ΑΕΚ

Φεύγει ο Ριβάλντο!

Φεύγει ο Ριβάλντο!
Ριβάλντο

Ο Ριβάλντο συναντήθηκε για τέταρτη φορά με τον Ντέμη Νικολαΐδη και ζήτησε να φύγει για προσωπικούς λόγους. Άγνωστη η αντίδραση της ΠΑΕ. Φήμες για ύπαρξη πρότασης από Βραζιλία

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ βρέθηκε στα γραφεία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ και έκανε γνωστό πως θέλει να αποχωρήσει. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο “Ρίμπο” ζητάει να φύγει αλλά αυτή τη φορά ίσως να είναι και η τελευταία.
Η πρώτη συνάντηση φέρεται να έγινε πριν από οκτώ ημέρες και την Δευτέρα έγινε και πάλι συζήτηση, με τον Ριβάλντο να κάνει γνωστό για ακόμη μία φορά πως θέλει να βγάλει την φανέλα με τον δικέφαλο αετό, αυτή τη φορά για προσωπικούς λόγους.

Όλα αυτά έρχονται λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Ομόνοια για το Κύπελλο UEFA και την έναρξη του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ύπαρξη πρότασης;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Ρίμπο έχει ήδη προετοιμάσει την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής καριέρας του γι αυτό και είναι τόσο επίμονος στην φυγή του. Λέγεται ότι έχει πρόταση από ομάδα της πατρίδας του (ενδεχομένως να πρόκειται για την Παλμέιρας) η οποία ξεπερνά αρκετά τα 1,2 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πάρει φέτος από την ΑΕΚ.

Εξυπακούεται ότι αν τελικά ο Νικολαΐδης αποδεχθεί την επιθυμία του Βραζιλιάνου να αποχωρήσει, θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής για τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Κακή εξέλιξη για τον προπονητή ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί, από την άλλη ενέχει μεγάλο ρίσκο η παραμονή ενός ποδοσφαιριστή που θέλει να φύγει. Και δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε παίκτη…. Το παρελθόν έχει δείξει ότι ο Ριβάλντο είναι καλός για ομάδα μόνον όταν αισθάνεται καλά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Ribo story...

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες και καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι όσον αφορά στον Ριβάλντο διότι ο ίδιος συνηθίζει να ξεκαθαρίζει από μόνος του το τοπίο όταν δρομολογείται αυτό που έχει στο μυαλό του. Ωστόσο ξέχωρα από τους προσωπικούς λόγους που (φέρεται ότι) επικαλείται ο Βραζιλιάνος, υπάρχουν σημάδια που καταδεικνύουν τη δυσφορία του Ρίμπο.) O 36χρονος μέσος φαίνεται να μην το διασκεδάζει άλλο στην ΑΕΚ, ή να μην πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ανακάμψει. Δεν του αρέσουν:

1. Ο ρόλος του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο "4-3-3" του Γιώργου Δώνη ο Ρίμπο χρησιμοποιείται σε θέση που δεν του επιτρέπει να κινείται κοντά στην αντίπαλη περιοχή και γενικά που ο ίδιος θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει. Ωστόσο αν και φέρεται ότι το έχει συζητήσει μαζί του, ο έλληνας τεχνικός έχει τις δικές του απόψεις για το που πρέπει να αγωνίζεται ο Ριβάλντο και εμμένει σε αυτές.

2. Το γεγονός ότι ο προπονητής τον κάνει μονίμως αλλαγή, με αποκορύφωμα τον αγώνα με την Ομόνοια, τον έχει ενοχλήσει σε σημαντικό βαθμό. Αμέσως μετά το ματς με τους Κύπριους ένιωσε ότι είναι αναλώσιμος και ότι ο Δώνης δεν τον εμπιστεύεται. Τον έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς, όταν την ΑΕΚ κυνηγούσε την ισοφάριση κι όχι ενώ προσπαθούσε να κρατήσει υπέρ της σκορ (ώστε να υπάρχει μια λογική). Η απόφαση του Δώνη ενδεχομένως να θεωρήθηκε προσβλητική από τον Βραζιλιάνο.

3. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα και η έλλειψη ποδοσφαιριστών που να τον πείθουν ότι η εικόνα της μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια. Ο Ριβάλντο ήλπιζε ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί δυναμικά στις μεταγραφές αποκτώντας σπουδαίους παίκτες και διατηρώντας στο δυναμικό της αυτούς που είχαν ποιότητα (Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος Τόζερ). Αποκτήθηκαν μεν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όχι όμως παίκτες που μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά από εκείνους που έφυγαν (και ενώ κάποιοι εκ των οποίων όπως οι Λυμπερόπουλος και Τόζερ δεν αντικαταστάθηκαν με παίκτες ανάλογων στοιχείων και προσόντων).

Το χειρότερο "timing"



Ασφαλώς η κίνηση του Ριβάλντο δεν είναι και τόσο… επαγγελματική. Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ομάδα που εκτός των άλλων κλονίζεται από διοικητική αστάθεια έχοντας στο τιμόνι της έναν πρόεδρο με ημερομηνία λήξης, ο Βραζιλιάνος ενίσχυσε τον πονοκέφαλο του προπονητή και την ανησυχία των οπαδών. Και το κυριότερο αναστάτωσε την ομάδα πριν από δύο ιδιαίτερα κρίσιμους αγώνες. Ο πρώτος (απέναντι στην Ομόνοια) καθορίσει το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου για φέτος κι ο δεύτερος (κόντρα στον Παναθηναϊκό) θα καταδείξει κατά πόσο αυτή η ομάδα μπορεί να έχει βλέψεις για το πρωτάθλημα.

Ανένδοτος ο Ντέμης



Στα τέσσερα τετ-α-τετ που προηγήθηκαν (συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού), ο Νικολαΐδης δεν έκανε δεκτή την επιθυμία του Ριβάλντο να αποχωρήσει. Αντιθέτως του είπε ότι μετά από τόση συζήτηση που έγινε στην αρχή του καλοκαιριού _ όταν ο Ρίμπο είχε παρουσιάσει και πάλι τάσεις φυγής _ θα έπρεπε να είναι περισσότερο σωστός απέναντι στην ομάδα και στους συμπαίκτες του. Από την άλλη ο Ντέμης γνωρίζει ότι δεν είναι στο συμφέρον κανενός να διατηρείται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ένας ποδοσφαιριστής που είναι "ξενερωμένος".

Τρόπον τινά ο Νικολαΐδης (και μαζί του η ΑΕΚ) πληρώνει το λάθος του να αφήσει τόσο εύκολα (και κυρίως με το αζημίωτο) να αποχωρήσουν από την ομάδα ποδοσφαιριστές με την προσφορά και την ποιότητα του Δέλλα και του Λυμπερόπουλου. Δημιούργησε από μόνος του έναν κακό προηγούμενο πάνω στο οποίο πατάει τώρα ο Βραζιλιάνος ζητώντας στα καλά του καθουμένου την ελευθερία του και κάνοντας την ομάδα άνω κάτω.

Απομένει να διαπιστώσουμε κατά πόσο τον υπολογίζει ο προπονητής για τα δύο ματς που ακολουθούν κι εν πολλοίς θα αποτελέσουν οδηγό για τη συνέχεια σε μια σεζόν που ξεκίνησε για την ομάδα με τους χειρότερους οιωνούς και κυρίως τόσο μα τόσο ερασιτεχνικούς χειρισμούς που σε πολλές περιπτώσεις στερούνται σοβαρότητας…

Τα εισιτήρια του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός



To πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SuperLeague ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (Κυριακή 31/8, 21:15.).Οι φίλαθλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν σε ώρες καταστημάτων από τα εξής σημεία:

• aekshop 1: Γράμμου 69-71, Μαρούσι τηλ. 210 - 8064210
• aekshop 2: (Empire cafe): Σμύρνης 3, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210 - 2525759
• aekshop 3: Αιόλου 7, Πλάκα τηλ. 210 - 3236750
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210 - 5317482
• aekshop 7: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210 - 9735470

Παράλληλα εισιτήρια θα πωλούνται και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ (σταθμ. ΗΣΑΠ "Ειρήνη" και Λ. Κύμης 11:00-18:00).

Την Τρίτη 26 Αυγούστου τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ευρωπαϊκού αγώνα του Παναθηναϊκού.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

Θύρες 1, 2, 15, 16 : 20€
Θύρες 3, 4, 5, 13, 14, 31, 33 : 30€
Θύρες 7, 8, 9, 10, 11, : 40€
Θύρα 29 : 70€
Θύρες P1, P2 : 130€

Παιδικά εισιτήρια θα εκδοθούν σε όλες τις θύρες η τιμή των οποίων κυμαίνεται από 5 έως 30 €. Τα παιδικά εισιτήρια, καθώς και τα εισιτήρια ΑΜΕΑ στην θύρα 13, τα οποία κοστίζουν 10€ θα προπωλούνται στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ "Ειρήνη" ενώ την ημέρα του αγώνα θα πωλούνται στο εκδοτήριο έναντι της θύρας 12.
















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ