ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Θα γίνουν αλλαγές"

Ρεχάγκελ: "Θα γίνουν αλλαγές"
ρεχαγκελ τοπαλιδης αεροδρομιο

Αλλαγές στο βασικό σχήμα προανήγγειλε ο Ότο Ρεχάγκελ λίγο πριν την άφιξη για την Ουγγαρία

"Χαιρόμαστε που έχουμε εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση και που δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη σε αυτό το ματς. Δεν θα ήταν καλό να τη θέλουμε οπωσδήποτε.Θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα, θα παίξουν παίκτες που ήταν εκτός μέχρι τώρα αλλά θέλουν κι αυτοί ν’ αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στελέχη της ομάδας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: "Πάμε για νίκη, χρειάζεται σοβαρότητα και επειδή θα μας βοηθήσει το "τρίποντο" για μια καλύτερη κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ".



Χωρίς τρεις-αμφίβολος ο Καραγκούνης



Η αποστολή ταξίδεψε το απόγευμα της Δευτέρας με προβλήματα ενόψει του τελευταίου αγώνα της προκριματικής φάσης του "Euro 2008" με αντίπαλο την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Εκτός από τον Τραϊανό Δέλλα που συμπλήρωσε κάρτες στην αναμέτρηση με την Μάλτα στο ΟΑΚΑ και θα εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ δεν θα βρίσκονται και οι Τοροσίδης και Γκούμας.

Ο πρώτος υποφέρει από ίωση και μάλιστα για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, ενώ ο δεύτερος έχει ένα αιμάτωμα στο γόνατο και προτιμήθηκε να μείνει επίσης εκτός αποστολής.

Στην τελευταία προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά,ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο διεθνής μέσος ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο πόδι και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Επίσης εκτός μάχης από τον πρώτο αγώνα έχει τεθεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και μάλιστα βρίσκεται στο Ελσίνκι για να υποβληθεί σε επέμβαση. Με όλα αυτά πάντως στην αποστολή έμειναν δύο κεντρικοί αμυντικοί, ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Μιχάλης Καψής οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν στην ενδεκάδα, εκτός αν ο Κατσουράνης οπισθοχωρήσει σε ρόλο κεντρικού αμυντικού δίπλα στον παίκτη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Από ΄κει και πέρα ο Νίκος Σπυρόπουλος μετά το ντεμπούτο του με τη "γαλανόλευκη" στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, αναμένεται πλέον να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας για πρώτη φορά, έχοντας δείξει θετικά δείγματα γραφής στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι: Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης, Γιαννακόπουλος, Γκέκας, Βύντρα, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης, Καψής, Μάντζιος, Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουγγαρία έχει μεγάλη σημασία καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυνηγά το τρίποντο με το οποίο θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, που θα γίνει την Κυριακή στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής.

Διαιτητής της αναμέτρησης της Τετάρτης ορίστηκε ο Αγγλος Ρόμπερτ Στάιλς με βοηθούς τους συμπατριώτες τους Ντέιβιντ Μπράιαν, Τζέιμς Ντιβάιν και τέταρτο διαιτητή τον επίσης Άγγλο Μάικλ Λέσλι Ντιν.

Aποθέωση στη Βουδαπέστη

Περίπου 70 φίλοι της Εθνικής αποθέωσαν τον Ότο Ρεχάγκελ και τους διεθνείς κατά την άφιξη τους στη Βουδαπέστη. Οι φίλαθλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μάλιστα ζητούσαν από τον Γερμανό να παραμείνει στο τιμόνι της "γαλανόλευκης".

Γκέκας: "Μπορούμε ξανά"



Η Εθνική ομάδα μπορεί να επαναλάβει το έπος του 2004, στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας το επόμενο καλοκαίρι, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Φάνης Γκέκας.

"Έχουμε δείξει ότι αυτή η ομάδα διαθέτει ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών κι ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις κορυφαίες ομάδες. Γιατί λοιπόν, να μην πιστεύω ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας να μην επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2004", ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε για τον αγώνα με την Μάλτα και το χατ-τρικ που πέτυχε. "Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι και προσωπικά μου άρεσε πολύ που πέτυχα χατ τρικ.

Ήταν μια γιορτή για όλους και ειλικρινά ευχαριστηθήκαμε πολύ με τη νίκη μας. Ήταν σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά το να πετύχουμε πέντε γκολ ήταν πραγματικά κάτι το φανταστικό".

Εξάλλου ο επιθετικός της Λεβερκούζεν μίλησε και για το πόσο τον βοήθησε η ανάδειξη ως πρώτου σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, λέγοντας: "Ξεκίνησα σαν αναπληρωματικός, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθησα πολύ για να φτάσω να γίνω βασικός. Θεωρώ ότι με τις εμφανίσεις μου έχω δείξει τις ικανότητές μου".



Καταλήγοντας ο Φάνης Γκέκας επεσήμανε: "Αυτό που ήταν σημαντικό μετά το 2004 ήταν να αντικατασταθούν επάξια κάποια παιδιά που σταμάτησαν από την εθνική και πιστεύω ότι στη διάρκεια της προκριματικής φάσης αποδείχθηκε ότι έγινε σωστή δουλειά. Αισθανόμαστε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με οποιαδήποτε ομάδα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι, για να δούμε τι θα γίνει στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετία, να δούμε πόσο καλοί είμαστε".





























TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ