LIGUE 1

Ρεν - Λιόν 4-1: Ισοπέδωσε τους λιονέ και εκτοξεύτηκε στην 5η θέση

Οι παίκτες της Ρεν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Στρασμπούρ για την Ligue 1 | 24 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Ρεν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Στρασμπούρ για την Ligue 1 | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 JEREMIAS GONZALEZ/AP IMAGES

Η Ρεν ήταν χάρμα ειδέσθαι απέναντι στην Λιόν την οποία και διέλυσε με το εκκωφαντικό 4-1 και ανέβηκε στην 5η θέση της Ligue 1, διευρύνοντας παράλληλα σε 10 ματς το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις.

Πριν από λίγα 24ωρα η Λιόν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Σπάρτα Πράγας και έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε την πρόκρισή της στους "16" του φετινού Europa League ως πρώτη φάσης ομίλων, όμως το βράδυ της Κυριακής μαρτύρησε στην έδρα της Ρεν στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Οι ρενουά ήταν ασυγκράτητοι, έδωσαν ρεσιτάλ επιθετικού ποδοσφαίρου, και το φινάλε τους βρήκε να θριαμβεύουν με 4-1 έχοντας μάλιστα πολλές χαμένες ευκαιρίες, για να απογειωθούν στην 5η θέση της Ligue 1 με 22 βαθμούς και να αφήσουν τους γκονς στην 7η με 19.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Μπρουνό Ζενεσιό (στον πάγκο της Λιόν από το 2015 μέχρι το 2019) να κυριαρχούν, όμως τρεις τοπ επεμβάσεις του κίπερ Λόπες και μία απόκρουση πάνω στη γραμμή, κρατούσαν το ματς χωρίς σκορ μέχρι το 45'.

Τότε ήταν που δεν άντεξε άλλο το σφυροκόπημα η Λιόν, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0 με σκαστή κεφαλιά του Λαμπόρντ από εκτέλεση κόρνερ του Μπουριζό από τα δεξιά. Στο 51ο λεπτό έγινε το 2-0 με δυνατό σουτ του Τραορέ με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να πάρει τη σκυτάλη στη συνέχεια ο Τρουφέρ.

Στο 76' έφυγε σφαίρα σε αντεπίθεση της ομάδας του και εκτέλεσε με άψογο αριστερό πλασέ ενώ στο 83' πέτυχε και δεύτερο γκολ κάνοντας το 4-0 με ασύλληπτο αριστερό κεραυνό εντός περιοχής.

Το μόνο που έκαναν οι παίκτες του Πίτερ Μπος για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο ματς ήταν να πετύχουν το γκολ της παρηγοριάς, με τον Πακετά να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να διαμορφώνει το τελικό 4-1.

Σημειώνεται πως η Ρεν έφτασε τα 10 σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις (8 νίκες - 2 ισοπαλίες), με την Λιόν από την πλευρά της να γνωρίζει την πρώτη ήττα στο γήπεδο της Ρεν μετά από 6 παιχνίδια όπου μετρούσε 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

ΡΕΝ: Γκομίς, Τραορέ (87' Ασινιόν), Ομαρί, Αγκέρντ, Μέλινγκ, Μπουριζό (73' Σουλεμάνα), Σανταμαρία, Τετ, Μάγερ (90' Ουγκοτσούκου), Λαμπόρντ (90' Ζιρασί), Τεριέ (73' Τρουφέρ)

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Μπόατενγκ, Ντεναγέρ, Έμερσον, Μέντες, Γκιμαράες (46' Σλιμανί), Κακερέ, Εκαμπί (82' Τσέρκι), Πακετά, Αουάρ

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ ΛΙΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ