ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Οι νίκες είναι που μετράνε"

Ρεχάγκελ: "Οι νίκες είναι που μετράνε"
ρεχάγκελ

Ο Ότο Ρεχάγκελ οριοθέτησε το στόχο της Εθνικής στο Μουντιάλ: "Θέλω να πετύχουμε γκολ"!

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός προπονητής μίλησε:
Για το αν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις στην Ελλάδα: " Οταν υπάρχει λόγος, ναι. Εξαρτάται τι έχουμε να πούμε. Αν έχουμε να μιλήσουμε για κάτι σημαντικό, δεν αρνούμαι. Είμαι της λογικής πως δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να σχολιάζουμε ασήμαντα πράγματα. Οταν ο πρόεδρος θεωρούσε ότι έχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα, ήταν επιθυμία του να βγω να μιλήσω. Και το έκανα, δεν είχα πρόβλημα. Αλλά γενικά ποτέ δεν ζητούσα από κάποιον να με ενημερώσει τι γράφουν οι εφημερίδες και ούτε τώρα το κάνω. Βασικά, μου αρέσουν οι Ελληνες δημοσιογράφοι.

Ενας, μια φορά, έγραψε μετά την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ ότι πρέπει να πάνε από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα γονατιστοί και να μου ζητήσουν συγγνώμη. Και η κριτική είναι καλή ορισμένες φορές. Είπαν πολλά και κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ, αλλά στο τέλος, όταν ήρθε η πρόκριση, θυμάμαι έγραψε ένας δημοσιογράφος ότι τώρα θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι, και εννοούσε τους συναδέλφους του, να πάμε να του ζητήσουμε συγγνώμη. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ηλικιωμένοι τεχνικοί και νεαροί. Υπάρχουν οι νίκες και οι ήττες. Στην Μπουντεσλίγκα οι παλιοί (Φαν Χάαλ, Μάγκατ, Χάινκες) είναι αυτοί που διαπρέπουν. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Εχει να κάνει με τη νίκη ή την ήττα

".

Για τα αν θεωρεί ότι είναι καλύτερος τώρα από ό,τι όταν ήταν νεότερος: " Δεν το βλέπω έτσι. Το πόσο καλός είσαι εξαρτάται από τους παίκτες σου, που είναι στην πρώτη γραμμή. Εγινα πρωταθλητής με την Καϊζερσλάουτερν στην Μπουντεσλίγκα και αρκετά χρόνια αργότερα πρωταθλητής Ευρώπης με την Ελλάδα. Εντάξει, όσο ωριμάζεις ως προπονητής είναι πιο εύκολο να βρεις τη σωστή θέση για τον παίκτη σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να μπορείς να δεις τι είναι ικανός να προσφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής και τι όχι. Μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές του. Η δικιά μου επιτυχία, νομίζω, είναι ότι παίρνω από τον κάθε παίκτη μου το 100% των δυνατοτήτων του".

Για το τι να περιμένουμε από την Ελλάδα: " Διασκεδαστική ερώτηση. Τι θα κάνουν οι ομάδες στην Αφρική; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θέλουμε να πετύχουμε γκολ. Βέβαια ένας ρεπόρτερ μού θύμισε ότι προκριθήκαμε, παίζοντας με έναν επιθετικό. Ημασταν στο Ντόνετσκ και του είπα ότι αφού παίρνει ένα τόσο μεγάλο εισόδημα, πρέπει να γνωρίζει ότι κόντρα στην Ουκρανία παίζαμε με τρεις. Στην κορυφή ήταν ο Χαριστέας και κοντά του οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης. Οταν ο αντίπαλος είναι καλός, πρέπει να μπορείς να αντέχεις στην πίεση κι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να παίζεις επιθετικά".







TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ