίζουν από το μηδέν. Αντιμετώπισαν τους "γκον" σαν ίσος προς ίσο και είχαν ορισμένες στιγμές στις οποίες θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Τελικά, αυτό συνέβη στο 42' με τον Χουσέμ Αουάρ και την 3η ασίστ του Λούκας Πακετά στα τελευταία 6 γκολ της Λιόν. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Τζερντάν Σακίρι έστειλε κι αυτός την μπάλα στα δίχτυα, όμως ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση VAR.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο 2ο ημίχρονο και είχαν ακόμα και χαμένο τετ α τετ. Η πίεση της Σεντ Ετιέν αυξανόταν διαρκώς και γιγαντώθηκε όταν ο Άντονι Λόπες αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Γιούλιαν Πόλερσμπεκ δέχθηκε καταιγισμό τελικών, μία εξ αυτών, από τον Γουαχμπί Καζρί, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στη γραμμή της εστίας και στην αγκαλιά του Γερμανού τερματοφύλακα.

Η Σεντ Ετιέν δεν είχε καταφέρει να προηγηθεί στο σκορ εντός έδρας μέχρι στιγμής στη σεζόν και είναι η ομάδα που βρέθηκε μπροστά στο σκορ τα λιγότερα λεπτά μέχρι στιγμής. Παρ' όλα αυτά, ήταν και η ομάδα που δικαιώθηκε για την επιμονή της στο τέλος, όταν ο Τζέισον Ντεναγέρ έκανε χέρι σε γέμισμα στην περιοχή. Ο διαιτητής εξέτασε τη φάση, καταλόγισε πέναλτι και ο Καζρί σημείωσε το γκολ που δικαιούτο, βάζοντας "φωτιά" (ήδη είχαν ανάψει αρκετοί πυρσοί) στις κερκίδες του γηπέδου. Μάλιστα, ορισμένοι από τους φιλάθλους εισέβαλλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν την ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Η βαθμολογία στη Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ