ΠΑΟΚ

Σάντος: "Με τον ΟΦΗ όπως το τελευταίο"

Σάντος: "Με τον ΟΦΗ όπως το τελευταίο"
Σάντος

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Φερνάντο Σάντος εν όψη της πρεμιέρας του πρωταθλήματος

«Σίγουρα η προετοιμασία ήταν μεγάλη αλλά νομίζω ότι ήταν απαραίτητο. Περίπου το 50% των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο δυναμικό μας δεν ήταν και πέρσι εδώ οπότε απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μάθουν ο ένας τον άλλον όπως και το τι ζητάει από αυτούς ο προπονητής τους. Νομίζω ότι σε αυτόν τον τομέα η προετοιμασία πήγε όπως ακριβώς θέλαμε. Οι ποδοσφαιριστές κάνανε μία πάρα πολύ καλή δουλειά και όπως τους είπα πριν από δύο μέρες που τους μίλησα για πρώτη φορά από τότε που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ έχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο".
"Όλοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν θα είναι στην αποστολή ενώ και κάποιοι δεν θα ξεκινήσουν. Για μένα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος γιατί βλέπω ότι το δυναμικό της ομάδας είναι ισορροπημένο. Τους είπα όμως ότι δεν θα πρέπει βλέποντας τους αρχικούς 11 να αισθάνονται έλλειμμα πίστης στο πρόσωπο των υπολοίπων. Δυστυχώς θα μπορούν να παίξουν μόνο 11 και περιμένω να συνεχίσουν την δουλειά. Και αυτή την ατμόσφαιρα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε στην διάρκεια της προετοιμασίας. Μία οικογένεια όπου όλοι να αισθάνονται σημαντικοί», τόνισε ο Σάντος στην αρχική του τοποθέτηση.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την ομάδα του στην νέα αγωνιστική περίοδο απάντησε: «Εμείς περιμένουμε να δούμε μέσα στο γήπεδο να έχουμε μία ομάδα με πίστη στις δυνατότητές της και χωρίς αλαζονεία να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίζει κάθε αντίπαλο και να μπαίνει στα παιχνίδια με αυτή την αποφασιστικότητα. Με αυτό το πνεύμα ώστε στη συνέχεια να αναμείξουμε και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών μας. Αυτό γιατί τα ονόματα και τα ταλέντα δεν κερδίζουν τα παιχνίδια αλλά με σκληρή δουλειά ανοίγουν τον δρόμο για τις επιτυχίες. Θέλω εντός και εκτός Τούμπας η ομάδα να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ με στόχο πάντα τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Για το πώς αντιμετωπίζει την έναρξη του πρωταθλήματος ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Νομίζω ότι τώρα που ξεκινάει το πρωτάθλημα καμία ομάδα δεν μπορεί να λέει ότι είναι έτοιμη 100% γιατί υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φιλικά παιχνίδια με τα επίσημα που αρχίζουν τώρα. Αυτό γιατί τα επίσημα φέρνουν άγχος στους ποδ. Θεωρώ ότι η ομάδα μου είναι στο 70-80% με τα επίσημα παιχνίδια να μας δώσουν τον ρυθμό που θέλουμε κάτι που θα το δούμε και στην πράξη για το που βρισκόμαστε».

Σχετικά με αυτούς που αργήσανε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία είπε: «Όσο για αυτούς που αργήσανε να ενσωματωθούν στην ομάδα προέρχονται από σχολές ποδοσφαίρου που μπορούν να προσαρμοστούν πιο εύκολα σε σχέση με αυτούς που έχουν λιγότερη εμπειρία. Παρά το ότι δεν είναι όλοι στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας θεωρώ ότι είναι όλοι πάρα πολύ κοντά».

Σε ερώτηση για το παιχνίδι της πρεμιέρας του Σαββάτου με τον ΟΦΗ απάντησε: «Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι τόσο σημαντικό όσο και το τελευταίο της αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε οριοθετήσει έναν στόχο σε ένα πλάνο τριών ετών με τον στόχο στο δεύτερο έτος να βγούμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αν δεν το καταφέρουμε αν και είμαι 100% σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε κάτι δεν θα έχουμε κάνει καλά με μένα να αναλαμβάνω τις ευθύνες. Όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο σημαντικά. Σε κάθε παιχνίδι παίρνεις τρεις βαθμούς με τους ποδοσφαιριστές να το έχουν στο μυαλό τους μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο».

Κι όσο για την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Σάντος φρόντισε να είναι κατηγορηματικός λέγοντας: «Ότι έγινε πέρσι έγινε πέρσι. Το έχω πει και στους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να κοιτάμε το παρόν. Νομίζω και πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα το δείξουν αυτό αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Το ρόστερ μας είναι τελείως διαφορετικό κατά 50% σε σχέση με πέρσι. Δεν νιώθω να έχω παραπάνω ευθύνες φέτος. Ευθύνη μου είναι να οδηγήσω την ομάδα σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση και χρειάζεται μόνο δουλειά που θα πρέπει να γίνει».

Ερωτηματικό ο Μπακαγιόκο



Στα αγωνιστικά η σημερινή πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής και εξάσκηση στις στημένες φάσεις. Μοναδικός απών ήταν ο Ιμπραήμ Μπακαγιόκο που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έκανε θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με το πώς θα αισθάνεται θα εξαρτηθεί η παρουσία του Ιβοριανού στην αποστολή για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ.

Συνεχίζεται η διάθεση

Συνεχίζεται από το πρωί η διάθεση των 1.000 εισιτηρίων για τον εκτός έδρας αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο του Ηρακλείου της Κρήτης. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και διατίθενται από τα γραφεία της ΠΑΕ μέχρι και αύριο Παρασκευή (29/08) στις 12:00.
















TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ