ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Σάλπι": "Θα ήθελα πολύ το πρωτάθλημα"

"Σάλπι": "Θα ήθελα πολύ το πρωτάθλημα"
Σαλπιγγίδης, Παναθηναϊκός

"Θα ήθελα πολύ το πρωτάθλημα" είπε ο "Σάλπι" που μίλησε για Τεν Κάτε, ΟΣΦΠ, διαιτησία και ΠΑΟΚ

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε την εν λόγω συνέντευξη που θα προβληθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00 και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα όπως ο Τεν Κάτε, το φετινό πρωτάθλημα, η διαιτησία, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αναλυτικά, όσα τόνισε παρακάτω...
" Είναι γλυκόπικρη η γεύση που άφησε όλο αυτό. Γλυκιά γιατί η πορεία αυτή ήταν πολύ ευχάριστη. Θέσαμε εξ’ αρχής ως στόχο να προχωρήσουμε. Περάσαμε και τον όμιλο, φτάσαμε τελικά μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και όλο αυτό καταδεικνύει πόσο το χαρήκαμε και εμείς και ο κόσμος!

Η πικρία που έμεινε στο τέλος είναι γιατί μπορούσαμε να είχαμε περάσει, να προχωρήσουμε περισσότερο, αλλά δεν τα καταφέραμε, δυστυχώς, γιατί στο δεύτερο παιχνίδι ήμασταν και λίγο άτυχοι. Το παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όμως, γενικά ως παρουσία ήταν κάτι ευχάριστο για όλους όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό

".

- Θα άλλαζες τις μεγάλες νίκες που σημείωσε ο Παναθηναϊκός σε Βρέμη και Μιλάνο με έναν εγχώριο τίτλο; Με ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα;

" Προσωπικά εγώ έζησα κάτι τέτοιο για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν θα άλλαζα καμία επιτυχία, αλλά θα ήθελα πάρα πολύ και το πρωτάθλημα. Ήθελα πάρα πολύ να τα συνδυάσουμε και τα δύο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, ελπίζω του χρόνου να γίνει αυτό".

- Το πρωτάθλημα, όπως και το Κύπελλο, χάθηκαν νωρίς φέτος για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος της ομάδας θα ήθελε μια απάντηση από σένα. Γιατί συνέβη αυτό;

" Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να δώσεις μια ξεκάθαρη απάντηση. Αν μπορούσαμε να δώσουμε μια απάντηση, θα είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εκεί που εντοπίζω εγώ το πρόβλημα είναι ότι μας έλειψε η σταθερότητα. Ως ομάδα είμαστε πλήρης, έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έμπειρους και νέους, αλλά μας έλειψε η σταθερότητα. Είχαμε και κάποιες ατυχίες, όλα είναι συνδυασμοί, αλλά η σημαντικότερη αιτία νομίζω πως ήταν η έλλειψη σταθερότητας".

- Είσαι αρκετά χρόνια πια στον Παναθηναϊκό. Τι πιστεύεις ότι λείπει από την ομάδα: Ποια στοιχεία είναι αυτά που χρειάζονται για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην κατάκτηση ενός τίτλου;

" Είναι η τρίτη χρόνια που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, Πάντα είχαμε καλούς παίκτες και αξιόλογη ομάδα. Επιμένω, όμως, στην έλλειψη σταθερότητας. Είχαμε πάντα πρόβλημα με τις πιο αδύναμες ομάδες, αυτές που έπαιζαν με συμπαγή άμυνα. Αυτό μας στοίχισε. Γενικά δείξαμε σε πολλά ματς ως ομάδα ότι έχουμε δυνατότητες.

Μπορούμε να παίξουμε ποιοτικό ποδόσφαιρο, να πετύχουμε αρκετά γκολ και να μας βγουν αρκετοί συνδυασμοί στο γήπεδο. Δείξαμε όμως και το αντίθετο... Κάποιες φορές δεν βρίσκουμε λύσεις, δεν κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Όταν ο αντίπαλος παίζει αμυντικά, δεν φτάνεις εύκολα στην εστία

".

- για το φετινό πρωτάθλημα και για το αν το κατέκτησε δίκαια ο Ολυμπιακός...
" Είναι μια δύσκολη ερώτηση και έχει εξίσου δύσκολη απάντηση. Μπορώ να προβάλω πολλούς παράγοντες για να απαντήσω. Ως ομάδα νομίζω ότι ήμασταν πιο πλήρεις, αλλά βγάλαμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια... Εάν κάποια άλλα πράγματα λειτουργούσαν πιο σωστά, ίσως να μην υπήρχε αυτή η διαφορά, αυτή η απόσταση και να είχαμε κάποια άλλη εξέλιξη. Δεν το παραθέτω αυτό ως δικαιολογία επειδή χάσαμε τον τίτλο, αφού, επαναλαμβάνω, δεν είχαμε σταθερότητα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Ξέρεις, στο ποδόσφαιρο μπορεί να έχεις 3 ή 5 πόντους διαφορά, για παράδειγμα, και να συμβεί κάτι κι εκεί που πας να πλησιάσεις στους 2 βαθμούς, να πας στους 8 και να έχει διαφορετική εξέλιξη η κατάσταση. Άμεσα έρχεται το επόμενο παιχνίδι.

Μπαίνεις με άλλη ψυχολογία εσύ που βρίσκεσαι πίσω και με διαφορετική ψυχολογία η ομάδα που έχει ξεφύγει στη βαθμολογία. Παίζουν διάφορα πράγματα ρόλο. Όμως, υποστηρίζω ότι αν ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε, μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο! Μπορούσε να πάει κόντρα σε όλα



".

- για την διαιτησία...
" Δεν θέλω εγώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία... Σίγουρα όταν αδικείσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάποιο παιχνίδι, σε κάποια φάση από την απόφαση του διαιτητή, δεν σου αρέσει. Σε κανένα δεν αρέσει. Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να μπω σ' αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται μ' αυτό, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το κομμάτι κι αυτοί μπορούν να απαντήσουν σ' αυτή την ερώτηση, να πουν την άποψή τους και το τι πρέπει να γίνει γι' αυτό".

- για το "κυνήγι" και τον στόχο της 2ης θέσης...
" Θα είναι κρίσιμα και πολύ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός… τον ίδιο τον Παναθηναϊκό! Εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που μπορούμε, τότε θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πιο πλήρης ομάδα από τις υπόλοιπες και θα καταφέρουμε να πάρουμε το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Ο κόσμος μάς στήριξε πάρα πολύ και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να παίζεις με γεμάτο γήπεδο και να νιώθεις τη βοήθειά του. Δεν έχουμε κάποιο παράπονο, ίσα ίσα δεν καταφέραμε να του δώσουμε κάποια μεγάλη χαρά με έναν τίτλο παρά μόνο ορισμένες επιτυχίες στην Ευρώπη".

- για τον τεχνικό των "πράσινων" Χενκ Τεν Κάτε...
" Είναι ένας ιδιαίτερος, ξεχωριστός άνθρωπος, που προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, την ολλανδική. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι είναι απαιτητικός. Νομίζω ότι το να πω κάτι παραπάνω δεν έχει ουσία. Είναι πολύ καλός τεχνικός και προσπαθεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι κάποιος από την ομάδα είναι ικανοποιημένος αφού η ομάδα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ικανοποιημένος και ολοκληρωμένος αισθάνεσαι ύστερα από μια χρονιά όταν έρχεται μια επιτυχία. Δεν πιστεύω ότι αν κάνεις την ίδια ερώτηση σε κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού, θα πει "εγώ τα έδωσα όλα" εφόσον η ομάδα δεν πήρε κάποιον τίτλο φέτος. Όχι, δεν είμαι".

- για την απόφασή του να μην πανηγυρίζει τα γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ...
" Λειτουργώ σύμφωνα με το συναίσθημά μου. Από τη στιγμή που αισθάνομαι έτσι, δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω κάτι που θα πάει κόντρα σ' αυτό. Και άλλες φορές λειτούργησα με αντίστοιχο τρόπο και είχα προβλήματα. Δεν μ' αρέσει να προσποιούμαι, όπως αισθάνομαι, έτσι λειτουργώ".

- για την προηγούμενη ομάδα του τον ΠΑΟΚ...
" Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει πολύ δύσκολα χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει ένας ισχυρός ΠΑΟΚ. Ζωντανεύει όλη η Βόρεια Ελλάδα, ζωντανεύει όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να διεκδικεί πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, γίνεται καλύτερο πρωτάθλημα, μεγαλώνει ο συναγωνισμός και το χαίρεται κι ο κόσμος αυτό που γίνεται".

Χωρίς Καραγκούνη, Μάντζιο και Βύντρα σε Τρίπολη

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρα, στο ένα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το φινάλε.

Ο Χενκ Τεν Κάτε είδε τελικά τους Καραγκούνη και Μάντζιο, να μην μπορούν να ξεπερνούν τα προβλήματα των τραυματισμών τους μένοντας έτσι εκτός αποστολής. Εκτός πλάνων είναι ήδη επίσης, ο τιμωρημένος Βύντρα, ο τραυματίας Μάτος αλλά και ο ανέτοιμος Λεοντίου ενώ ο 55χρονος άφησε εκτός και τους Μουν, Ντέιβιντ.

Σε ότι αφορά την τελευταία προπόνηση, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν την προπόνηση με ζέσταμα και ασκήσεις τεχνικής. Στην συνέχεια δούλεψαν στις ταχύτητες και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τελειώματα φάσεων. Ατομικά προπονήθηκαν οι Λεοντίου, Μάντζιος, Καραγκούνης και Μάτος.

Ο Χενκ Τεν Κάτε διευκρίνησε στην σύντομη ομιλία του για άλλη μια φορά πως το μοναδικό αποτέλεσμα που θα "κυνηγήσουν" στην Τρίπολη είναι η νίκη για να διατηρηθεί το "τριφύλλι" στην 2η θέση.

Στην 19μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το πέρας της προπόνησης βρίσκονται οι: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκάμπριελ, Γκούμας, Σιμάο, Βαβζίνιακ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Νίλσον, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος, Τζόρβας, Καρνέζης, Μελίσσης, Νίνης, Κλέιτον, Ιβανσιτς και Ρουκάβινα.










































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ