ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Κώστας Χαλκιάς στο Sport24.gr

Ο Κώστας Χαλκιάς στο Sport24.gr
χαλκιας

H Εθνική πάει Ελβετία και ο εορτάζων Κ. Χαλκιάς δίνει μέσω του Sport24.gr το στίγμα της προσπάθειάς της

Το Sport24.gr λίγο πριν την… απογείωση, εύχεται χρόνια πολλά στον Κώστα Χαλκιά και του δίνει το λόγο ενόψει Μουντιάλ, αλλά μας προκύπτει στην πορεία και… τούρτα!

«Πράγματι ξεκινάμε πολύ γλυκά αυτό το ταξίδι, ενώ εγώ έχω και γενέθλια στις 30 Μαΐου, οπότε προβλέπονται αρκετά γλυκά, αλλά και τούρτα στην Ελβετία! Μακάρι πάντως να είναι τόσο όμορφα και κατά την επιστροφή μας», λέει ο έμπειρος γκολκίπερ, που έχει ήδη έτοιμη την ευχή για το τι θέλει για τα γενέθλιά του:

«Μα να πάμε και να γυρίσουμε υγιείς πάνω απ’ όλα, αλλά και να ευχαριστηθούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία που δεν την ζεις κάθε μέρα. Αν μάλιστα κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω, τότε θα είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι», επισημαίνει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της Εθνικής, ο οποίος ήδη διανύει μια εξαιρετική χρονιά με τον «Δικέφαλο», που βγήκε άνετα δεύτερος και θα συμμετέχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά και θα το ζούμε έτσι. Είναι μεγάλη ευτυχία να συμμετέχεις στην κορυφαία διοργάνωση και πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή, ακόμα και στα φιλικά που θα παίξουμε», τονίζει, χωρίς να κάνει προβλέψεις.

"Να τα δώσουμε όλα"

«Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε και είναι λογικό να μην μπορείς να γνωρίζεις από πριν τι θα πετύχεις. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως αυτή η ομάδα και οι παίκτες με τον προπονητή τα δίνουν όλα για το εθνόσημο. Σαφώς και δεν παίζεις πάντα το ίδιο καλά, αλλά ο στόχος είναι να δίνεις τα πάντα στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και η τύχη, η μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και πολλά άλλα. Άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν είναι τυχαία το κορυφαίο άθλημα. Διότι εκεί δεν υπάρχουν δεδομένα και μπορεί με μια φάση να ανατραπούν τα πάντα και ας έχεις εσύ μια ντουζίνα δοκάρια».

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, συνήθως από κάτω θα βρεις και έναν Έλληνα και ο Κώστας Χαλκιάς είναι βέβαιος πως... «θα είναι κοντά μας και στη Νότια Αφρική. Αυτό πάντως που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι σε τέτοιες προσπάθειες, ειλικρινά όταν παίζεις, νιώθεις έντονα το αίσθημα πως εκείνη τη στιγμή όλοι στην πατρίδα είναι μαζί σου, ψυχικά και πνευματικά και αυτό σου δίνει μεγάλη δύναμη».

Σεβασμός στον Μαραντόνα

Ως τερματοφύλακας, όπως και οι αμυντικοί άλλωστε, νιώθει σαφώς τυχερός που θα βρει απέναντί του τον Ντιέγκο Μαραντόνα ως προπονητή και όχι ως παίκτη:

«Είναι λογικό, γιατί πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που έκανε τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους του. Όμως σεβόμαστε όλους τους παίκτες της Αργεντινής, που έτσι και αλλιώς είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Γενικά οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, βγήκαν αλώβητες από δύσκολες προκριματικές φάσεις στις ηπείρους τους όπως και εμείς και αυτό δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ικανές.

Μπορεί κάποιος να πει, ότι η Κορέα δεν είναι μεγάλη δύναμη. Μα έχει πάει στο Μουντιάλ τουλάχιστον πέντε φορές, ενώ, μετά το 2002 όπου φιλοξένησε μαζί με την Ιαπωνία την διοργάνωση, άλλαξε επίπεδο.

Επίσης τόσο αυτή όσο και η Νιγηρία είναι άγνωστες για μας, αφού δεν είναι εύκολο να παρακολουθείς συχνά αυτές τις Εθνικές ομάδες και αυτό συνιστά τη μεγαλύτερη δυσκολία. Φυσικά και αυτοί δεν μας ξέρουν, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η κατασκοπία».

Όσο για την πρεμιέρα, κόντρα στη Νότια Κορέα: «Πάντα είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, χωρίς να σημαίνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας έχουμε καταστραφεί ή σε περίπτωση νίκης έχουμε προκριθεί. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο το πώς θα το διαχειριστούμε».

Η ομάδα ταξιδεύει λοιπόν για την Ελβετία, για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον Οτο Ρεχάγκελ και τους παίκτες του:

«Εκεί βλέπεις πολλά πράγματα και είναι εξαιρετικά πολύτιμο αυτό το μέρος της προετοιμασίας, όπως και τα φιλικά πριν από την επίσημη πρεμιέρα. Ο στόχος είναι εκεί να βάλουμε τις βάσεις για το μουντιάλ» καταλήγει ο εορτάζων τερματοφύλακας.

Χρόνια πολλά Κώστα (και στον Κατσουράνη) και το δώρο σου, ελπίζουμε να το πάρεις όπως και τα άλλα παιδιά στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ