EUROPA LEAGUE

Europa League: Τρίποντο πρόκρισης για Λιόν, τεσσάρα με ανατροπή για την Νάπολι

Ο Ισλάμ Σλιμανί πανηγυρίζει γκολ της Λιόν απέναντι στην Σπάρτα Πράγας στο Europa League | 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Ισλάμ Σλιμανί πανηγυρίζει γκολ της Λιόν απέναντι στην Σπάρτα Πράγας στο Europa League | 4 Νοεμβρίου 2021 @2021 LAURENT CIPRIANI/AP IMAGES

Η Λιόν επιβλήθηκε άνετα 3-0 της Σπάρτα Πράγας και κλείδωσε την πρόκριση στους 16 του Europa League ενώ η Νάπολι πανηγύρισε τεράστια νίκη με ανατροπή, 4-1 στην έδρα της Λέγκια, που την έφερε στην κορυφή του ομίλου της.

Η Λιόν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια όσον αφορά στα απογευματινά ματς της 4ης αγωνιστικής του Europa League, με τους γκονς να επικρατούν με χαρακτηριστική ευκολία 3-0 της Σπάρτα Πράγας και να κάνουν το "4 στα 4" στον 1ο όμιλο, που τους έδωσε αυτόματα το εισιτήριο για τη φάση των "16" του Europa League (μαζί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν για τα νοκ-άουτ).

Ο Σλιμανί μέσα σε δύο μόλις λεπτά (61' 63') καθάρισε τη νίκη-πρόκριση για τους Γάλλους ενώ εκείνος που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Εκαμπί που βρήκε δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, Μπρόντμπι και Ρέιντζερς έμειναν στο 1-1 στην Δανία, αποτέλεσμα που αφήνει τις δύο ομάδες μαζί με την Σπάρτα να ελπίζουν στην κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση.

Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στον 2ο όμιλο μετά τις ισοπαλίες στις αναμετρήσεις Μονακό - Αϊντχόφεν (0-0) και Σοσιεδάδ - Στουρμ Γκρατς (1-1) να κρατούν τους Μονεγάσκους στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς και τους Βάσκους στην δεύτερη με 6 ενώ στον 3ο όμιλο η Νάπολι δικαιολόγησε τη μεγάλη φόρμα στην οποία βρίσκεται από την εκκίνηση της σεζόν και που την έχει φέρει επικεφαλής στη βαθμολογία της Serie A, με ένα σπουδαίο διπλό με ανατροπή στην Πολωνία και το εκκωφαντικό 4-1 επί της Λέγκια.

Στον 5ο όμιλο, η πρωτοπόρος Γαλατάσαραϊ απέτυχε να πάρει το τρίποντο στην έδρα της απέναντι στην ουραγό Λοκομοτίβ Μόσχας (1-1) ενώ στον 8ο όμιλο η Γουέστ Χαμ ναι μεν δεν έκανε το "4 στα 4" ωστόσο έμεινε όρθια στο Βέλγιο μένοντας στο 2-2 με την Γκενκ και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση, στο ματς Νο 1.000 του Ντέιβιντ Μόγες στους πάγκους.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λιόν - Σπάρτα Πράγας 3-0

Λέγκια - Νάπολι 1-4

Γκενκ - Γουέστ Χαμ 2-2

Γαλατάσαραϊ - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1

Μονακό - Αϊντχόφεν 0-0

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου του Europa League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου του Europa League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου του Europa League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου του Europa League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου του Europa League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ