LIGUE 1

Ρεν - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Οι γηπεδούχοι έσπασαν το αήττητο σερί 11 αγώνων των Παριζιάνων

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ρεν - Παρί
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ρεν - Παρί © 2021 JEREMIAS GONZALES / AP IMAGES

Με πρωταγωνιστή τον Λαμπόρντ ο οποίος είχε μία ασίστ και ένα γκολ, η Ρεν επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0 και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 11 αγώνων των Παριζιάνων.

Η Ρεν έσπασε το αήττητο σερί 11 αγώνων της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους Παριζιάνους να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Ligue 1 με 2-0 στο "Ρουτ ντε Λοριάν". Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Λαμπόρντ, ο οποίος από σκόρερ του πρώτου γκολ έγινε δημιουργός στο δεύτερο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφόρησαν την μπάλα και έκλεισαν καλά τους χώρους, δυσκολεύοντας στην αρχή την ανάπτυξη της Παρί. Αυτό κράτησε μέχρι τα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν στη συνέχεια το παιχνίδι.

Οι Παριζιάνοι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους πολιορκούσαν την εστία του Γκομίς, με τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να μην μπορούν να σκοράρουν στο 23' και 25' αντίστοιχα εντός της περιοχής. Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήρθε στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Λιονέλ Μέσι να εκτελεί από καλή θέση το φάουλ και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ρεν.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Τεριέ να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Λαμπόρντ να πλασάρει, νικώντας τον Ντοναρούμα για το 1-0. Η Ρεν όμως, επέστρεψε ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο και με το καλημέρα διπλασίασε τα τέρματά της. Ξανά με πρωταγωνιστή τον Λαμπόρντ, που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τε έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Μπρουνό Ζενεσιό έψαξαν για ένα τρίτο γκολ, αλλά οι Παριζιάνοι ήταν εκείνοι που είχαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν στο 60'. Ο Μέσι γέμισε μέσα στην περιοχή για τον Νεϊμάρ, ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή, με τον Γκομίς να σταματάει τη φάση.

Δέκα λεπτά μετά, ο Εμπαπέ, πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Γκομίς. Η φάση ελέγχθηκε από VAR, το οποίο και ακύρωσε το ακύρωσε, υποδεικνύοντας οφσάιντ. Η Παρί δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με τη Ρεν να διατηρεί το προβάδισμά της μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Ρεν: Γκομίς, Τραορέ, Ομαρί, Αγουέρο, Μέλινγκ, Μπουριζό (75' Ασίνιον), Μαρτίν (76' Σανταμαράα), Τε (86' Ουγκοτσούκου) , Σουλεμάνα, Λαμπόρντ, Τεριέρ (75' Γκιρασί)

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Βεράτι (76' Βαϊνάλντουμ), Γκεγέ (77' Ερέρα), Ντι Μαρία, Μέσι, Νεϊμάρ (76' Ικάρντι), Εμπαπέ

Η βαθμολογία στη Ligue 1

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ