ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Βοτανικός "κέρδισε" και την ΟΥΕΦΑ

Ο Βοτανικός "κέρδισε" και την ΟΥΕΦΑ
παναθηναικος, παρουσιαση γηπεδου, γηπεδο, βοτανικος

Για κόσμημα... μίλησαν οι "έκπληκτοι" ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ από τον "ηλεκτρονικό" (και ELITE) Βοτανικό

Στο πλαίσιο της συνέχισης και επίσπευσης των εργασιών στον Βοτανικό, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού κινούνται προς πάσα κατεύθυνση για να είναι όλα έτοιμα όταν χρειαστεί να ξεκινήσουν και τα έργα.
Εστι, συναντήθηκαν με εκπρόσωπους της ΟΥΕΦΑ, ο οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα και ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τα σχέδια και παραδέχτηκαν πως το γήπεδο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα μεγάλα γήπεδα της Ευρώπης.

Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ είχαν την ευκαιρία να "ξεναγηθούν", μέσω των αναλυτικών σχεδίων και της ηλεκτρονικης απεικόνισης, στους χώρους του νέου γηπέδου που πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της και το κατατάσσουν στην ανώτατη κατηγορία (ELITE).

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την συνάντηση, η "ομάδα" της ΟΥΕΦΑ έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τις υποδομές του γηπέδου:

1) Οι χώροι εξυπηρέτησης των φιλάθλων είναι εφάμιλλοι των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών γηπέδων, όπως το Emirates της Arsenal, το Veltins Arena της Schalke στην Γερμανία ή το Dragao της Porto.

2) Η άνετη πρόσβαση και αποχώρηση των φιλάθλων εξασφαλίζεται από τον εξαιρετικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο (plaza).

3) Οι θέσεις και η εξυπηρέτηση για άτομα με κινητικά προβλήματα είναι ανώτερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά γήπεδα και μπορούν να συγκριθούν, όπως είπαν χαρακτηριστικά, μόνο με τις υποδομές του νέου Wembley στο Λονδίνο.

4) Οι χρηστικοί και εργονομικοί χώροι που έχουν δημιουργηθεί για τους δημοσιογράφους, τόσο στον χώρο εργασίας (press conference, media area) όσο και στις δημοσιογραφικές θέσεις Καθώς η UEFA τα τελευταία χρόνια δίνει μεγάλη σημασία στην περιβαλλοντική διάσταση των γηπέδων, οι άνθρωποί της έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις «πράσινες» παρεμβάσεις που έχουν προβλεφθεί:

οικολογικά δομικά υλικά για την κατασκευή, συλλογή βρόχινου νερού, ανακύκλωση απορριμμάτων, χρήση οικολογικών προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση πλαστικών και γυαλιών, σχεδιασμός προγράμματος ενημέρωσης των φιλάθλων για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και παρακίνησης τους για τη χρήση ποδηλάτου με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Thierry Favre: "Κόσμημα για το ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο"

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Thierry Favre, Stadia and Security Manager National Associations Division, δήλωσε για τα όσα είδε με κολακευτικά σχόλια:

" Στόχος της ΟΥΕΦΑ είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας προς τον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου.

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την παρουσίαση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που συμβαδίζει απόλυτα με αυτές τις αρχές και που πιστεύω ότι θα αποτελέσει κόσμημα για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο, και εύχομαι το όνειρο σας να γίνει σύντομα πραγματικότητα.



"

Οι παράγοντες του "τριφυλλιού" αφού ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της ΟΥΕΦΑ για τα θετικά σχόλια και λόγια, επιβεβαίωσαν την διάθεσή τους για συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση γύρω από τα θέματα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

Μέσα οι Βραζιλιάνοι... ενόψει Τρίπολης

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν την προπόνηση της Πέμπτης με ζέσταμα και κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα και αποθεραπεία.

Στα θετικά για τον Χενκ Τεν Κάτε που επέστρψε από την Ολλανδία, η επιστροφή σε κανονικό ρυθμό των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ροντρίγκες Γκάμπριελ. Ατομικά προπονήθηκαν οι Μάτος και Λεοντίου ενώ θεραπεία ακολούθησαν οι Μάντζιος, Καραγκούνης και Βύντρα, με την αγωνία να μεγαλώνει για τους δύο από τους τρεις διεθνείς άσους, αφού ο τελευταίος είναι τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες.

Ανακοίνωση Βωβού για το γήπεδο



"Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική ΑΕ: Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο έργο του Βοτανικού

Η Διοίκηση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» ανακοινώνει ότι, στις 18 Μαρτίου 2009 εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, μειοψηφούντος του Προέδρου, δεν κάνει δεκτή την αίτηση ανακλήσεως της 57/2009 αποφάσεως για την αναστολή των εργασιών στο Βοτανικό, που είχε καταθέσει η εταιρία στις 28.01.2009.



Ήδη, στις 06.3.2009 συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η αίτηση ακυρώσεως και σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των υπομνημάτων όλων των πλευρών, αναμένεται δε στα μέσα Απριλίου να συνέλθει σε διάσκεψη η Ολομέλεια, προκειμένου να αποφασίσει.

Στο πλαίσιο της ομαλής πορείας των δραστηριοτήτων της εταιρίας, ανεξάρτητα από τυχόν καθυστερήσεις στο έργο του Βοτανικού, η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες με σκοπό να μεταθέσει χρονικά τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. "


































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ