ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεχάγκελ: "Έχουμε ενθουσιασμό"

Ρεχάγκελ: "Έχουμε ενθουσιασμό"
ρεχάγκελ

Για την πρόοδο της Εθνικής Ελλάδας από το 2001, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, μίλησε ο Οτο Ρεχάγκελ στην εφημερίδα "Weser-Kurier" της Βρέμης

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε σε όσα έχει πετύχει στην καριέρα του στη Γερμανία και φυσικά με τη "γαλανόλευκη" τα τελευταία εννιά χρόνια.
" Το καθένα συνέβη στον καιρό του και ήταν όλες τους υπέροχες εμπειρίες. Οπως ωραία ήταν και τότε, στο Ροκενχάουζεν. Βρίσκεται ανάμεσα στο Καϊζερσλάουτερν και το Μάιντς. Κάποτε είχα σώσει την τοπική ομάδα απ’ τον υποβιβασμό, όταν ακόμα ήμουν παίκτης της Καϊζερσλάουτερν. Ηταν μια υπέροχη στιγμή για μένα. Γενικά, έχω ζήσει πολλά καλά και άσχημα. Υπάρχουν και ορισμένες εμπειρίες που δεν ήταν τόσο ωραίες, αλλά τα τελευταία χρόνια είχα πολλές επιτυχίες. Και γι’ αυτό μπορώ και αντέχω ακόμα σε μια τόσο αγχωτική δουλειά", τόνισε ο 72χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός στάθηκε στην επιτυχία του 2004 με την Εθνική στην Πορτογαλία: " Αυτό ήταν κάτι το μοναδικό, αλλά κι ένα Μουντιάλ η Ελλάδα δεν είχε ξαναζήσει, με εξαίρεση το 1994. Συνεπώς έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία να δούμε πώς θα πάμε στη διοργάνωση.

Πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ρεαλισμό. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε εμείς μέσα από τις δυνατότητές μας. Εχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια τραυματισμών και απουσιών, διότι δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Συν τοις άλλοις, κανένας μας δεν έχει ζήσει ποτέ του ένα Μουντιάλ. Στη Ν. Αφρική θα βρίσκονται μόνο οι καλύτεροι του κόσμου. Πιστεύω ότι ακόμη και οι διοργανωτές μέσα στη χώρα τους θα εμφανιστούν πολύ δυνατοί».



H κλήρωση δεν με απογοήτευσε. Το γεγονός ότι είμαστε παρόντες στο Μουντιάλ αποτελεί από μόνο του μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Ελλάδα, κατά βάση, δεν είναι "ποδοσφαιρικό" έθνος. Είμαστε, όμως, κοντά στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό σας το λέω με υπερηφάνεια. Οταν ο βοηθός μου κι εγώ ξεκινήσαμε την προσπάθεια, η Ελλάδα ήταν στην 66η θέση! Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε".






TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ