LIGUE 1

Λιλ - Μαρσέιγ 2-0: Οι πρωταθλητές σκαρφάλωσαν σε θέση Ευρώπης

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ σε αγώνα της Ligue 1 απέναντι στην Μονπελιέ | 29 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν γκολ σε αγώνα της Ligue 1 απέναντι στην Μονπελιέ | 29 Αυγούστου 2021 @2021 MICHEL SPINGLER/AP IMAGES

Η αντεπίθεση της Λιλ συνεχίζει με την τρίτη σερί νίκη στη Ligue 1, αυτήν τη φορά με 2-0 επί της Μαρσέιγ, την οποία έπιασε στη βαθμολογία.

Η ανάκαμψη της Λιλ συνεχίζεται και παρά τη μεσοβδόμαδη ήττα στο Champions League από τη Ζάλτσμπουργκ, στη Ligue 1 τα πηγαίνει καλά. Το 2-0 με αντίπαλο τη Μαρσέιγ για την 9η αγωνιστική ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη στη διοργάνωση, που τη φέρνει ισόβαθμη με τους Μασσαλούς και για πρώτη φορά σε τροχιά Ευρώπης.

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ στο 28', σε ένα ημίχρονο που η μπάλα ήταν μόνιμα στα πόδια των φιλοξενουμένων, αλλά χωρίς ουσία. Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, έχασαν ευκαιρίες με τον αεικίνητο Μπουράκ Γιλμάζ (ο οποίος ζήτησε και πέναλτι), είχαν δοκάρι με τον Ντέιβιντ και τελικά κράτησαν το "τρίποντο". Μάλιστα, τη στιγμή που η Μαρσέιγ πίεζε για την ισοφάριση, μία κόκκινη στον Τζενγκίζ Ουντέρ ευνόησε τους γηπεδούχους, που έφτασαν και σε νέο γκολ με τον Τίμοθι Γουεά στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και τέταρτο σερί, ύστερα και από τη γκέλα στο Europa League με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Η βαθμολογία στη Ligue 1

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΡΣΕΙΓ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ