ΑΕΚ

Ριβάλντο: "Φεύγω για Ουζμπεκιστάν"

Ριβάλντο: "Φεύγω για Ουζμπεκιστάν"
Ριβαλντο

Ο Ριβάλντο δήλωσε πως φεύγει από την ΑΕΚ για το Ουζμπεκιστάν, ενώ η ΠΑΕ τονίζει πως πρώτα θα 'ρθει ο αντι-Ρίμπο

Ο Ριβάλντο μπορεί να εμφανίστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό με σκοπό να πει το “αντίο” και να εξηγήσει τους λόγους που φεύγει δηλώνοντας πως η μεταγραφή του είναι τελειωμένη υπόθεση αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η ΑΕΚ δεν δέχεται πως ο παίκτης έχει ήδη φύγει και από την διοίκηση βγαίνει προς τα έξω πως δεν πρόκειται να φύγει αν δεν αποκτηθεί πρώτα ο αντικαταστάτης του και δεν ικανοποιηθεί οικονομικά. Αυτό είναι κάτι που έχει ειπωθεί στον Ριβάλντο ανεξάρτητα αν ο ίδιος θεωρεί πως είναι παίκτης της Κουρουβτσί.

Η Ένωση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστή που έχει υποδείξει ο Γιώργος Δώνης αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Σε περίπτωση βέβαια που ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση της διοίκησης ο Ριβάλντο θα μετακομίσει στο Ουζμπεκιστάν εφόσον και αν η ΑΕΚ εισπράξει από το λιγότερο 500.000 ευρώ, σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο “Ρίμπο” πως θα φύγει ως ελεύθερος.

Εκτός του ποδοσφαιριστή που θα είναι ο αντι-Ριβάλντο στην 11άδα του δικεφάλου, η Ένωση βρίσκεται σε συζητήσει και με έναν ακόμα παίκτη της μεσαίας γραμμής με ανεπιβεβαίωτες φήμες να κάνουν λόγο για τον Νεμπεγλέρα.

Όπως είναι φυσικό μέχρι την Κυριακή πολλά ονόματα θα δουν το φως της δημοσιότητας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αναζητείται παίκτης/παίκτες για την μεσαία γραμμή.

Ριβάλντο: "Ζητώ συγνώμη"

Ο "Ρίμπο" αμέσως μετά την αποκάλυψη πως αποχωρεί μίλησε στον novasporfm και εξήγησε τους λόγους που φεύγει από την Ένωση.

- την απόφασή του να φύγει από την ΑΕΚ:

" Δεν είναι μία εύκολη μέρα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω. Προέκυψε κάτι πολύ καλό για το φινάλε της καριέρας μου. Μία πολύ καλή πρόταση. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Ήταν μία πολύ καλή πρόταση για μένα. Όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφασή μου. Είναι μία πολύ καλή προοπτική και δεν μπορώ να την αρνηθώ.

Μίλησα για λίγο και με τον κ.Δώνη. Ήταν δύσκολο και για αυτόν, όπως και για τη διοίκηση, γιατί απομένουν λίγες ημέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ζητώ συγγνώμη γιατί είναι λίγος ο καιρός μέχρι το τέλος των μεταγραφών, αλλά είναι πολύ σημαντική η πρόταση που έχω για να συνεχίσω την καριέρα μου.
Είναι μία εξαιρετική πρόταση. Είπα ‘’συγγνώμη’’ στον πρόεδρο, είπα σε όλους συγγνώμη, ζητώ ένα εκατομμύριο συγγνώμη. Δεν μπορείς να πεις όχι σε μία τέτοια πρόταση. Ήμουν ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Απλώς αυτό που προέκυψε ήταν κάτι πολύ ξαφνικό και πολύ καλό.

Όπως ήρθα, θα φύγω. Μίλησα με τον πρόεδρο, δεν υπάρχουν χρήματα, υπάρχει κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου.

Δεν έχω μιλήσει ακόμη στους συμπαίκτες μου για να τους ανακοινώσω την απόφασή μου. Σίγουρα λόγω γλώσσας θα μου λείψουν οι Βραζιλιάνοι της ΑΕΚ, όπως ο Μαντούκα ή ο Έντσον Ράμος, που έχει πολύ μέλλον και μπορεί να παίξει κάποτε στην εθνική Βραζιλίας. Πάντα ήμουν κοντά τους. Όμως και με τον υπόλοιπο κόσμο δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα






".

- το αν η ομάδα που του έχει κάνει την πρόταση, είναι αυτή που είχε πλησιάσει και τον Σάμουέλ Ετό. Η Κουρούβτσι (Μπουνιοντκορ) από το Ουζμπεκιστάν:

" Ναι, αυτή είναι".

- τις εντυπώσεις του από τον έναν χρόνο που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ:

" Η ΑΕΚ ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Όλοι μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά, οι συμπαίκτες μου, η διοίκηση, ο κόσμος… Δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά και ευχαριστημένος, αφού προέκυψε κάτι πολύ καλό για το μέλλον της οικογένειάς μου.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Θα χρησιμοποιηθεί πολύ καλά το όνομά μου. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για μένα και τον πρόεδρο. Συμφωνήσαμε ότι ήταν το καλύτερο.

Πήγαμε καλά στο περσινό πρωτάθλημα, πήραμε 68 βαθμούς, ο Ολυμπιακούς πήρε 67, αλλά κέρδισε το ματς με την Καλαμαριά στα χαρτιά. Δεν πήραμε τίτλο, αλλά πήγαμε αρκετά καλά



".

- το αν η απόφασή του επηρεάστηκε από τις διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ:

" Όχι, δεν φεύγω επειδή θα αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ξέρω ότι αποχωρεί, αλλά δεν είναι γι’ αυτό. Είναι για την πρόταση που υπάρχει. Το ξέρει από την περασμένη Κυριακή για την πρόταση που έχω, μιλήσαμε και την Τετάρτη, αλλά και χθες".

- τις πιθανότητες να αγωνιστεί κατά της Ομόνοιας και του Παναθηναϊκού:

" Δεν έχουμε μιλήσει. Υπάρχουν πιθανότητες, αλλά είναι δύσκολο. Όπως είναι το κλίμα τώρα, δεν το βλέπω να αγωνίζομαι απέναντι στην Ομόνοια και τον Παναθηναϊκό. Το να παίξω την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και να φύγω δεν το βλέπω. Δεν το έχουμε συζητήσει ακόμη, αλλά δεν το βλέπω. Θα μιλήσουμε και θα δούμε".

- τη γνώμη του για την φετινή ΑΕΚ:

" Η ΑΕΚ πράγματι δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι καινούρια ομάδα, υπάρχει καινούριος προπονητής, καινούριο σύστημα και μόνο ένα επίσημο παιχνίδι. Χρειάζεται λίγος καιρός για να ρολάρει η ομάδα και οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν.

Θεωρώ πως η ΑΕΚ έκανε καλές μεταγραφές. Έχω την ελπίδα και βλέπω ότι η ΑΕΚ μπορεί να παίξει καλύτερα. Σιγά-σιγά η ΑΕΚ θα παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έχει καλούς παίκτες.

Έχω ξαναπαίξει στο 4-3-3. Τώρα που είμαι πιο μεγάλος είναι δύσκολο να γυρίσω να μαρκάρω, αλλά παίζω παντού. Ο κύριος Δώνης ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει για να πάει καλά σε όλα τα παιχνίδια η ΑΕΚ. Κάθε προπονητής στον κόσμο θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο καλούς παίκτες γίνεται



".

- το αν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα:

" Φυσικά και μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια κάθε χρόνο γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα και υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Όμως η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, έναν πολύ καλό προπονητή που κάνει πολύ καλή προπόνηση και μπορεί να τα καταφέρει".

- την απόφασή του να αρνηθεί να αναλάβει αρχηγός της Ένωσης:

" Ούτε με την εθνική Βραζιλίας, ούτε με την Μπαρτσελόνα ήμουν ποτέ αρχηγός. Ηγέτης δεν γίνεσαι με το περιβραχιόνιο. Επιπλέον δεν ξέρω τη γλώσσα για να συνεννοούμαι με τους διαιτητές ή τους συμπαίκτες μου. Δεν ήθελα να γίνω αρχηγός για να γίνω αρχηγός".

- το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και στο μέλλον με την ΑΕΚ αλλά από άλλο πόστο:

" Είναι αρκετά πιθανό να έχουμε μία μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΚ. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, από τη μεγάλη πόρτα. Ζητώ και πάλι χίλιες φορές συγγνώμη που φεύγω τώρα και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να συνεργαστώ και πάλι με την ΑΕΚ".

- τον τρόπο που έφυγε απ τον Ολυμπιακό:

" Ό,τι έγινε… έγινε. Ποδόσφαιρο είναι. Πέρασα καλά στον Ολυμπιακό, δεν μου μένει καμία πικρία. Ήταν μέρος της καριέρας μου και μέρος της ζωής μου".

- τα χρόνια που πέρασε αγωνιζόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα:

" Νιώθω ευλογημένος που έπαιξα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Κι εγώ και η οικογένειά μου έχουμε στην καρδιά μας την Ελλάδα. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία η χώρα σας.

Οι καλές στιγμές που έζησα στην Ελλάδα είναι πολλές. Σίγουρα οι τίτλοι που πήρα με τον Ολυμπιακό, η στιγμή που πήγα στην ΑΕΚ, η γέννηση τριών παιδιών μου στην Ελλάδα, η αγάπη των φιλάθλων και η εκτίμηση που μου έδειχναν στο δρόμο φίλαθλοι κι άλλων ομάδων. Τους ευχαριστώ και τους ευγνωμονώ και να ξέρουν πως έκανα ό,τι μπορούσα για να είναι ευτυχισμένοι. Όσο για τη χειρότερη στιγμή μου στην Ελλάδα, δεν θέλω να την αναφέρω

".

- τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

" Το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Έρχονται κάθε χρόνο και περισσότεροι γνωστοί παίκτες και οι ομάδες δυναμώνουν. Είναι ένα πρωτάθλημα που είναι σε διαρκή άνοδο και είμαι πραγματικά χαρούμενος που έρχομαι εδώ.

- τον Έλληνα ποδοσφαιριστή που του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις:

" Ο Παντελής Καφές μου άρεσε από τότε που ήμασταν στον Ολυμπιακό. Χάρηκα όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Πραγματικά είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο".

- τον Ντιόγκο:

" Για τον Ντιόγο δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, δεν τον έχω δει. Έχω μιλήσει με ανθρώπους στη Βραζιλία και μου έχουν πει τα καλύτερα. Σίγουρα στην αρχή υπάρχουν δυσκολίες στην προσαρμογή, αλλά μου λένε ότι είναι πολύ καλός".

- για τα θέματα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ:

" Σίγουρα είναι σημαντικά θέματα το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Δεν υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις για προπόνηση, αλλά έμαθα πως αγοράστηκε έκταση και ως το τέλος της περιόδου θα προπονείται εκεί η ομάδα και θα λυθεί κι αυτό το μικρό πρόβλημα".

- τα μηνύματα του κόσμου που του ζητά να μείνει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ:

" Με συγκινεί ο κόσμος που στέλνει μηνύματα για να μείνω. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά αυτή τη στιγμή".

- τον Ισμαέλ Μπλάνκο:

" Μην ανησυχείτε που δεν σκοράρει πολύ ο Μπλάνκο. Είναι μεγάλος σκόρερ. Θέλει το χρόνο του και σύντομα θα βάζει τα γκολ που έβαζε και πέρυσι. Στα επίσημα παιχνίδια θα είναι έτοιμος".

- τον παίκτη της ΑΕΚ που θα μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντα του στον αγωνιστικό χώρο:

" Σίγουρα είμαι αυτός που είμαι, αλλά κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ο Σκόκο είναι πολύ καλός παίκτης και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Όμως προτιμώ να μην μιλάμε για συγκεκριμένους παίκτες, αλλά για την ομάδα. Προτιμώ να παίζει καλά σαν σύνολο η ομάδα".

- το σχόλιό του για τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ντέμη Νικολαϊδη:

" Τους ευχαριστώ και τους δύο για όσα μου προσέφεραν. Με τον κύριο Κόκκαλη έγιναν κάποια πράγματα στο φινάλε, αλλά έχω συγχωρήσει ό,τι έχει γίνει. Περασμένα ξεχασμένα. Πρόσφερα τα πάντα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Γλου και την εταιρία Puma, που αυτή την τετραετία ήταν σαν οικογένειά μου και με βοήθησαν σε κάθε βήμα
".

- το αν σκέφτεται κάποια στιγμή να αγωνιστεί στη Βραζιλία μέχρι να κλείσει την καριέρα του:

"Θα δούμε για την Παλμέιρας και αν θα γυρίσω. Η ομάδα της καρδιάς μου είναι πάντως η Σάντα Κρουζ από το Ρεσίφε, από όπου κατάγομαι".

- το μήνυμα του προς τους οπαδούς της ΑΕΚ:

" Θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη που φεύγω όπως φεύγω. Ευχαριστώ και πάλι όλο τον κόσμο, όλους τους φιλάθλους. Νιώθω τιμή που έπαιξα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στενοχωριέμαι που φεύγω. Έτσι είναι όμως. Κανείς στη θέση μου δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόταση".

Η προπόνηση της Δευτέρας

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας το πρωί (09.00) μετά το ρεπό της Κυριακής. Το πρωί υποβλήθηκαν σε προγραμματισμένες αιματολογικές εξετάσεις. Ο Γκουστάβο Μαντούκα και ο Ζεράλδο Άλβες ακολούθησαν ειδική θεραπεία.Ο Μάχο προπονήθηκε κανονικά.

Ο Περπαρίμ Χετεμάι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προπόνησης. Το απόγευμα υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία της αριστερής ποδοκνημικής λόγω συνεχιζόμενων συμπτωμάτων μετά από πρόσφατη κάκωση. Η μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε την κλινική διάγνωση της συνδεσμικής κάκωσης στην περιοχή του έξω πλαγίου και της συνδέσμωσης. Ο παίκτης θα συνεχίσει ατομικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσει σταδιακή επανένταξη με δρομικές ασκήσεις από την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα της ομάδας στην Κύπρο



Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα αναχωρήσει η αποστολή της ομάδας με απευθείας πτήση charter με προορισμό την Λάρνακα, για τον αγώνα με την Ομόνοια.

Ο Γιώργος Δώνης και ένας ποδοσφαιριστής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στις 19.00 στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου ΓΣΠ Λευκωσίας.

Στις 19.30 θα διεξαχθεί η προπόνηση της ομάδας και η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.










































































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ